Saunan valaistus

IMG_0486

Tänään oli päivällä niin hämärää, että kuvaamisesta ei tullut oikein mitään. Toisaalta miksei sitä voisi kuvata joskus hämärässäkin tai jopa – ai kamala – keinovalossa. Päätin toteuttaa idean saunassa, josta minun on pitänytkin ottaa kuvat pimeän aikaan – silloin nimittäin tilan led-valaistus erottuu parhaiten.

Mieheni ideoi saunaan tuollaiset syvennökset, joihin ledeistä tuleva valo lankeaa. Näiden lisäksi lasiseinustan yläreunassa kulkee vielä yksi led-valorivi alumiinilistan suojassa. Kattovaloa ei ole, mutta lauteiden alla on perinteisempi valaisin lähinnä siivoamista varten. Lauteethan saunassa ovat täysin umpinaiset (lisää kuvia tässä postauksessa). Ylin kiinteä laude on avattava luukku, jonka kautta pääsee siivoushommiin.

IMG_0490IMG_0489

Pakko tunnustaa, että sauna on meillä tosi vähällä käytöllä: saattaa vierähtää kuukausikin lämmittämättä. Meidän puolestamme talossa ei tarvitsisi olla saunaa ollenkaan. Itse olisin saattanut käyttää nämä neliöt säilytystilaksi tai ehkä kodinhoitohuoneen laajennukseen. No, pitäähän löylyhyone suomalaisessa omakotitalossa olla jo ihan jälleenmyynnin kannalta – vai ostaisitko sinä saunattoman talon?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 11.11.2014
  Iisa said:

  En ostaisi – meillä saunotaan joka ilta!

 2. 11.11.2014

  Samoilla ajatuksilla. Ärsyttää saunan käyttämättömät neliöt. Meillä saunotaan max kerran viikossa. Kesäisin ei kotona oikeastaan ollenkaan.

  Jos pihasaunan saisi, lähtisi tämä sisäsauna välittömästi 🙂

 3. 11.11.2014
  Tarja said:

  Meillä ei ole saunottu varmaan viiteen vuoteen. Minä itse en pidä ollenkaan saunomisesta, ja mieheni saunoo kuntosalilla.
  Saunamme löylyhuone on sovinnolla muutettu varastoksi. Kun myymme talomme, viemme tavarat pois ja kaivamme sen lähes käyttämättömän löylyhuoneen esille, mutta siihen asti saa olla varastona. Hukkatilaa joka tapauksessa. Ja kallista sellaista!

 4. 11.11.2014
  Sara said:

  Meillä saunotaan talvisin 3-4 kertaa viikossa emmekä ole ainoita saunan ystäviä tässä maassa, joten vastaus kysymykseesi on varmasti ihan selvä. 🙂

 5. 12.11.2014
  Minna said:

  Voi miten kaunis sauna teillä! Ihmettelen, miten voitte olla käyttämättä sitä.
  En ostaisi omakotitaloa, jossa ei olisi saunaa. Parasta olisi, jos olisi myös pieni sauna pihalla. Ja puulämmitteiset kiukaat molemmissa saunoissa.
  Saunavihdan tuoksuisin terveisin
  Minna

 6. 12.11.2014
  -q said:

  Voisin hyvin ostaa saunattoman talon. Muut asiat, esimerkiksi hyvät säilytystilat ja järkevästi käytetyt neliöt, ovat tärkeämpiä. On ihanaa kuulla, että näin ajattelee joku muukin. Omaa tulevaa taloa suunnitellessamme pohdimme nimiitäin myös hetken vaihtoehtoa, että saunaa ei tehtäisi lainkaan. Tuntui järjettömältä satsata paljon tilaan, jota käytetään todella harvoin. Kompromissiksi sovimme, että tehdään sauna, mutta pieni.
  Tuo teidän saunanne on todella kaunis sekä luonnonvalossa että ”käyttövalossa” kuvattuna. Sain siitä myös inspiraatiota siihen, millaiset lauteet voisivat toimia meidän tulevan talomme saunassa. -q