Kokemukseni autovahasta

No emmä ny tiedä.

Eilen lupasin testata autovahaa korkeakiiltoisen pöydän pienten naarmujen peittämiseen. Joko odotukseni olivat liian korkealla tai naarmut liian pahoja, mutta tulos ei mielestäni ole kummoinen. Pinta on ehkä hieman kiiltävämpi kuin ennen ja nayttää tuossa kuvassa oikein komealta, mutta se pienten jälkien meri, joka pintaan on väkisinkin syntynyt, erottuu ihan yhtä hyvin kuin ennen. Toki tuossa pöydässä on sellaisiakin naarmuja, joihin ei auta kuin uudelleenmaalaus.

Teinkö jotain väärin? Käyttämäni vaha oli AutoGlymin Super Resin Polish -yleisvaha. Hämmennyin totaalisesti aivan tavallisessa Prismassakin myytävien autovahojen ja merkkien paljoudesta. Monella merkillä oli lisäksi kiilto- ja superkiiltovaha, mutta päädyin yleisvahaan, koska siinä ei ollut ”haitallinen”-merkkiä.

Silti googletuksen perusteella monella tuntuu onnistuneen korkeakiiltoisten kalusteiden vahaamisessa. Edellisessä postauksessa Lumo kertoi hoitavansa vahalla valumarmoriallasta. Kuulisin mielelläni vielä lisää kokemuksia aiheesta!

keskustelu

 1. 1.9.2012

  Autovaha antaa vain suojaa ja kiiltoa, muttei korjaa olemassa olevia vaurioita. Siihen on olemassa oma aineensa, jonka nimeä en nyt muista. 🙂

  Coconut White-blogin Padmerine on tehnyt aiheesta postauksen aikoinaan, kysäise häneltä siitä aineesta, mikä se oli ja mistä sitä sai ostaa. 🙂

  Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

  • 7.9.2012
   lisbet said:

   Kiitos, tämä oli arvokas tieto!