Kynähameen paluu

Minulla on pitkästä aikaa kynähame vaatekaapissani. Edellisen laitoin kiertoon pari vuotta sitten, kun sille ei koskaan tuntunut olevan käyttöä. Olen arastellut tällaisen vaatekappaleen pitämistä, sillä vartaloni mittasuhteet ovat vähän hassut ja kynähame korostaa sitä, että selkäni on lyhyt ja vyötäröni pituuteeni nähden korkealla (Michelle Obamalla on muuten samanlaiset mittasuhteet, jos olette pistäneet merkille). Tämän vuoksi on vaikea löytää jakkuja ja istuvia mekkoja normimitoitetuista mallistoista.

Viime vuoden lopussa meillä töissä tehtiin studiouudistus ja samalla piti miettiä työpukeutumista uusiksi, kun meteorologille ilmestyi yhtäkkiä myös jalat. Päätin antaa kynähameelle uuden mahdollisuuden. Tämä on Tiger of Swedenin Erene-hame ohutta villaa pienellä elastaanilisällä. Joudun töissä istumaan tietokoneen ääressä pitkiä aikoja esiintymisvaatteissani, joten tässä hameessa olen arvostanut sitä, että se ei pahemmin ota ryppyjä istuessa.

Pusero on vanha Tara Jarmon – netin palstoilla äitiyspaidaksikin tituleerattu, vaikka en ole kyllä ollut raskaana tätä käyttäessäni. Olen ”keksinyt sen uudelleen” solmimalla kauluksen liehukkeet rusetiksi ja ryhtymällä käyttämään sitä pitkä helma hameen sisään työnnettynä. Minusta se toimii aika hyvin näin ja parasta on, että löytää ikään kuin uuden vaatteen oman kaappinsa uumenista.

Tummansininen on viehättänyt jo pitkään ja yhdistän sitä mielelläni feminiiniseen roosaan.

Ihanat rannekorut olen saanut blogiyhteistyön kautta Helmi on helmeltä.

Joku saattaisi näiden kuvien perusteella päätellä, että Lisbetillä on lempiväriyhdistelmä, eikä olisi aivan väärässä. Tummansininen on viehättänyt jo pitkään ja yhdistän sitä mielelläni feminiiniseen roosaan. Taitaa tämä värikoodi löytyä blogin tämänhetkisestä ulkoasustakin. Vaatekaappiin tummansininen on eksynyt pääväriksi myös sen vuoksi, että musta vaate ei toimi tv-kuvassa kovin hyvin (ja itse asiassa ruudussa tämäkin hame taitaa näyttää melkein mustalta). Myös puhdas valkoinen pyrkii palamaan puhki studiovaloissa, joten turvallisempaa on valita jotain siitä sivusta, kuten hentoa roosaa, harmaata tai luonnonvalkoista.

Nautin naisellisesta pukeutumisesta, eikä kukaan pakota minua pukeutumaan töihin tietyllä tavalla. Silti esiintymisvaatteet, korkkarit, maski ja tupeerattu tukka ovat yhdenlainen univormu tai rooliasu. Lääkisopinnoissa on ollut virkistävää vaihtelua pukea ylle sairaalan vihreät suojavaatteet, vetää jalkaan terveyssandaalit ja verhoutua vielä pitkään valkoiseen takkiin – sama asu joka päivä ilman sen kummempaa miettimistä, ilman sukupuolirooleja, ilman ulkonäköpaineita. Puhumattakaan siitä, että joku toinen hoitaa pyykkipuolen! Ehkä pyjamatyyliinkin on jossain vaiheessa mahdollisuus kyllästyä, mutta ainakaan vielä ei ole niin käynyt.

Mikä on sinun työunivormusi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 18.5.2019
  Kaisa said:

  Heips!

  No, minä pukeudun töissä just siihen pyjamaan. Valkoista takkia tulee käytettyä tosi harvoin, salityössä sille ei ole juurikaan sijaa. Teholla joskus. Olen kiitollinen, että meidän firmassa pyjaman väriksi on valittu kaunis tumma laivastonsininen <3 Koulutusreissut ovat aina vähän haastavia, kun ei oikein meinaa löytyä kaapista riittävän asiallista päälle puettavaa. Farkut ja siistimpi paita se sitten usein on. Työmatkoilla on joko treenivaatteet tai farkut ja neule. Paitsi nyt, kun on täysi kesä. Lähden yöpäivystykseen lyhyessä mekossa 🙂

  • 28.5.2019
   lisbet said:

   No se takki on kyllä hankala melkein aina paitsi taskut ovat kätevät 🙂 Voin kuvitella, että kun työnantaja tarjoaa työvaatteet, omasta kaapista löytyy lähinnä vapaa-ajan asuja. Mulla on joskus ollut sitäkin ongelmaa, etten omista mitään kivoja rentoja vaatteita, kun olen ostoksilla aina työvaatteet mielessä.

 2. 19.5.2019
  Ope said:

  Olen ollut sairaalassa töissä kohta 15v ja totaalisen kyllästynyt tummanvihreään pyjamalookkiin. Nyt onneks vaihdan toisen tyyppiseen työhön, jossa täytyy pukea aamuisin päälle jotain säädyllistä 😄 Olen huomannut, että jotenkin sitä ei enää edes osaa pukeutua sillei kivasti, kun ei ole vuosikausiin tarvinnut ajatella mitä laittaa päällensä kun töihin lähtee (kun ne kuitenkin vaihdetaan kun töihin pääsee).

  • 28.5.2019
   lisbet said:

   Niin sitä varmaan sitten käy mullekin 🙂 Haha, toivottavasti löydät sopivan pukeutumiskuvion uusiin hommiin!