Särestöniemi seinälläni

IMG_0260_sar

Ei oikeasti. Bloggaaminen ei vielä lyö niin hyvin leiville. Mutta mieluusti kyllä. Kun olohuoneen järjestys vaihtui, suuri takaseinä huutaa yhä voimakkaammin jotain verhokseen. Jos saisin valita seinälle ihan minkä teoksen hyvänsä, päätyisin tähän Reidar Särestöniemen maalaukseen Huurrekoivikko (1977). Taiteilija maalasi aihetta useaan otteeseen ja joissakin versioissa koivujen yllä loimottaa pakkaspäivän punainen aurinko. Minun mieltäni rauhoittaisi tämä kaunis siniharmaa koivikko ilman aurinkoa.

Vaikka Särestöniemeä ei seinälle koskaan tulisikaan, jotain samantapaista siihen haluaisin. Taidekaupoille lähteminen onkin toinen juttu. Taide on niin merkityksellinen ja kenties loppuelämäksi tehtävä hankinta, että koko asiaan perehtyminen on helppo lykätä hamaan tulevaisuuteen. Pehmeän laskun voisi ottaa hyödyntämällä taidelainaamon palveluita. Ensimmäisen itse ostamani taideteoksen ei myöskään tarvitsisi olla suuri öljyväriteos, vaan ihan pieni grafiikanlehti riittäisi hyvin.

IMG_0260

Haaveillaan siis, ja tutustutaan tarjontaan. En ole vielä koskaan laittanut haastetta liikkeelle, joten ajattelin tehdä tästä sellaisen:

Mona Lisa makuuhuoneeseen, Edelfeltiä eteiseen? Minkä olemassa olevan taideteoksen haluaisit kotiisi ja miksi? Mihin sen sijoittaisit? Taiteilija voi olla kuka hyvänsä Schjerfbeckistä tuntemattomaan nuoreen lahjakkuuteen ja teos kooltaan pieni tai suuri. Laadi postaukseen visualisointi kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen ja lähetä haaste eteenpäin.

Haastan mukaan kuvataiteilijan tyttären Valkoisen Harmajan Suvin, vastikään inspiroivimmaksi sisustusblogiksi valitun All you need is Whiten Satun, itsekin taidetta kotiinsa luoneen Vastarintaman M:n sekä Musta ovi -blogin Majan, jolla on niin ikään monta valkoista seinää uudessa talossaan.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 30.10.2014
  Soile said:

  Vau! Taulu olisi kyllä täysi kymppi olohuoneesenne, täydellistä! Mikähän lienee tuollaisen Säreistöniemen taulun hinta?

  • 30.10.2014
   lisbet e. said:

   No tämä kyseinen yksilö myytiin aikanaan Bukowskilla yli 70 000 euron hintaan, joten vielä pitää jokunen vuosi säästellä :/ Mutta onneksi näitä voi ihailla näyttelyissä! On muuten upean näköinen livenä, tuo pinta on ihan kolmiulotteinen.

 2. 30.10.2014

  Suosittelen lämpimästi taidelainaamoja! Mielestäni taiteesta ei tarvitse mitään sen erityisemmin ymmärtääkään, katselee vain avoimin mielin millainen teos sytyttää eniten. Minä lähdin aikoinaan hakemaan pystysuuntaista grafiikanlehteä ja palasin vaakasuuntaisen maalauksen kanssa. Se vain tuntui oikealta. Taidelainaamot antavat yleensä myös mielellään tauluja sovitukseen ennen lainaussopimuksen tekemistä.

 3. 30.10.2014
  Padmerine said:

  Onpas hauska haaste! Itse muutaman taideteoksen omistavana ottaisin kyllä vielä yhden lisää ja sen voisi hyvin vaikka lainatakin.. 🙂

 4. 30.10.2014
  Marja said:

  Todella upea taulu ja sopisi hyvin seinällenne! Koivikot ovat lempiaiheitani tauluissa ja tykkään valokuvata niitä eri vuodenaikoina.

 5. 31.10.2014
  Elina said:

  Kuutti Lavosen Parisiana on ihana, mutta taitaa olla meille liian suuri. Yksi paikka kotona huutaa taidetta, mutta sopivan löytäminen on hankalaa. Viime viikolla sain Galleria Brondassa loistavaa palvelua. Myös Grafoteekki ja G12 myyvät töitä taidelainaamon periaatteella. Gallerioiden nettisivut ovat tosi hyviä, vaikka onhan työ nähtävä myös luonnossa.

 6. 1.11.2014
  Sinirinta said:

  Tuollainen seinä suorastaan huutaa itselleen taidetta! Suosittelen tutustumaan graafikko Tiina Kivisen tuotantoon. Hän on uusia nousevia graafikoita, jonka tuotannossa olisi isojakin töitä teidänkin seiniä kaunistamaan. Joskin hinnat olleet viime aikoina nousussa kun on tullut tunnustusta ja kysyntää.

 7. 8.11.2014
  Leena said:

  Särestöniemi on hyvinkin tuttu, juureni ovat samasta kylästä.
  Suosittelen käymään Reidarin museossa Kittilän Kaukosen kylässä.mikäli olet joskus ohikulku´matkalla.

  Reidarin tauluissa on syvyyttä ja ennenkaikkea rohkeutta! Ja mikä värien käyttö! Muistaakseni jossain vaiheessa ko.tiateilijan taulut eivät olleet niin suuressa huudossa, mutta arvonnousu tapahtui ja taulujen hinnat nousivat myös. Reidari aikoinaan lahjoitti tädilleni 3 taulua.

  Valitmasi taulu olisi hyvällä paikalla mihin olit sitä ”sovitetellut”.