Myyttisen siisti blogikoti

IMG_6647 IMG_6656 IMG_6677Näetkö näissä kuvissa viimeisen päälle puunatun keittiön ja kodin, jossa sohvatyynytkin ovat millilleen ojennuksessa? Väärin. Päivät ovat olleet niin vauhdikkaita, ettei siivoaminen ole ollut päällimäisenä mielessä. Toisin kuin blogista voisi päätellä, minulla ei ole erityisen vahvoja siivoustaipumuksia, mutta pidän tietysti puhtaasta kodista siinä missä muutkin.

Meidän kotimme on ihan tavallinen lapsiperheen koti, jossa järjestys ja puhtaus ovat vain hetkellisesti vallitsevia ilmiöitä. Silloin kun aikaa suursiivoukseen ei ole, paras siivousvinkkini on keskittyä vain yhteen asiaan. Annan moppaamisen olla ja imuroin nopeasti lattialta suurimmat roskat. Sen jälkeen puunaan yhden paikan. Olen havainnut, että koti vaikuttaa paljon siistimmältä, jos keittiön saareke on tahraton ja vailla epämääräisiä pinoja ja kasoja. Yläkerta makuuhuoneineen saattaa pursuta leluja ja petaamattomia sänkyjä ja kodinhoitohuone kätkeä sisäänsä pyykkikaaoksen, mutta siivoamalla saarekkeen pystyn luomaan pienen seesteisen tilan.

Tätä on sisustusbloggaamisen illuusio: rajausta, kuvakulman valintaa ja ylivalotuksen taikaa. Voisiko samaa ajattelutapaa soveltaa muihinkin arkisiin asioihin?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 17.6.2014
  nieinda said:

  Samaa filosofiaa hyödynnetään täällä: jos tuntuu sotkuiselta, siivoa keittiö ja ylimääräiset paperikasat ja röykkiöt pöytäpinnoilta. 🙂 ”Tunnelmavalaistus” piilottaa myös nurkissa seikkailevat pölypallerot…

  • 13.7.2014
   lisbet said:

   Joo! Keittiö siisti = koti siisti:D

 2. 27.6.2014
  Hanna said:

  Voi miten tutulta kuulostaa:). Sisustusbloggaajan ehdoton must on rajaus (oma suosikki putki tähän on 50 mm, rajaa tehokkaasti ja sumentaa kauemmana olevat sotkut, ja edullinen) ja ylivalotus.

  • 13.7.2014
   lisbet said:

   Niinpä! Voi kun omaa elämäänsä voisi aina tarkastella f1.8:n läpi:D

 3. 30.6.2014

  Pahimmassa tapauksessa ylimääräiset sotkut/tavarat on siirretty muutaman metrin päähän kamerasta ja kuvan saatua, tavarat saavatkin siirtyä takaisin paikoilleen 😀

  • 13.7.2014
   lisbet said:

   No arvaapa kävinkö tässäkin kuvassa siirtämässä pari häiritsevän väristä lelua taustalta…