Nämä tyhjät nurkat

Tänään ryhdyimme uudella talolla tositoimiin. Päivä alkoi lumitöillä (oli mahtava tunne paiskoa lumitöitä oman talon pihassa, mutta epäilen vahvasti, säilyykö tunne maaliskuuhun). Sisällä minä jatkoin siivouspuuhissa ja mies seinien paikkamaalauksen kanssa. Muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta sisätilat ovat valmiit, eikä meillä ole tarkoitus tehdä niissä suuria muutoksia.

Otin talolta myös ensimmäiset kuvat päivänvalossa. Niissä näkyy kodin paraatipaikka: keittiö, ruokailutila ja olohuone, jossa on korkeat ikkunat ja katto auki yläkertaan. Tilan keskellä on kaakeloitu takka, jossa on luukut sekä ruokailutilan että olohuoneen puolelle.

Talon sisustus on moderni, skandinaavisen vaalea muutamin tummin tehostein – moni valinta on sellainen, jonka olisin voinut tehdä itsekin. Myönnetään kuitenkin, että kun aloimme katsella näitä uudempia valmiita remontoitavien sijaan, vaadittiin melkoinen asennemuutos. Remonttia suunnitellessa olin ehtinyt luoda varsin tarkan mielikuvan unelmieni kodin laattavalinnoista, parketin sävystä ja tilaratkaisuista aina ulkoseinän rappaukseen. Kohteisiin saattoi mennä tutustumaan kiinnittäen huomionsa vain talon sijaintiin, tonttiin, pohjan muunneltavuuteen sekä rakenteisiin ja niiden kuntoon – keittiön kaapeista ei tarvinnut olla huolissaan. Uudemmissa kohteissa tarjolla on puolestaan koko paketti. Sen verran säästäväinen ja ekologinen kuluttaja minussakin asuu, että alle kymmenen vuoden ikäisten kaapistojen tai parketin repiminen irti vain siitä syystä, että ne eivät miellytä silmää, tuntuu suurelta haaskaukselta.

Viikonloppuna jatketaan ja viedään varmaan ensimmäiset muuttolaatikotkin. Onpa jännää päästä jälleen näkemään kellarikomerossa puolitoista vuotta seisoneiden laatikoiden sisältö…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele

51 keskustelu

 1. 12.8.12
  lili said:

  Näyttääpä kauniilta! Ihanan valoisaa<3

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kiitos! Ikkunapinta-alassa tosiaan löytyy… omasta mielestäni parasta on, että valo tulee nyt monesta suunnasta – kuvaamisen kannalta paljon helpompaa:)

 2. 12.8.12
  M said:

  Kertakaikkiaan ihana kodinalku teillä!

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Toivottavasti se kasvaa joskus oikeaksi kodiksi!

 3. 12.8.12
  Cara said:

  Wautsi, tosi upea! Tuollaisen näkeminen nostaa kyllä sellaisen sisustushimon. Tuonne on kiva varmasti lähteä laittamaan huonekaluja ja muita sisustusjuttuja.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kieltämättä tyhjä vaalea tila inspiroi, toisaalta aiheuttaa myös pakokauhua. En halua mokata tätä!

 4. 12.8.12
  Norppa said:

  Näyttää aivan upealta! En todellakaan malta odottaa, että näen sisustuskuvia!

  P.S. Kahdeksan vuoden kokemuksella rivitalossa, jossa lumityöt tehdään itse, asuneena sanon: Sorry to say, parin kuukauden päästä kiroilet jo raskaasti joka kerta, kun lunta tulee. 😀 Mutta jos teillä on okt tai ainakin lääniä ympärillä, niin teillä on tietty aina se mahdollisuus, että hommaatte lumilingon.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   LOL, joo ei kestänyt kauan (varsinkaan näillä sademäärillä) että lumentulo alkoi ottaa aivoon. Saa jo riittää!

 5. 12.8.12

  Kauniit tilat, ja nuo puitteet mahdollistavat melkein millaisen sisustusfiiliksen tahansa 🙂

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Niinpä, ehkä vähän hämmentyneenäkin tuumailen, mitä nyt pitäisi tehdä. Tilaa on yhtäkkiä niin paljon aiempiin koteihimme verrattuna.

