Marmorilöytö Rustasta

Maaliskuun puoliväli on hyvä hetki tuhota viimeiset joulusuklaat tai tässä tapauksessa joululakritsit. Lakut on nostettu pienelle marmoriselle sivupöydälle, joka on kymmenen euron löytö Rustasta. Pöydässä ei ole yhtään muoviosaa, vaan painava, kiiltäväksi hiottu kivikansi ja jauhemaalatut teräsjalat. Joskus löytöjä tekee yllättävistä paikoista. Marmori on ollut pinnalla jo pitkään, mutta meille se löysi vasta nyt, sopivan pienenä annoksena.

Järjestely- ja karsintakierrokseni on edennyt olohuoneeseen, jossa ei ollut kyllä oikeastaan muuta läpikäytävää kuin korkeaksi venähtänyt sisustuslehtipino. Kasan vanhimmat edustajat olivat vuosikertaa 2014. Aluksi ajattelin, että käyn kaikki lehdet läpi ja leikkaan talteen inspiroivimmat kuvat, mutta sitten tulin järkiini ja kiikutin valtaosan suoraan paperinkeräykseen. Säästin vain Asun- ja Lantliv-lehdet, pari ruokalehteä sekä Glorian kodin viimevuotisen joulunumeron. Asun ja Lantliv saattavat olla tyylillisesti varsin etäällä toisistaan, mutta molemmat lehdet ovat aivan järjettömän kauniita. Oman kotini soisin olevan sekoitus kummankin lehden edustamaa estetiikkaa.

Sisustuslehtien sijaan selailussa on kuitenkin ollut Diana-aiheinen coffee table book. The Crownin jälkimainingeissa syttynyt Diana-innostukseni jatkuu. Colin McDowellin Diana Style on julkaistu jo vuonna 2007 ja sen painos on loppuunmyyty, mutta ostin kirjan käytettynä Amazonin kautta. Muistan selailleeni kirjaa joskus vuosia sitten Akateemisessa – kiinnostuin siitä, koska minulla oli jo saman kirjasarjan Audrey Hepburnia ja Jacqueline Kennedyä käsittelevät teokset – mutta kirja jäi silloin hankkimatta. Olipa inspiroivaa saada se nyt käsiini! Kirja on saanut minut pohtimaan mm. tyyli-ikonin roolia. Mikä määrää, kenen harteille ikonin viittaa kullakin vuosikymmenellä sovitellaan? Nuoren Dianan Sloane Ranger -tyyli on jollain lailla liikuttavaa ja prinsessan muodonmuutos kerta kaikkiaan kirjan arvoinen tarina.

Sellaiset sunnuntaitunnelmat täällä. Toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu. Mitä te puuhasitte tänä räntäsateisena sunnuntaina?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu