Nysäkynsistä kauniiksi ovaaleiksi?

Työpäivien innoittamana tulin lakanneeksi kynnet pitkästä aikaa. Yleensä en jaksa vaivautua, olin äitiyslomalla tai en, sillä lakka tuntuu pysyvän hyvänä vain hetken. Useimmiten se lohkeilee jo saman päivän aikana. Toisekseen kynteni ovat lähes aina tyngiksi leikatut. Tapa juontaa juurensa nuoruudesta, jolloin pianonsoittoa varten kynnet oli pidettävä lyhyinä. Viime vuosina taas potilastyössä on edellytetty lyhyitä, lakkaamattomia kynsiä. Ylipäätään en viihdy pitkissä kynsissä, vaan kotitöiden ja kaiken muun arkisen kannalta lyhyt malli on kätevä.

Lisäksi on otettava huomioon perimän tuomat rajoitteet. Kynsipetini ovat lyhyet, siispä kynteni luonnollinen mitta on lyhyt ja leveä, usein jopa leveämpi kuin mittaa on pituussuunnassa. Vaikutelmaa lisäävät kynsinauhat, jotka pyrkivät kasvamaan kynnen päälle. (Tästä postauksesta löytyy hyvä kuva kynsieni ”normaalitilasta”, kun pitelen kirjekuorilaukkua.) Olen kuitenkin miettinyt, olisiko kynsien muodolle tehtävissä jotain kynnen kärjen pituutta merkittävästi kasvattamatta. Geenejä ei muuta mikään, mutta kynsinauhoja huoltamalla ja kärkeä ovaalin muotoon viilaamalla voisi luoda vaikutelman pitemmästä kynsipedistä ja sirommista sormista. Esimerkiksi tässä YouTube-videossa näytetään, miten lyhyenläntää kynttä tulisi muotoilla.

Kynnet ovat edelleen work in progress etenkin kynsinauhojen osalta, mutta olen jo alkanut viilaamaan kynsien kärkiin uutta muotoa kynttä leveyssuunnassa varovasti kaventaen ja kärkeä pyöristäen. Eri sormissa kynsipedit ovat eri mittaiset, joten vaaleat kärjet jäävät vaihtelevan pituisiksi. Tämän seikan piilotan peittävällä lakkakerroksella. Aloitin turvallisella nudelakalla, kuvissa kynsillä on Diorin Nude Look nro 100. Väri on ehkä aavistuksen liian punertava ollakseen minulle täydellinen nude, mutta miellyttävä ja helppo sävy se kuitenkin on. Diorin lakoissa pidän niiden helposta levittyvyydestä, laadukkaasta siveltimestä ja siitä, että jo kahdella kerroksella saa tasaisen pinnan ja riittävän peittävyyden. Lisäksi käytin Diorin pohjustus– ja päällyslakkoja.

Geelikynsistäkin välillä haaveilen, mutta niissä muodostuu käytännön ongelmaksi se, etten voi tarpeen tullen itse poistaa lakkaa. Juuri nyt ei ole myöskään aikaa eikä budjettia panostaa säännöllisiin kynsisalonkikäynteihin. Sen sijaan haluaisin oppia tekemään nopeasti siistin ja kestävän manikyyrin niin että se onnistuisi vaikka illalla televisiota katsoessa. Olen vielä sen verran harjaantumaton lakkaaja, että lopputulos on aina vähän arpapeliä.

Muita nysäkyntisiä siellä? Miten huollatte kynsiänne?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 2.19.23
  Hilla said:

  Itse en ole koskaan ollut innokas kynsilakkailija, koska siitä on paljon vaivaa lyhyeen iloon. Lisäksi olen halunnut panostaa luonnollisempiin kynsilakkoihin, joissa pito on ollut vieläkin huonompaa kuin normaalilakoissa. Viime syksynä löysin Manucuristin green flash -lakat. Ne ovat geelilan tyyppisiä (mutta ohuempia), erittäin helppoja käyttää ja kestävät ainakin minulla ohjeita noudattaessa noin 8-10 päivää halkeilematta. Kynsilakan saa helposti ja vaivattomasti pois.

  • 2.20.23
   Tiina said:

   Minusta hyvin hoidetut lakkaamattomat kynnet/kädet ovat kauniit. Kun joskus laitan lakkaa, yleensä vaaleaa, on se heti poistettava jos lohkeaa. Kesällä on varpaankynsissä kuitenkin ehdottomasti lakkaa 🙂

   • 2.21.23
    lisbet said:

    Varpaankynnet minäkin tykkään lakata kesäisin mutta ne onkin paljon helpompi tehdä ja kestävät pitempään hyvinä kuin sormien kynnet 🙂 En ajatellut, että nyt minulla on aina lakkaa kynsissä. Varmasti jo se, että hoitaa kynsinauhojaan, kohottaa käsien ilmettä kummasti. Ne hoidetut kynnet on kyllä sitten helpompi lakatakin.

  • 2.21.23
   lisbet said:

   Hilla, näyttävät kivoilta nuo Manucuristin lakat. Myydäänköhän noita missään Suomessa vai pitääkö tilata verkkokaupasta? Yli viikko halkeilematta kuulostaa kyllä tosi hyvältä.

   • 3.3.23
    Hilla said:

    Olen tilannut Lykon ja Cosmeterien verkkokaupoista. Kummassakin kaikki tilaukseen ja toimitukseen liittyvä sujui hyvin (kumpikin oli minulle vieras kauppa ja vähän jännitti, miten käy).