 6. 12.8.12
  Daeph said:

  Ihana valo. Ja koti <3

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kiitos, valon määrä melkein hämmentää!

 7. 12.8.12
  Cherry said:

  Ihanan valoisaa, se on aina se, joka aiheuttaa ihastuksen huokailuja! Ja valkoista.. se on toinen :)) Me kyllä vaihdettiin lattiat, vaikka edelliset oli sen just muutama vuosi sitten tehnyt. Oli niin eri maku heillä ja vanha laminaatti annettiin eteenpäin tori.fi, joten se sai vissiin jatkaa elämäänsä jossain muualla 🙂
  Kyllä mä uskon, että ne lumityöt maistuu. Eihän sitä tarvi joka päivä tehdä ja kolaa vaan ne pakolliset. Muutenhan on kaunista kun on koskematontakin hankea jossain. Meidän taloyhtiössä on niin pirun innokkaita kolaajia, että kahden hiutaleen jälkeen joku jo veistelee tota pihaa niin, että kipinät käy.. 😀

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Olen kuullut samanlaisia tarinoita muiltakin… mistä noita himokolaajia oikein tulee?:D Joo, en mene vannomaan, etteikö laminaatti lähtisi meilläkin muutaman vuoden sisällä vaihtoon. Pidän enemmän parketin lämmöstä eikä sävynkään tarvitsisi olla aivan noin valkoinen. Vaikka onhan laminaatti lasten kanssa kätevä.

 8. 12.8.12
  Mrs J. said:

  Vau mikä uusi koti, todella kaunis takka ja ihanan valoisa tila!

  Itse olen miettinyt myös lumitöitä, jos joskus Suomeen muutamme, niin varmaan juuri alussa ne tuntuvat vielä hauskoilta, mutta luulen, että se innostus ei kestä kauan :).

  Toivottavasti näemme uudesta kodista vielä lisää kuvia.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kiitos, takasta onkin jo tullut koko perheen suosikki! Tekisi mieli tässä vaiheessa välittää kehut sisustusvalinnoista talon alkuperäisille rakennuttajille, meillähän niihin ei ole ollut osaa eikä arpaa.

 9. 12.8.12
  Celina said:

  Oiih, kuinka upealta unelma-asunnolta teidän uusi koti näyttääkään <3 Ja toi valon määrä <3 <3

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Jännityksellä odotan, miten tilanne kehittyy kesällä noiden ikkunoiden kanssa:)

 10. 12.8.12
  Hekku said:

  Upeat, isot ikkunat molemmin puolin! Uusi koti on aina sellainen tabula rasa, kun kaiken voi miettiä uusiksi ilman vanhoja malleja (”sohva on aina ollut tässä”). Jään mielenkiinnolla odottamaan sisustuskuvia 🙂

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Tuo minua juuri vähän pelottaakin. En ole ollut aiemmin tällaisen sisustusurakan edessä ja nyt pitäisi vihdoin lunastaa kaikki (omat) odotukset. Pitää kai vain ajatella, että koti on projekti, joka ei välttämättä tule koskaan valmiiksi.

 11. 12.8.12
  Martta said:

  Kaunista ja valoisaa – onnea uudelle kodille! Kiva, että olet taas takaisin. Odottelen jo kauniita sisustuskuvia, joita täältä jatkossa varmasti löytyy 🙂

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Näin toivomme, tosin aikataulu saattaa olla lisbetmäisen joustava:)

 12. 12.8.12

  Upean valoisaa 🙂

 13. 12.8.12

  Juuri niin valoisaa ja tyylillisesti sitä mitä sjattelinkin. Kaunista!

  Lumesta; ehkä jaksatte alkuhuumassa sen puoli vuotta, mahdollisesti ekan talven kokonaan. Sitten voin sanoa, no worry, hankitte lumilingon. Mieheni juuri kertoi työpaikalla puhuneensa viime päivät eri linkojen ominaisuuksista; meillä on ja muutamalla muulla, ja tietysti miesporukassa kaikki muutkin haluavat 😀

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Niinpä, tässä on jo alkuviikkoina saatu sellainen määrä valkoista ”ihanuutta”, että lumitöiden tekemisestä ei varsinaisesti tapella. Vastuu on kieltämättä kaatunut miehen harteille… mihin sitä linkoa tarvitsee;)

 14. 12.8.12
  Sandy said:

  Ihanalta näyttää, varsinkin tuo takka!

