Liikuntaprojekti: ensimmäiset kaksi viikkoa

Olisi varmaankin aika kertoa, mitä 12 viikon liikuntaprojektilleni kuuluu. Tavoitteenani on siis 4-5 liikuntakertaa viikossa, joista 2-3 kuntosalikäyntejä. Aloituspostauksen kommenttiosastolla olin lukevinani rivien välistä, että nollatilanteesta lähteväksi haukkaan liian suuren palan kerralla. Tämä valitettavasti piti paikkansa. Olen käynyt salilla kumpanakin viikkona kerran, yhteensä siis kahdesti. Kahteen viikkoon on myös mahtunut 45 minuutin pyöräily ja 2 tunnin kävelylenkki – juoksemaan en ole itsäni saanut.

Voisihan tuotakin kutsua säännölliseksi liikunnaksi.

Projekti jatkuu kehnosta startista huolimatta. Ehkä tällä viikolla saan jo ne kaksi salikertaa kokoon? Ja jos jotain hyvää on sanottava, olen viimeisen parin viikon aikana saanut syöksykierteessä olleen ruokavalioni oikaistua. Hyvänen aika, en ole syönyt suklaata kertaakaan, ja se on kuulkaas paljon se!

Aiemmassa postauksessa kerroin, etten käytä vaakaa vaan seuraan mielummin kehoni ympärysmittoja. Kehonkoostumusmittauksessakin (Inbody) olen käynyt lähes joka vuosi. Siitä saa hyvän käsityksen lihas-, rasva- ja luumassassa tapahtuneista muutoksista. Ympärysmitat ovat puolestaan kohtalainen keino tarkkailla kehonkoostumusta kotikonstein. Niiden suurin ongelma on epätarkkuus: mitat pitäisi osata ottaa aina samalta kohdalta ja pitää mittanauhaa joka kerta yhtä kireällä. Kätevimmin mitat saa kuvan ympärysmittanauhalla, joka napista painamalla kiristyy mitattavan kohdan ympärille aina samalla jännityksellä. Omani olen ostanut joitain vuosia sitten Fysituotteesta.

Kohti uutta viikkoa siis! Miten teillä muilla liikkumisen aloittaneilla menee?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

7 keskustelu

 1. 8.13.12
  Cara said:

  Ihan hyvä alku tuokin, itseasiassa kropalle varmasti paras mahdollinen!

  Minä tässä juuri lomailen ja en ole ottanut stressiä liikunnasta. Lomalla tulee kuitenkin hyötyliikuttua niin paljon enemmän ja muutenkin ajattelin, että on ihan ok relata. Nyt kuitenkin jotenkin omatunto kolkuttaa ja loppuviikosta olisikin tarkoitus aktivoitua… ehkä 😉

  • 8.14.12
   lisbet said:

   Lomalla pitää kyllä panostaa ennenkaikkea stressittömyyteen! Olen itsekin huomannut että lomaillessa tulee oltua paljon liikkeellä, kun ei vain nökötä työpöydän ääressä.

 2. 8.14.12
  Netta said:

  Hyvä aloitella ihan rauhassa, niin kroppa pysyy mukana muutoksessa. Liian monta kertaa itsekin olen aloittaessa tehnyt liikuntaöverit ja sitten kärsinyt palautumisongelmista ja todella jumissa olevista lihaksista.

  Itse tassuttelin viime viikolla kolme kertaa salille – kerran kuntosalille, kerran spinni-core yhdistelmä tunnille ja viikonloppuna tanssitunnille. Välipäivinä kävin pidemmällä kävelylenkillä. Tuntuu, että tämä määrä on alkuun hyvä ja kuntosalin puolella pitää muistaa ottaa tarpeeksi kevyesti alussa. En hirveästi saanut ihmisiä innostumaan lähtemään mukaan liikuntaprojektiin, mutta ehkä porukka herää hiljalleen. Hiljaa hyvä tulee. Tällä viikolla ohjelmaa on sen verran, että salille pääsen pari kertaa ja muuten nautin tuosta kesäisestä ulkoilmasta.

  • 8.14.12
   lisbet said:

   Sullahan on ollut hyvä startti! Ja tosi monipuolinen. Mitä tanssia sulla on ohjelmassa?

  • 8.15.12
   Netta said:

   Mulla oli ohjelmassa Latin-tunti Elixian valikoimasta ja ohjaajana ihana Susa Matson. Vaikka tunti oli liikuntakeskuksen valikoimasta, siinä oli steppijumppa-tunnin poljento kaukana ja tunti meni kuin huomaamatta. Ammattitanssijaa seuratessa ihan unohtaa sen, että itsellä on kaksi vasenta jalkaa ja muutenkin voi vain ihailla kuinka ammattilainen saa näyttämään fyysisesti hyvin raskaat liikkeet helpolta.

   Tuo monipuolisuus on muutenkin ollut valttia suunnitellessani viikon liikunta-annosta, tuntuu että kroppa kestää paremmin ja toisaalta itselläkin pysyy mielenkiinto paremmin yllä.

 3. 8.14.12
  Anonymous said:

  Mäkin aloitin kahvakuulailusta kevyesti ja koetan saada pari muuta liikuntakertaa tälle viikolle. Siinä se sitten onkin, ei vaan ehdi 🙂 Mutta kaikki kotiinpäin! terv.ingrid

  • 8.14.12
   lisbet said:

   Niinpä, kovin on rajalliset tunnit vuorokaudessa. Täytyy vain ajatella, että parempi vähän kuin ei ollenkaan.