Näin syntyi lastenhuoneen tähtiseinä

IMG_7177

Eilisessä postauksessa esitellyssä lastenhuoneessa oli entuudestaan yksi harmaa tehosteseinä ja mies kaavaili sen tilalle alunperin jonkinlaista värikästä tapettia. Aika pian suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, ensin sabloonamaalaukseksi ja sitten sisustustarroiksi. Lopulta huoneen yksi toinenkin seinä maalattiin samalla harmaalla (Tikkurilan värikartan 618X) ja molemmat seinät kuvioitiin viisisakaraisilla tähdillä. Sopivan kokoiset ja näköiset tähdet piti tilata mittatilauksena tarrafirmasta.

Tähdet asettuivat suoraan riviin linjalaserilla, joka on muuten loistava apu silloinkin, kun pitää ripustaa tauluja samaan linjaan. Tarrat on yksinkertaisesti liimattu seinään, ja ne lähtevät kevyesti vetämällä irti, jos joku niin tahtoo tehdä. Toistaiseksi kaikki tähdet ovat saaneet pysyä paikoillaan, vaikka lastenhuoneesta onkin kyse. Toisaalta jos kuviointi alkaa joskus kyllästyttää, tarrat voi helposti poistaa, eikä seinää tarvitse edes maalata uudelleen.

IMG_4584

IMG_4591

IMG_4596

IMG_7209

Tähtiä jäi jonkin verran yli ja loput niistä käytettiin kuopuksen 1-vuotisjuhlien lippukoristeisiin. Yläpuolisessa kuvassa on ainoa kokonaisena säilynyt arkki. Nämä tarrat ovat kiiltäviä (testikappale) toisin kuin seinään liimatut, jotka ovat siis mattapintaisia sisustustarrojen tapaan.

Vaikka tähdet ehkä tuovat lievästi mieleen takavuosien Gant-villityksen, on projektin tulos mielestäni kiva ja tuo eloa lastenhuoneeseen olematta kuitenkaan kovin kirjava. Kuvioinnista lötyy muuten pari epäsäännöllisyyttä. Toinen on esikoisen omin käsin tekemä ja toinen miehen tahallaan joukkoon ujuttama. Mies perusteli poikkeusta vaatimattomasti sillä, että täydellisyys on täydellisyyttä vasta kun siinä on jokin virhe. Löytääkö joku? Toinen on helppo löytää mutta toinen maastoutuu hyvin joukkoon.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 18.7.2014
  Sinirinta said:

  Tuo yksi tähti kyljellään on hauska yksityiskohta. Olisin itse varmaan jättänyt jostain kohtaa tähden pois, mutta tuo eri asentoon laittaminen on ovelampi. Hand made joke 🙂

  • 19.7.2014
   lisbet said:

   Plus että silmä pyrkii väkisinkin korjaamaan sen oikeaan asentoon. Valmiista seinästä sitä on melkein mahdoton löytää.

 2. 18.7.2014
  Iisa said:

  Ai ne oli tarroja! Mä luulin ensin, et tapettia ja toisena että on sabloonilla tehdyt. Heh, täydellisyys on täydellisyyttä vasta silloin kun siinä on joku virhe:)

  • 19.7.2014
   lisbet said:

   Sablooni oli alkuperäinen idea, tarrat oikeastaan minun ajatukseni. Olin sitä mieltä, että kuvioista tulee tällä tavoin siistimmätm kun taas sablooni tahtoo aina falskata jostain nurkasta.

 3. 20.7.2014
  Minttu said:

  Nyt taisi tulla idea kuin tilauksesta! Minä olin valinnut tytön huoneeseen tapetin, jota ei nyt sattuneista syistä voikaan laittaa sille tarkoitetulle seinälle. Mistä tällaista tarraa saa? Entä mitä tuollainen laserkone maksaa? Vai kannattaako kysyä vuokrausta? Kiitos avusta!

 4. 10.1.2020
  Mari said:

  Hieno seinä! Haluaisin tilata myös tällaiset tarrat. Missä teetit ja minkäkokoisena?

  • 13.1.2020
   lisbet said:

   Tilattiin oman piirroksen perusteella tarrafirmasta, en valitettavasti enää muista tekijää 🙁 mutta uskoisin että google-haulla löytyy useita vaihtoehtoja.