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kiitti Sandy:) Takka on kyllä tämän kodin sydän.

 15. 12.8.12
  Sara said:

  Näyttääpä kauniilta, valoisalta ja modernilta. Onnea kovasti uuteen taloonne! Mitä lumitöihin tulee, ne pitää ottaa hyötyliikuntana. Tosin tämä ajatus voi (ihan kirjaimellisesti) hukkua talven mittaan, kun hanget korkeat nietokset vain kasvavat kasvamistaan. 🙂 Nimimerkki Kaksi ennätyslumista talvea talossaan asunut

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Näköjään ennätyksiä rikotaan tänäkin talvena… huoh…

 16. 12.8.12
  Katri said:

  Onnittelut uudelle kodille! Ihana valon määrä, kaunista!

 17. 12.8.12
  Jonanna said:

  Oioi, kuinka upeat puitteet siellä!

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Tätä tilaa on kyllä ilo sisustaa päinvastoin kuin esim. edellistä putkilokotiamme…

 18. 12.8.12
  RagDoll said:

  Mikä ihana unelmakoti. <3 Korkeat huoneet, paljon ikkunoita, takka. I´m in love.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Kiitos, toivotaan että koti saa arvoisensa ja viihtyisän sisustuksen pian.

 19. 12.8.12
  salsas said:

  Ihana! Näyttää tosi tutulle 😉 meillä on samanlainen takka ja muutenkin tila/ keittiö näyttää tosi samanlaiselle isoista ikkunoista puhumattakaan. Innolla odotan sisustuskuvia 🙂

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Olispa kiva nähdä kuvia teidän kodista:) Olisikohan meillä sama talotoimittaja?

 20. 12.9.12
  Alma said:

  Oiii! Onnea onnea! Ihan mahtava valokoti! Aivan ihanaa! Miten kivaa päästä näkemään miten loihditte näistä tyhjistä neliöistä itselleni kauniin kodin.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Yritämme olla tuottamatta pettymystä!

 21. 12.9.12

  Mun blogissa on sulle muuten tunnustus 🙂

  http://www.whiteandfresh.fi/2012/12/tunnustus.html

 22. 12.12.12
  Marika said:

  Onnittelut täältäkin uudelle kodille!

  Minä taas kuulun niihin, joiden mielestä lumikolan kanssa heiluminen käy terapiasta. Ja jumpastakin toki. Varsinkin, kun työpäivän tekee ajattelutyötä pää sauhuten, on ihana rentoutua jonkin fyysiseen ja simppeliin homman kanssa. 🙂

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Agreed. Omassa hommassa harvemmin pääsee paiskimaan raavasta työtä.

 23. 12.12.12

  Hei, osaisitko neuvoa, miten nuo postauksen alaviitteessä olevat kellonaika, kommenttilinkki ym. saa tuolleen riviin? Oletuksenahan ne ovat allekain.

  • 12.27.12
   lisbet said:

   Ovatko? En tiedä, ehkä se riippuu siitä, mistä blogipohjasta olet lähtenyt ulkoasua muokkaamaan. Mulla se on ”ethereal”. Tosin olen muokannut paljon myös ihan puhdasta HTML-koodia, siinä olen mm. siirtänyt tuon kategoria-tunnisteen otsikon alle. Pahoittelut, etten osaa vastata tarkemmin.

 24. 1.4.13
  Jen said:

  Onnea uuteen kotiin, joka näyttää btw. aika upealta pohjalta lähteä sisustumaan. Löysin tänään tieni blogiisi ja ai että miten pidän kuvistasi ja blogisi ilmeestä.

  • 1.20.13
   lisbet said:

   Kiva, että löysit tänne, tervetuloa lukemaan!

 25. 1.19.13
  Padmerine said:

  Ei voi muuta sanoa kun upea!! Tuota on ihana lähteä työstämään <3

  • 1.20.13
   lisbet said:

   Kiitos. Kyllä minäkin tykkään, tässä on monia asia kohdallaan!