Malja

Eilen illalla huulilta vapautui väkisinkin pieni helpotuksen huokaus, sillä ristiäiset oli juhlittu, poika kastettu ja pappikin saanut kahvia juodakseen. En pidä itseäni jännittäjätyyppinä, mutta jostain syystä hermoilin näiden juhlien vuoksi aika paljonkin etukäteen. Tilaisuutta järjestelyihin ei tuntunut arjen keskellä olevan ja juhlien sankari oli ollut kastetta edeltävät päivät aika itkuinen. Nimikin saatiin lyötyä lukkoon vasta edellisenä aamuna. Pelastukseksi koituivat maakunnasta saapuneet apuvoimat ja se, että ymmärsin olla itse kokkaamatta juhliin yhtään mitään: suolaiset tulivat pitopalvelukokilta ja kakku tuttuun tapaan Kakkugalleriasta.

Päällimmäiseksi tunteeksi juhlista jäi kiitollisuus. Olemme todella onnekkaita, kun meillä on liuta läheisiä, joilta saamme apua, tukea ja pyyteettömiä palveluksia elämän mutkissa.

Kuvassa näkyy pojan Pisara-niminen kastemalja, joka on hänen isoäitinsä käsialaa. Esikoisenkin kastemalja on vilahtanut aiemmin blogissa. Malja on samalla uniikki taideteos, jonka lapsi saa mukaansa omaan kotiin muuttaessaan (tässä kastelahjaideaa kummeille tai isovanhemmille).

Viime viikot ovat olleet vauhdikkaita, mutta yritän taas saada bloggailun syrjästä kiinni. Olisi niin paljon kuvattavaa ja kerrottavaa! Vauvan iltahuudotkin tuntuvat äkisti helpottaneen. Vanha kansa sanoisi, että lapsi rauhoittuu, kun se ristitään. Minä taas sanon, että nälkähän sillä oli.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 12.8.2013
  Mikko said:

  Onnea ja miten kaunis tuo malja, onnenkyynel.

 2. 13.8.2013
  Anonymous said:

  Lämpimät Onnittelut Ristiäisten johdosta. Meillä laskettu aika 15 päivä joten ristiäiset vielä edessä:) Tämä kaunis kastemaljanne lisättynä arvokkaalla tunnesiteellä on lämmittävä idea. -Tiiti-

 3. 13.8.2013
  Anonymous said:

  Onnittelut täältä pakkalanrinteeltä;)

 4. 13.8.2013
  Beatris said:

  Onnittelut! Aivan loistava idea uniikista kastemaljasta, jonka lapsi saa myös muistoksi, niin kauniskin.

 5. 13.8.2013
  Anonymous said:

  Voi kuinka kaunis kastemalja ja miten upea idea muistoksi!

  T.Hansu

 6. 17.8.2013

  Todella kaunis idea ja vielä syvempi merkitys muodostuu kun kastemaljan on tehnyt joku läheinen ihminen! Tekeekö lapsesi isoäiti tilaustyönä näitä? 🙂

  t. Born Grown