Pikkujuttuja

IMG_4125

IMG_4118

IMG_4119

Voin vain kuvitella, miltä kokonaisen talon rakentaneista tuntuu, kun vihdoin pääsee paneutumaan sisutuksen yksityiskohtiin. Huonejako, pintamateriaalit, ikkunat, valaistus ja kiintokalusteet ovat kaikki merkityksellisiä asioita sisustuksen kannalta mutta lopulta arki on kuitenkin yksityiskohdissa. Meidän ei tarvinnut rakentaa taloa alusta asti, mutta silti vasta nyt tuntuu, että olen pääsemässä vaiheeseen, jossa voi miettiä detaljeja. Ja se on kaikkein paras vaihe – ihan niin kuin Janica juuri kirjoitti päättyneestä remontistaan.

Detaljit ovat tässä tapauksessa enimmäkseen käyttöesineitä. Tavaroiden taivaaseen ovat liihottaneet viime syksyn jälkeen ainakin suola- ja pippurimyllyt (rikki!), talouspaperirullateline (kuopus käytti vasarana) sekä rikkakihveli ja -harja (kului käyttökelvottomaksi työmaalla ja lopulta särkyi). Näiden tilalle olen hankkinut omaa sisustusmakua miellyttäviä esineitä, kuten Menun Bottle-myllyt, Hayn Porter-talouspaperitelineen ja Annon jo blogi-ikoniksi muodostuneen harjasetin. Seuraavaksi uusimista vaativat takkavälineet. Tällä hetkellä meillä on talon alkuperäisiltä rakennuttajilta peruja oleva Clasun takkavälinesetti, joka on tulossa teknisen käyttöikänsä päähän. Onko teillä vinkkejä skandikotiin sopivista takkaseteistä? Unelmayksilö saisi seistä ilman tukea ja olla sellainen, ettei lattialle varise työkaluista tuhkaa. Viime kesän asuntomessuilla törmäsin näyttelyhallissa ainakin yhteen kivaan mutten harmikseni muista valmistajan nimeä.

IMG_4127

IMG_4123

Viimeisin sisustusyksityskohta on Arki Designin takkatikkurasia Ivana Helsingin kuosilla. Se löytyi eilen Prismasta muutamalla eurolla. Mukavaa torstaipäivää murut!

Balmuirin keittiöpyyhe saatu blogin kautta.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 kommentti(a)

 1. 3.10.16
  Janica said:

  Se on kyllä niin ihana tunne kun saa valituksi johonkin paikkaan juuri oikean detaljin! Ja vieläpä niin, että sekä ulkonäkö että käytettävyys natsaa. Onpa muuten kaunis tuo keittiöpyyhe. 🙂

  • 3.10.16
   lisbet said:

   Niin, aina se kaunis design-esine ei ole kovin käytännöllinen. Mieleen tulevat ainakin takavuosien Muuton maustemyllyt, joita näki paljon blogeissa. Aika moni joutui kuitenkin tunnustamaan, että kauniilla myllyllä ei voinut käytännössä jauhaa… Onnea kauniiden detaljien metsästykseen uudessa kodissasi!

 2. 3.11.16

  Ihania pikku juttuja 🙂

 3. 3.11.16
  Väritön said:

  Todella ihania yksityiskohtia! Tuohon Annon harjaan ja kihveliin en ollutkaan vielä törmännyt, tosi tyylikäs! Harmi, että meillä on aika lailla ihan uusi ja toimiva muovinen setti vielä. 😀

  • 3.12.16
   lisbet said:

   Juu, hyvää ja toimivaa ei kannata korvata! Tässä olisi kyllä siivousvälinevalmistajilla aktivoitumisen paikka – lisää edustuskelpoisia siivousvälineitä markkinoille!

 4. 3.23.16
  Elina said:

  Googlaahan Aika-takkasetti! Ensimmäinen, jonka minä kelpuutin siihen vastarakennettuun taloomme ;).

  • 3.24.16
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä! Tuo on kyllä kaunis ja kriteerit täyttävä, tosin tyyli näköjään myös maksaa 😀

   • 3.24.16
    Elina said:

    Maksaa kyllä ja paljon, mutta päätimme investoida, kun mitään muita kauniita ei vain millään tullut vastaan. Halpoja toimivia takkasettejä ei ole, ja ne toimivat rumatkin maksavat helposti noin 80€. Siinä mielessä ei enää mikään mieletön ero :).