Pyhäinpäivän sisäänkäynti

Minun piti tänään puuhailla pihalla vähän enemmänkin, mutta lopulta ehdin valoisan aikaan laittaa vain sisääntulon syysistutukset. Tänä vuonna mennään yksinkertaisella linjalla: kasvoruukku sai kuontalokseen pallomaisen hopealangan ja kuutionmalliseen ruukkuun istutin ihania skimmioita ja muraatteja. Nostin portaille lisäksi kynttilälyhdyt ja lokakuun aikana hankitut kurpitsat; lopputulos on yhdistelmä pyhäinmiestenpäivää ja halloweenia.

Sisäänkäynti ei ole suosikkipaikkojani tässä kodissa. Ilme on jyrkän harmaa, terassilaudoitus kaipaisi uusimista ja rimoitukset maalia, mutta nyt siitä tuli ainakin hetkeksi pirteämmän näköinen!

Lyhdyt ovat Citymarketeissa myytävää Myhome-sarjaa. Ne ovat ulkona kesät talvet ja mustat osat pyrkivät haalistumaan ja harmaantumaan säiden vaikutuksesta. Olen kuitenkin keksinyt kikan, joilla lyhtyihin saa palautettua alkuperäisen himmeästi hohtavan mustan pinnan. Ensin kuuraan lyhdyn käsitiskiaineella ja kuivaan huolellisesti. Tämän jälkeen käsittelen metalliosat hieromalla niihin kangasliinalla kevyen öljykerroksen. Käytän tähän mitä ruokaöljyä kaapista vain sattuu löytymään. Tämänpäiväisen pesun ja extra virgin -oliiviöljykäsittelyn jäljiltä lyhdyt ovat taas kuin uudet. Samalla tavalla uudistan myös terassipöytämme maalatut alumiiniosat.

Toivottavasti pyhäinpäivänne on sujunut levollisissa merkeissä. Täällä sitä viettämässä on ollut vain minä, vauva ja esikoinen. Keskimmäinen lähti viikonlopuksi mammalaan ja mies on ollut tänään töissä. Me kolme kävimme hautausmaalla, haimme kiinalaista poikien suosikkiravintolasta ja katsoimme esikoisen valitsemaa elokuvaa.

Nyt täytyy kuitenkin mennä valmistautumaan huomiseen, jännittävä päivä edessä. Menen nimittäin töihin. Kuulumisiin ensi viikolla, mukavaa viikonlopun jatkoa!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 11.6.22
  Nimetön said:

  Kaunista 🌻✨🌻toi ulko-ovi… kenen 🙃

  • 11.6.22
   lisbet said:

   Kiitos<3 jos tarkoitat ulko-oven valmistajaa niin se taitaa olla Kaskipuulta 🙂