Meren sävyjä pääsiäiskattaukseen

IMG_4063

Pääkaupunkiseudun tämänpäiväinen räntäsade enteilee kevättä ja parin viikon päässä häämöttää toinen tärkeä keväinen etappi, pääsiäinen. Tehän jo muistattekin, että kyse on suosikkijuhlapyhästäni. Tänä vuonna meille on tulossa pääsiäisvieraaksi sama tuttavaperhe kuin kolme vuotta sitten. Kylläpä tähän väliin on mahtunut paljon tapahtumia! Opiskelua, työtä, ehkä myös jonkinlainen kasvaminen. Odotin tuolloin kuopustamme, josta emme tienneet edes sukupuolta – nyt tuosta pikkumiehestä on kasvanut perheemme täysivaltainen jäsen. Kotikin on muuttunut ja täydentynyt paljon, vaikka valmiiksi sitä voi tuskin kutsua koskaan.

Kaivoin arkistoista esiin postauksen pääsiäiseltä 2013. Taidanpa tänäkin vuonna kokeilla pupujen väsäämistä lautasliinoista! Vanhoja kuvia katsellessa muistan myös hyvän valokuvausneuvon, jonka sain vierailtamme tuolloin: kuvaa pienemmällä aukolla. Tuohon aikaan blogikuvissa oli muotia hyvin suurella aukolla kuvaaminen: näin saatiin haluttu valoisa ilme ja osa kuvasta jäi epätarkan pehmäksi. Nykyään kuvaan lähes kaikki blogikuvat jalustalta pienellä aukolla ja pitkällä valotusajalla. Suurta aukkoa käytän joskus lähikuvia ottaessa tehokeinona. Näissä kattauskuvissa on käytetty vuoroin eri kokoista aukkoa, huomaatko eron?

IMG_4070 IMG_4061 IMG_4083 IMG_4077

Pääsiäishenkisen inspiraatiokattauksen keskipisteenä ovat tapettisuikaleen päälle asetellut kukat ja kynttilät. Kannattaa joskus kokeilla sidotun kimpun jakamista useaan maljakkoon, vaikutelma on runsas ja keveä yhtä aikaa. Kattauksen lasitavara on Iittalasta ja aterimet Villeroy & Bochin. Amforan keramiikasta valitsin kattaukseen Opto-lautaset, isot Tri-lehtilautaset sekä Tri-mukit. Lisäksi mukana on Rondo-maljakko, Opto Dot-kaadin ja tuikkukynttilänjalkoja.

IMG_4069

IMG_4093

Balmuirin* kauniiden pellavalautasliinojen uusi seagrass-sävy sointuu hyvin tapetin sävyyn. Tapettisuikaleen sijasta kattauksessa voi käyttää myös tukevaa lahjapaperia. Kuvissa näkyvä pala jäi yli viime viikonlopun tapetointiepisodista – kyllä, eteinen on vihdoin tapetoitu ja todisteita on tulossa pian!

*Balmuirin lautasliinat saatu blogin kautta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 keskustelu

 1. 3.7.16
  sarihelena said:

  Kaunista 😊

 2. 3.7.16
  seija said:

  Kaunista, ei voi muuta sanoa. Niin makuuni, valkoinen kattaus kukkasineen , harmaan josta pidän tällähetkellä tosipaljon antaa kivasti tai sopivasti väriä!

  • 3.7.16
   lisbet said:

   Kiitos Seija, itsekin tykästyin tähän värimaailmaan! Tulee keväinen olo…

 3. 3.8.16
  Väritön said:

  Todella tyylikäs ja raikas kattaus, tykkään kovasti! 🙂

  • 3.8.16
   lisbet said:

   Kiitos! T. toinen väriallergikko, joka siedättää itseään näillä miedon keväisillä sävyillä 😀

 4. 3.8.16

  Upea kattaus! Todella kaunista! 🙂