Mies sisusti lastenhuoneen

IMG_7148

Keväällä perheemme nukkumisjärjestelyissä tapahtui muutos, kun poikien sängyt siirrettiin lastenhuoneeseen. Siihen asti nukuimme kaikki samassa makuuhuoneessa. Esikoinen oli kyllä nukkunut omassa huoneessaan aiemminkin, mutta vauvan synnyttyä nukkumaanmeno kävi niin levottomaksi, että päätimme ottaa hänetkin omaan makuuhuoneeseemme.

Mies oli noihin aikoihin vanhempainvapaalla ja toiminnan miehenä otti lastenhuoneen sisustuskäsittelyynsä. Totta puhuakseni tein hänen kanssaan diilin: hän saisi vapaat kädet lastenhuoneen suhteen, jos minä saisin puolestaan sisustaa yläaulan. Diilin tehtyäni sain huomata, millainen kontrollifriikki olenkaan ollut kodin sisustuksen suhteen. Selkäpiitäni suorastaan karmi, kun mies hurautti tiehensä sisustusostoksille, enkä yhtään tiennyt, minkä kanssa hän palaisi kotiin.

IMG_7144

IMG_7161
IMG_7151

Näitä kuvia katsoessa huoleni tuntuu turhalta. On hyvä, että toinen meistä on ripeämpi otteissaan, muuten lastenhuone voisi hyvinkin odotella edelleen kalusteitaan. Miehen hankintoja ovat Ikean Stuva-säilytysjärjestelmä sekä esikoisen sängyn yläpuolella oleva Ikean Premiär-karttataulu. Valkoinen Pax-liukuovikaapisto oli huoneessa jo entuudestaan. Myös tähtikuvioiset seinät syntyivät miehen sisustaessa, niistä voit lukea tarkemmin tässä postauksessa.

Isoveli nukkuu Muuramen Jolla-sängyssä ja pikkuveli vielä Brion Two-pinniksessään. Kun se käy pieneksi, hankimme pojille todennäköisesti kerrossängyn. Siinä vaiheessa vapautuu lattiapinta-alaa pöydälle, jonka ääressä voisi askarrella ja piirtää. Myös jonkinlainen kirjahylly olisi mielestäni ollut hyvä, mutta tällä erää kirjoja on sekä lipastossa että liukuovikaapistossa. Huone on joka tapauksessa ollut pääasiassa nukkumiskäytössä ja leikit tapahtuvat joko olohuoneessa tai yläaulassa.

IMG_7158

Eniten sulateltavaa minulla on ollut valaisimien suhteen. Kuu-ukko, raketti ja tähtikuvioinen lampunvarjostin ovat kaikki K-Raudasta ja kuulemma pojan kanssa yhteistyössä valittu. Jos valaisimet kerran ovat huoneen asukkien mieleen, ei minun mielipiteelläni taida olla väliä. Niiden katselu lienee sitä paitsi hyvää harjoitusta niitä vuosia varten, jolloin minulla ei ole poikieni huoneisiin enää mitään asiaa – ainakaan sisustusmielessä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

8 kommentti(a)

 1. 7.17.14
  tiina said:

  Hienostihan sun miehesi on sisutanut!!! Mä tykkään, että lastenhuoneessa saakin olla jotain leikkisyyttä (Tässä kohdin nuo valaisimet)!

  Itse tunnustaudun myös varsinaiseksi kontrollifriikiksi, mitä tulee sisustuksen suhtene. jos saan jonkun vision, pidän siitä vähän liiankin tiukasti kiinni. Onneksi meillä on isännän kanssa aika samanlainen maku. Tai sitten hän vaan antaa vaimolleen periksi 😀

 2. 7.17.14
  tiina said:

  ja oho mitä kirjoitusvirheitä. NO, pointti tulee ehkä selväksi kuitenkin 😀

  • 7.18.14
   lisbet said:

   Joo, minustakin huoneen sisustus on hieno, enkä missään nimessä tarkoittanut haukkua sitä tällä kirjoituksella. Oma näkemykseni lastenhuoneesta olisi saattanut olla turhankin mustavalkoinen.

 3. 7.18.14
  Sanna said:

  Hyvältä näyttää, peukut miehellesi. =) En ole huomattukaan, että Ikelalla on tuollaista karttataulua. Sellainen on yhtenä vaihtoehtona mielessäni ollut tuonne ”lisäsiipeen” … Pitääpäs seuraavalla keikalla koittaa löytää.

  • 7.18.14
   lisbet said:

   Minustakin tuo karttataulu on hieno ja värit mukavan murretut. Ollaan pojan kanssa katseltu siitä maailman paikkoja ja on hauska seurata, miten tuollaisen nelivuotiaan maailmankuva muodostuu. Paikkojen selittäminen on yllättävän vaikeaa. Esim. miten kertoa, mikä on Vantaa ja mikä on Suomi. Tällä hetkellä Vantaa jatkuu suunnilleen tuohon tien toiselle puolelle asti. Suomessa sentään asuu pari lähimpää kaveriakin 😀

 4. 7.18.14
  SatuKoo said:

  Kivasti on miehesi kyllä sisustanut!
  Tykkään tuosta kuu-ukko-lampusta ja olen himoinnut sitä jo pitkään, mutta kahden aikuisen kotiin se on ehkä vähän hassu valinta… Eikä oikein väriltään sovi meidän kumpaankaan makkariin, joissa on maitokahvin väriset seinät 🙁

  • 7.19.14
   lisbet said:

   Kyllähän omaan kotiin saa hankkia ihan mitä lystää ilman ikärajoja! Jospa jostain löytyisi samantyylinen sopivan värisenä?