Huonekalujen sijoittelusta

IMG_0258

IMG_0265

Olohuoneessa pyöri eilen illalla kalustekaruselli. Minua on tästä postauksesta lähtien häirinnyt se, miten divaani sulkee näkymän ikkunoista sekä sisä- että ulkopuolelta katsottuna, joten se siirtyi ikkunaseinältä sohvan paikalle. Sohva puolestaan siirtyi toiselle puolelle olohuonetta puutason entiselle paikalle ja taso ikkunan eteen. Ajatuksena siirtelyssä oli myös avata huonekalujen sijoittelua enemmän takan suuntaan niin että näinä syksyisinä iltoina voisi harrastaa sitä kuuluisaa sohvalla löhöämistä takkatulen ääressä.

Vierastan sellaista sisustusta, jossa huonekalut kiertävät tilan seiniä, mutta usein se on tilanpuutteen vuoksi ainoa vaihtoehto. Alakerrassa on onneksi runsaat neliöt, joten kalusteet voi asettaa vaikka keskilattialle. Tähän asti eteisestä olohuoneeseen katsoessa sohvan järeä selkänoja on kuitenkin noussut seinänä vastaan (kuvia olohuoneen aiemmasta järjestyksestä löytyy esimerkiksi tästä postauksesta). Pidän paljon enemmän näkymästä nyt, kun etualalla on vain matala divaani. Sen sijaan sohvasta en tuolla takaseinällä oikein pidä, vaikka se ei olekaan kiinni seinässä, vaan välissä on miehenmentävä rako. Sitä paitsi alkuperäinen ongelma ratkesi vain osittain, eli nyt ikkunan edessä on toisen sohvan käsinoja. Valkoiset sohvamme ovat omaan makuuni hieman liian suuret ja laatikkomaiset, mutta ne hankittiin aikanaan kompromissina minun ja mieheni sisustusmaun väliltä. Sirojen, matalien pikkusohvien kanssa olohuone olisi paljon muuntautumiskykyisempi. Toisen sohvan olisi voinut korvata myös keveillä nojatuoleilla, jolloin vaihtelun mahdollisuudet olisivat kasvaneet entisestään. Puhtaasta käytännöllisyysnäkökulmasta järeillä sohvilla on ehdottomasti puolensa, niillä nimittäin leikitään, hypitään ja kiipeillään niin, että hennompaa kalustetta hirvittäisi…

IMG_0268

IMG_0253

Mitäs tuumaatte? Oliko tämä askel oikeaan suuntaan, vai pyöräytetäänkö kalustekarusellia uudelleen?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 keskustelu

 1. 10.29.14
  Maria said:

  Mua kiinnostais mikä toi sohvapöytä on? Ihanan valoisaa ja raikasta!

 2. 10.29.14
  Heidi said:

  Olen suht uusi lukija, joten ensinnäkin kiitos ihanasta blogista! Ihailen kovasti sisustustyyliäsi, olen jo nyt saanut sinulta paljon inspiraatiota 🙂 Olohuone näyttää mielestäni todella kivalta näin, taso sopii keveytensä vuoksi hyvin ikkunaseinälle. Mistä nuo graafiset tyynynpäälliset ovat? Mukavia syyspäiviä!

 3. 10.30.14
  Ruut said:

  Kauniita näyttää täällä ja niin valoisalta!!

 4. 10.30.14
  Anna said:

  Hei! Teillä on aivan upea koti! Olen jo pidemmän aikaa ihaillut tuota teidän olohuoneen mattoa. Olisi kiva tietää mikä matto se on ja mistä ostettu?

 5. 11.1.14
  Sinirinta said:

  Toimii!