Messutalon tunnelmallinen sisustus – kun jenkkityyli kohtaa pohjolan

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Pohjolan Design-Talon kanssa

Viime tiistain vesisateessa lähdin ajamaan Mikkeliin ja tutustumaan Design-Talon messukohteeseen, moduulitalo Palaan. Aiemmassa postauksessa esittelinkin jo Pala-järjestelmän ideaa, jossa moduuleista voi helposti koota kompaktin kaupunkitalon ja jota on mahdollista myös laajentaa osa kerrallaan. Asuntomessujen talo on suunniteltu kuvitteelliselle amerikkalais-suomalaiselle nuorelle pariskunnalle ja sisustuksesta vastaa sisustussuunnittelija Mikko Toppala. Siinä näkyvät ulkomailla asutut vuodet, eksoottiset matkamuistot ja kahden kotimaan vaikutteet. Amerikkalaisesta tyylistä kertovat muhkeat sohvat, runsaat petaukset ja se, ettei talossa ole yhtään valkoista seinää. Toisaalta myös pohjoismainen tyyli näkyy vahvana kevytrakenteisissa pöydissä ja hyllyköissä, materiaalivalinnoissa ja maanläheisessä väripaletissa. Mutta lähdetään siis kierrokselle!

design-talo-pala-40

[envira-gallery id=”5712″]

Oli luksusta saada tutustua kohteeseen kaikessa rauhassa, tiloja fiilistellen ja sopivia kuvakulmia etsien. Asuntomessuille toteutettu Pala ei ole iso talo. 122 neliötä pitää kuitenkin sisällään tilavan olohuone-keittiö-ruokailutilan, kolme makuuhuonetta, kylpyhuoneet, saunan ja kodinhoitohuoneen. Suuret sisäpihalle avautuvat ikkunat toivat runsaasti valoa myös sateisena kesäpäivänä – poutasäällä lasiset liukuovet voidaan avata ja sisäpiha terasseineen tuplaa talon neliöt.

Kannattaa myös pistää merkille ikkunoiden listaton toteutus ja niiden kauniit pellavaverhot (minua ne muistuttivat omasta keskeneräisestä verhoprojektistani).

[envira-gallery id=”5714″]

Mustat keittiöt jatkavat voittokulkuaan asuntomessuilla. Jylhä musta keittiö vaaleassa skandikodissa saattaa jäädä irtonaiseksi, mutta tässä kohteessa minimalistinen mattamusta tuntuu luonnolliselta valinnalta. Kodinkoneet on integroitu kalusteisiin. Välitila marmorikuvoineen houkuttelee jättämään kauniit keittiötavarat esille ja rakentamaan niistä asetelmia.

design-talo-pala-20

[envira-gallery id=”5717″]

design-talo-pala-22

[envira-gallery id=”5719″]

Hypätäänpä sitten talon toiseen siipeen, jossa sijaitsee päämakuuhuone ja työhuone. Täällä vallitsee vaaleampi sävymaailma muttei kuitenkaan valkoinen. Huoneissa on liukuovet, mikä luo tilantuntua ja myös konkreettisesti säästää tilaa. Kun esimerkiksi työhuoneen liukuovi on auki, valo lankeaa huoneeseen sekä sisäpihan isojen ikkunoiden että kadulle avautuvan ikkunan kautta.

Tällainen hiekan sävyinen värimaailma ryhdikkäin mustin yksityiskohdin on minusta vastustamaton. Ankara mustavalkoisuus oli kovasti pinnalla muutama vuosi taaksepäin – halutessa sitä on nyt helppo päivittää tuomalla joukkoon luonnonsävyjä ja -materiaaleja.

design-talo-pala-24

Myös päämakuuhuoneeseen valo saapuu kahdesta suunnasta. Sisäpihan puoleinen ikkuna on avattava liukuovi, mikä tietysti herättää spekulaatiot satumaisen ihanista kesäaamuista ja terassille valmiiksi katetusta aamupalasta…

[envira-gallery id=”5730″]

[envira-gallery id=”5725″]

Kylpyhuoneet ja sauna ovat jälleen tummasävyisiä ja niistä löytyy mattamustat kalusteet. Kylpytilat ja kodinhoitohuone on sijoitettu L:n muotoisen talon keskikulmaan ja ihailin sitä, miten kätevästi ne asettuivat toistensa lomaan. Nurkasta löytyy myös talon kolmas makuuhuone, josta Toppala on tehnyt tunnelmallisen TV-huoneen. Yhtä lailla työhuone ja TV-huone voisivat olla myös lastenhuoneina, ja talo toimisi mainiosti myös nelihenkisen perheen kotina.

