Päivän positiivisuushaaste

IMG_6526 IMG_6531 IMG_6542

 1. Poimin sisälle pari lupiinia, niitä mielestäni kaikkein rumimman värisiä. Ne olivatkin kauniita.
 2. Kävimme ajelulla Hyvinkäällä ja pääsin vihdoinkin käymään vuoden 2013 asuntomessualueella. Viime kesänä messut jäivät välistä, sillä sylissä oli vain muutaman viikon ikäinen vauva.
 3. Illalla satoi sellaista kaunista pienipisaraista sadetta, joka kasteli vastakylvetyn nurmikon parhaimmalla mahdollisella tavalla.
 4. Luulen, että ehdin huomenna vastata kommentteihinne.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

10 kommentti(a)

 1. 6.11.14
  Noora said:

  Hei ! Onko tuo musta maljakkokin Amforan?

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Onhan se, mistä arvasit 😀 Tuotetta ei ole listattu verkkokauppaan, mutta Seinäjoen liikkestä voi tiedustella. Näitä on siellä useissa väreissä. Itse asiassa maljakkoon on olemassa sellainen pyöreä kansi, jolloin se toimii myös esim. pastan säilytyspurkkina. Tuossa tarkoituksessa se vilahtaakin tässä postauksessa: http://www.lisbet-e.net/?p=190

 2. 6.11.14
  Mintsu said:

  Kasteletteko vastakylvettyä nurmea ollenkaan vaan annatteko sateiden hoitaa homman? Me perustettiin vuosi sitten nurmikko uuden ok-talomme pihalle ja kasteltiin päivittäin ja kunnolla joka ilta paitsi jos satoi. Oli ihan kamala urakka mutta tuli kaunis ja tuuhea nurmi. Nyt meidän naapureilla sama homma tänä vuonna ja näyttää se nurmikko alkavan vihertää kastelemattakin vaikka ei paljoa ole sadellut.. Rikkaruohoissa oli kamala show myös joita nypin ahkerasti pois juurineen useita ja useita tunteja viime kesänä mutta en tiedä olisiko siitäkään kannattanut stressata kun näköjään ahkera leikkaus + tuuhea nurmi tekee sen että surkastuvat pikkuhiljaa. Olisi kiva tietää kannattaako näitä toimenpiteitä oikeasti tehdä, siis kastelu + rikkaruohojen poistaminen kun on kyse uudesta nurmesta vai jättääkö ihan luonnon armoille 🙂

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Nyt on ollut niin hyvin sateita, ettei ole vielä kasteltu ollenkaan. Viime kesänä kylvettyä nurmikkoa kyllä kasteltiin joka ilta, mutta siltikin osa iti kuivuuden vuosi niin huonosti, että tänä keväänä ei ollut oikein mitään jäljellä. No, muokkauksien vuoksi suuri osa pihasta piti joka tapauksessa laittaa uusiksi. Eräältä ammattilaiselta sain myöhemmin ohjeen, ettei nurmikkoa kannata keskikesällä kuivuuden vuoksi kylvääkään, vaan mieluiten keväällä tai alkukesästä. Panin myös merkille, että viime syksynä kylvettyjen tienpientareiden ruoho on itänyt hyvin.

   Ihan sama rikkaruohojen vastainen sota on meneillään täällä. Olen kaivanut niitä ihan käsin ylös, mutta aina vaan rehottaa. Asiaa ei auta yhtään se, että nurmikon viime kesänä kylvetyn osuuden pohjamullassa oli rikkaruohojen juuria mukana… ja nyt ne on levitelty tasaisesti pitkin pihaa 🙁 Onneksi uusi nurmikko on rikkaruohovapaalla pohjalla, joten se saa ainakin vähän etumatkaa kilpailijoihin nähden. Ei minua ne muutaman rikkaruohot siellä joukossa haittaa, ruohonleikkurihan tosiaan silppuaa ne tehokkaasti.

 3. 6.12.14
  Trine Koo said:

  Kävi sama juttu lupiinien kanssa; poimin hiukan nyrpeänä maljakkoon noita liiloja, kun muitakaan ei löytynyt. Olivatkin tosi kauniita sisällä! Miten muuten koiranputket säilyivät ulkona maljakossa? Muistaakseni viime kesänä keräilin kimpun sisälle ja nuupahtivat heti. Liekö ollut hellepäivä vai mistä kiikasti.
  Niin ja kiva, kun oot takaisin!

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Joo, mullekin tuli sellainen olo, että niiden samettinen väri pääsee vaaleissa sisätiloissa paremmin oikeuksiinsa kuin ulkona vihreän keskellä.

   Koiranputket säilyivät hyvin, mutta meidän terassi onkin aamuaurinkoa lukuunottamatta varjoinen ja viileä. Nyt ovat jo nuupahtaneet, mutta se johtuu ihan vain veden loppumisesta…

 4. 6.13.14
  Tuija said:

  Teillä on kauniit, isot ikkunat olohuoneessa. ..onko kuuma kesällä? Mihin päin ikkunat teillä tulee?
  Ja lisäksi, onko ikkunat jotain lämpölasia ja teillä jäähdytysjärjestelmää kotosalla?

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Kyllä on kuuma! Suunta on lounaaseen, joten vähäinenkin auringonpaiste nostaa sisälämpötilaa. Onneksi on jäähdytysjärjestelmä, lämpölasia ei tietääkseni ole. Ikkunoissa on myös sälekaihtimet, ja pidämme niitä suljettuna kuumina päivinä. Tässä postauksessa lisää: http://www.lisbet-e.net/?p=182

 5. 6.15.14

  Lupiinit on kauniita, lakastuu vaan niin nopeasti.

  • 6.16.14
   lisbet said:

   Totta, alkoivat varista jo parin päivän päästä.