Palan pihaideat: lisähuoneita sisäpihalta

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Pohjolan Design-Talon kanssa

Paras kuulemani pihasuunnitteluneuvo on, että tontin eri osia tulisi kohdella kuin huoneita ja sisustaa ne tiloiksi, joilla on eri tarkoitus. Niin, entäpä jos pihaa käsittelisi keittiönä, olohuoneena, ruokasalina, lastenhuoneena ja kodinhoitohuoneena? Ajattelutapa juolahti mieleeni tällä viikolla, kun vierailin uudestaan Mikkelissä Design-Talon asuntomessukohteessa, Palassa. Tässä talossa ja sen kauniisti toteutetussa pihassa huoneperiaate nimittäin toteutuu erinomaisesti.

design-talo-pala-piha-7

Toivoin, että sää olisi suosinut aikeitani kuvata tarkemmin talon julkisivuja ja pihaa, mutta niin vain Mikkeli näytti minulle sateisia kasvojaan jo toistamiseen! Onneksi avajaisviikonlopun aikana sää näyttäisi muuttuvan aurinkoisempaan suuntaan – messut siis aukeavat huomenna perjantaina ja ovat auki 13. elokuuta asti.

[envira-gallery id=”5877″]

design-talo-pala-piha-8

Pala on sijoitettu napakan kokoiselle kaupunkitontille ja sillä tulee lopulta olemaan naapureita joka suunnalla. Yksityisyyttä lisää talon pohjaratkaisu, joka on L:n muotoinen. Arkkitehti Pekka Pakkasen mukaan rakennukset on sijoiteltu tontille niin, että ne rajaavat pihaa kadusta. Kun taloa katselee pohjoisesta, kadun puolelta, se antaa vain pieniä viitteitä tontin eteläpuolella avautuvasta oleskelupihasta. Julkisivu herätti keskustelua aiemmassa postauksessani, mutta minusta se on minimalistisuudessaan ihana. Pidän erityisesti sisääntulon pergolakatoksesta, joka on kätevä niin kausivaloja kuin kesäkukkiakin ajatellen.

[envira-gallery id=”5879″]

design-talo-pala-piha-1

Sisäpiha on rytmitetty terasseilla, pergolarakenteilla ja istutusaltailla osiksi, jotka on helppo nimetä: tähän laitan ruokapöydän, tähän löhötuolit ja tähän mattotelineen. Kaiken kruunaa ikivihreä keskusnurmi, joka pitää leikata vain kerran, nimittäin sopiviksi paloiksi asennusvaiheessa. Se osa tontista, joka ei ole terassien, kiveysten tai tekonurmen kattamaa, on päällystetty kuntalla. Kuntalla reunustettun pihan ansiosta talo tuntuu istuvan saumattomasti ympäristönsä kangasmetsään.

[envira-gallery id=”5881″]

design-talo-pala-piha-3

design-talo-pala-piha-2

[envira-gallery id=”5884″]

design-talo-pala-piha-4

 

design-talo-pala-piha-5

[envira-gallery id=”5886″]

Olohuoneen ja makuuhuoneen suuret liukuovet avautuvat terassille ja tila jatkuu saumattomasti sisältä ulos.

design-talo-pala-piha-9

Palan innovaatio, laajennettavuus, toteutuu myös messutalossa. Esimerkiksi talon olohuonepäätyä on arkkitehdin mukaan mahdollista jatkaa makuuhuonein. Itse jäin hahmottelemaan mahdollisuutta rakentaa talosta U:n muotoinen lisäämällä vielä yksi moduuli autokatoksen kohdalle. Katsokaapa taloa sillä silmällä kun käytte messuilla ja sanokaa, miten te laajentaisitte Palaa!

[envira-gallery id=”5888″]

design-talo-pala-piha-6

Pala on kohde numero 2 Mikkelin asuntomessuilla. Tämä messujen namupala sijaitsee heti reitin alkupäässä pääsisäänkäynnin ja näyttelyhallin läheisyydessä. Kannattaa tutustua myös aiempiin postauksiini, jotka käsittelevät Pala-järjestelmän ideaa ja laajennettavuutta sekä kohteen dramaattista, tummasävyistä sisustusta.

Palaan tällä viikolla kesälomaltani blogin pariin, joten kuullaan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

1 kommentti(a)