design-talo-pala-21

[envira-gallery id=”5727″]

Jopa kodinhoitohuoneessa on suuri lattiasta kattoon ulottuva ikkuna. Kun tein mielikuvitusmuuttoa taloon, toin tietysti mankelin mukanani tuohon kodinhoitohuoneen tasolle. Mikä näköalapaikka kodinhoitopuuhiin!

design-talo-pala-23

Talon julkisivusta ei voisi välttämättä päätellä, millaiset valoa tulvivat tilat se kätkee sisälleen. Toisaalta pidän kovasti rakennuksen minimalistisesta muotokielestä. Mukavaa, että tällaisia vaihtoehtoja alkaa olla tarjolla myös pakettitalojen puolella. Messualueella kävi muuten sadepäivänäkin kova kuhina ja näin kuukausi ennen avajaisia monessa paikassa rakennetaan vielä kiivaasti. Pitkästä muuttovalmiiden omakotitalojen rakentamiskokemuksesta ja tehokkaasta prosessista kertoo se, että Design-Talon kohde oli jo pihaa myöten valmis. Retkeäni Insta Storiesin puolella seuranneet näkivätkin jo talon atriumpihasta pilkahduksen, mutta täällä blogissa palataan toki aiheeseen ennen messujen alkua. Sen verran voin vinkata, että nurmea tässä talossa ei tarvitse leikata.

Miltä sisustus sinusta näytti? Purevatko tummat sävyt vai kallistuisitko vaaleamman suuntaan?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 keskustelu

 1. 6.15.17
  Tiia S said:

  Talon julkisivu ei miellytä ei sitten yhtään, mutta sisätilat! Miten ihana sävymaailma. Tuon makuuhuoneen seinien väri on täydellinen ja tummat kaapinovet ja tekstiilit, oih. Ja keittiön marmori on todella kaunis sekin.

 2. 6.15.17
  Marjukka said:

  Talo on ulkoa katsottuna kuin työmaaparakki, mutta en anna sen mielikuvan häiritä.Sisätilat aukeavat kaikessa komeudessaan ja mikä nerokas rakennustapa onkaan! Ehdottomasti mielenkiintoinen messukohde:edustaa tulevaisuuden rakennustapaa, aivan kuten Laurin talot-ohjelmassa jo nähtiin.

 3. 6.15.17
  Jii said:

  Tykkään itse vaaleammasta, mutta todella kivasti on osattu käyttää tummia värejä tässä kohteessa! Jos tuota tummuutta vähän karsittaisiin, niin voisin vaikka kuvitella asuvani tuolla 🙂 Tää Pala-systeemi on muuten mielenkiintoinen. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen, kun luultavasti muutaman vuoden sisään omaa rakennusprojektia aloittelemme… Ja onpa kyllä kohde ajoissa valmiina messuilla! Tietääkseni taitaa olla enemmän poikkeus kuin sääntö, että kohde olisi näin ajoissa jo valmis..

 4. 6.15.17
  soile said:

  Aivan ihana sekä ulkoa että sisältä. On tuo musta vaan niin upea, mutta uskaltaisikohan sitä omaan rakenteilla olevaan taloomme ihan noin paljon lisäillä….se pöly kun tahtoo aika selvästi erottua tummilla pinnoilla 😉

 5. 6.16.17

  Tykkään!!! Pidän selkeistä, hieman maskuliinisista linjoista ja talon ulkomuoto ja väri miellyttää minua, samoin sisustus on upea. Musta on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän ja olen harkinnut oman valkoisen keittiömme muuttamista mustaksi.

 6. 6.16.17
  Ella said:

  Tykkään sekä julkisivusta että sisustuksesta! Tuo moduuli-rakentaminen vaikuttaa kiinnostavalta, varsinkin jos taloa pystyy helposti laajentamaan myöhemmin! Minulta taitaa harmillisesti jäädä asuntomessut tänä vuonna väliin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, mutta onneksi kohteisiin pääsee nykyään hyvin tutustumaan myös näin blogien kautta 🙂

 7. 6.21.17

  Tosi kaunis sisustus, tykkään tuosta tummuudesta. Taidamme pitkästä aikaa käydä messuilla, sillä keittiön ja kylppäreiden remontit siintävät mielessä.

 8. 6.25.17
  aikku said:

  Paljon tummaa,se kun nyt kovin trendikästä.Ikkunat kyllä upeat,tulvii valoa sisään.Katto voisi olla kuitenkin erilainen,kun on noin laatikkomainen ulkoa.