Millainen olisi unelmieni kukkakauppias?

Tässä keski-iän kynnyksellä olen todennut, että nainen tarvitsee muutaman tärkeän tukihenkilön: luottokampaajan, gynekologin ja hyvän kukkakauppiaan. Näistä jälkimmäisintä vielä etsin. Täydellinen kukkakauppias olisi tässä lähellä, päivittäisen kauppareissun varrella. Häneltä saisi aina ensimmäisenä sesongin ihanuudet: kevään herkät ranunculukset ja anemonet, alkukesän uhkeat pionit ja hortensiat tummissa syyssävyissä. Arvostan kukkakauppiasta, joka seuraa trendejä ja jonka vitriinistä löytyy muutakin kuin ruusua ja gerberaa. Esimerkiksi viime vuosina kukkamuoti on siirtynyt rönsyilevämpään ja rustiikkisempaan suuntaan, mutta monessa paikassa viikonlopun valmiiksi sidotut kimput ovat edelleen tiukkoja pyöreitä nippuja.

Arvostan myös hyvää palvelua. En osaa kuvailla toiveitani alan termeillä enkä tunne kukkia kovin hyvin nimeltä. Haluan kuulla toiveisiini sopivia ehdotuksia mutta en halua, että minulle tuputetaan väkisin mitään. Etsintä täällä Vantaalla jatkuu ja monessa paikassa olen saanut hyvää palvelua, mutta täydellinen match made in heaven puuttuu vielä.

juhannuskimppu-6

Jos liikutte Kauniaisten suunnalla, voin suositella Ihana kukkanen -liikettä, jossa olimme lauantaina bloggaajien kukkasidontapajassa Kuistin kautta -Heidin organisoimana. Vuoden floristiksikin ehdolla oleva Kirsi Martin näytti kädestä pitäen, miten kootaan rustiikkinen kesäkukkakimppu. Salaisuus on kukkien asettelussa spiraalin muotoon niin, että isot oksat ovat keskellä. Kimppu sidotaan napakalla solmulla. Yritin painaa huolella mieleen kimpussa käytettyjen kukkien ja vihreiden nimet myöhempää tarvetta varten; tästä puskasta löytyy siis pioni, leijonankita, valkoista ja vaaleanpunaista eustomaa, harsokukkaa, pistaasia, asparagusta sekä eukalyptusta. Tuon pienen vaaleanpunaisen kehäkukan nimi ehti valitettavasti pudota jo päästä, osaako joku lukijoista auttaa?

juhannuskimppu-5

Lopputulos on rento, miltei niittykukkakimppua muistuttava luomus. Tähän aikaan vuodesta voisi hyvin koota kimpun, joka yhdistelisi luonnon helmasta kerättyjä, omasta puutarhasta taitettuja ja kaupasta ostettuja kukkia. Esimerkiksi leijonankidan voisi korvata lupiinilla ja harsokukat koiranputkella ja monenlaista vihreää löytyy myös luonnosta kimpun lisukkeeksi. Värimaailmassa kannattaa kuitenkin tähdätä yhdenmukaisuuteen, jolloin rönsyileväkin kimppu näyttää harkitulta kokonaisuudelta.

juhannuskimppu-7

Kiitos kimpusta Ihana kukkanen -liikkeeseen! Sen pionintuoksussa on ollut mukava aloitella kesälomaa ja valmistautua juhannukseen. Onneksi ei tarvitse sulhasia arvuutella enää, joten tyynynalusen sijasta voin nauttia juhannuskimpustani pöydällä maljakossa. Kuulasta keskikesän juhlaa teille kaikille!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 26.6.2017
  Tickler said:

  Hyvän kukkakaupan perässä olen ajellut kilometrejä. Yksi ehdoton suosikkini on La Reine Krunikassa. Mutta tuo Granin kukkakauppa on helpommin saavutettavissa, joten sinne suuntaan seuraavan kerran.
  Harmillisesti moni kukkakauppa on kesäisin kiinni.

 2. 26.6.2017

  Ihana kukkanen on paras kukkakauppa. Sieltä saa hyvää palvelua ja kauniit kukat juhlaan ja arkeen.

 3. 30.6.2017
  Lora said:

  Inbloom ( Helsingissä Uudenmaankadulla) ja Wild Things (Erottajalla, Urban A liikkeen yhteydessä) ovat omia lemppareitani mutta eivät sinulle ihan kotimatkan varrella. 🙂 Kannattaa kurkata heidän valikoimaansa, kun liikut Helsingin keskustassa. 🙂 Palvelu on mahtavaa ja valikoima mitä kaunein molemmissa paikoissa. Inbloom taitaa olla nyt kesälomalla mutta Wild Things on muistaakseni auki.

  Inbloomin omistaja Tiina on mitä ihanin ja sydämellisin kukkakaupan omistaja jonka olen tavannut. 🙂 Luin jostakin haastattelusta, että Wild Things kukkaputiikin brittiomistaja Natalie kävi viikon floristikurssin ja sen inspiroimana päätti avata oman kukkakaupan. 😀