Näin kuvattiin Lauran kotiesittelyvideo

Eräänä heinäkuisena lauantaina minä ja salainen kameramieheni saavuimme Etelä-Haagaan kuvaamaan Lauran kaunista kotia, joka monille varmasti tuttu Homevialaura-blogista. Olimme jo jonkin aikaa kaivanneet sopivaa harjoituskohdetta ja innostuimme heti, kun videon tekeminen tuli puheeksi Lauran kanssa. Homevialaura oli täydellinen kohde: kauniisti ja yhtenäisesti sisustettu asunto täynnä houkuttelevia yksityiskohtia. Videolle tallennettiin myös sisutuskoira sekä tyylikäs emäntä itse, sillä tarkoitus oli editoida materiaalista kaksi versiota, toinen blogin esittelyvideoksi ja toinen asunnon tulevaa myyntiä varten.

[envira-gallery id=”4336″]

Laura on videot jo julkaissut kanavissaan, minkä myötä on jonkin verran kyselty, minkälaista tekniikkaa kuvien takana piilee. Kalusto oli tätä projektia varten meillä lainassa. Kamera on Sonyn peilitön järjestelmäkamera, jossa oli 17-40 mm sekä 50 mm objektiivit. Näissä kuvissa vilahtaakin jalustojen varaan asennettu liukukisko, jolla saa aikaiseksi videolla esiintyvän tasaisen vaakaliikkeen. Käyttämämme kisko oli sähköinen automaattimalli, kun taas joissain aiemmissa videoissani olen käyttänyt kiskoa, jolla kameraa liu’utetaan itse, ja liike on saattanut vähän nykiä.

Suurin osa videon kuvista on kuitenkin kuvattu DJI Ronin-M-vakaimella, joka on aivan huippukätevä vehje! Kevyt käsissäpidettävä gimbaali toimii useimpien järjestelmäkameroiden kanssa ja tasoittaa kameran liikkeet niin, että kuvassa on tuo tasainen liukuva fiilis. Roninilla pystyy kuvaamaan nopeasti vaihtelevissa olosuhteissa ja liikuttelemaan kameraa pitkiäkin matkoja, kun taas kisko vaatii asettelua, säätöä ja verkkovirtaa toimiakseen. Olen sen verran ihastunut Ronin-M:ään, että harkitsen sen hankintaa itsekin…

Video on editoitu Final Cut Pro X -ohjelmalla. Kuvaushommissa hääri pääasiassa kameramieheni, kun taas editoinnista saatte syyttää minua. Jälkikäsittelyssä on säädetty raakatiedostona kuvatun videon värit ja tasoitettu liikkeen epätasaisuuksia. En ole täysin tyytyväinen tämän videon värikäsittelyyn, sillä editoidessa vasta opettelin Final Cutin käyttöä. Lauran blogivideossa värit ovat jo onnistuneemmat.

Minkäänlaista kuvaussuunnitelmaahan meillä ei ollut, vaan lopputulos on syntynyt leikkaa-liimaa-kokeile-periaatteella editointiohjelmassa. Se saattoi toimia tämänkokoisessa asunnossa ja lyhyessä videossa, jossa ei ole juonta. Pitempi tarinankerronta vaatisi parempaa valmistelua ja ehkä pienen storyboardinkin hahmottelemista, mutta otetaan askel kerrallaan ja opitaan tekemällä. Mahdollisia tulevia kuvauskeikkoja ajatellen parannettavaa jäi myös kuvien vakauden ja jälkivakautuksen puolella. Liikkeet saisivat olla vähän hitaampia ja rauhallisempia ja hidastettua kuvaamistakin voisi kokeilla. Itse ainakin videolta huomaa useita epäkohtia, mutta toivon tietysti, että kaikki katsojat eivät tarkastelee kuvaa yhtä kriittisesti.

homevialaura-28
homevialaura-29

Oli kyllä onni, että kuvauspäiväksi sattui noin mainio sää ja koti saatiin ikuistettua koko kesäisessä loistossaan. Idea alussa vilahtavasta raitiovaunusta tuli Lauralta, ja se vihjaa urbaanista ympäristöstä ja hyvistä kulkuyhteyksistä. Tiedoksenne siis, että tämä ihana 66 neliön asunto on nyt myynnissä – ilmoitukseen Oikotiellä pääsee tutustumaan tästä.

Kiitos vielä Lauralle, että saimme tulla kuvaamaan, ja onnea jo nyt tuleviin seikkailuihin!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 9.16.16
  Henri said:

  Ihana video! Vinkkaan tässä samalla Glidecamin yhden käden gimballista, josta löysin netistä paljon puolestapuhujia. Kannattaa vilkaista tämäkin vaihtoehto.

  • 10.1.16
   lisbet said:

   Kiva kun tykkäsit! Joo, se on kyllä kiinnostava vaihtoehto ja huomattavasti Roninia edullisempi. Mutta mua ehkä vähän häiritsee, että se saattaa tehdä liikuttaessa heijaavaa liikettä, etenkin jos haluaa isoja, näyttäviä kamera-ajoja. Pienempään kuvaamiseen – jota mun projektit kyllä varmasti enimmäkseen on – Glidecam saattaisi olla just hyvä ja Roninin voisi hankkia, jos joskus rikastuu 😀

 2. 9.17.16
  Markku said:

  ”Salainen” kameramies vilahtaa heijastuksena television ruudusta 😂.

  • 10.1.16
   lisbet said:

   Hehe, jätettiin se sinne pikku vihjeeksi 😀