Sitruunapuita ja sisustuspäivityksiä

olohuone-2

Viikonlopun siivouspäivä houkutteli ottamaan muutaman kuvan olohuoneesta, vaikka näkymät ovat sinänsä ennallaan. Toivon, että saan kohtapuolin olohuoneessa tehtyä pienen sisustuspäivityksen, johon liittyy mm. aiemmassa postauksessa vilauttamani ryijy. Olkoon nämä siten olohuoneen ”before”-kuvat.

olohuone-3

Sitruunapuu on viimekesäinen IKEA-tuliainen kavereilta. Kesän se sai viettää terassin kulmalla auringonpaisteessa ja vasta viikonloppuna kannoin sen sisälle. Puussa on monta sitruunanraakiletta ja edelleen muutama kukkakin. Olen aina haaveillut kunnon puusta olohuoneessa ja haluaisin kovasti onnistua tämän kanssa – siis pitää sen hengissä talven yli, ilman että se tiputtaisi lehtiään. Hoito-ohjeet ovat samantapaiset kuin oliivipuulla ja niiden mukaan sitruunapuun talvettaminen onnistuu parhaiten hyvin valoisassa mutta viileässä paikassa – lämpötilan pitäisi olla selvästi huoneenlämpöä alhaisempi. Olisikohan tuo meidän olohuoneen ikkunanurkka sopiva paikka? Siinä lämpötila on talvisin pikkuisen alhaisempi ja valoa saatavilla runsaasti. Ohjeet sanovat myös, että ruukku olisi hyvä eristää alapuolelta esimerkiksi styroxinpalalla, jotta se ei lämpene liikaa lattialämmityksestä.

Onko joku teistä onnistunut oliivi- tai sitruunapuun talvettamisessa? Täällä olisivat hyvät neuvot nyt tarpeen.

[envira-gallery id=”4404″]

olohuone-1

Seuraavaksi kääräisenkin olohuoneen Hanna Korvela -maton rullalle ja lähden viemään sitä pesulareissulle. Kyseessä on kaksivuotiaan maton ensimmäinen vesipesu ja hieman jännittää, vaikka laadukkaasta tuotteesta onkin kyse. Kerron sitten, kuinka kävi!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 9.26.16
  Kaisa said:

  Oliivipuun olen saanut talvehtimaan normaalissa huoneenlämmössä tiputtamatta kaikkia lehtiään pitämällä sen tasaisen kosteana. Tämä kastelutapa on empiirisen tutkimuksen tulos, nimim. useamman myös pystyyn kuivattanut. Tosin se pystyyn kuivunut karahkakin virkosi, kun kannoin keväällä pihalle ja jätin sateiden armoille – lehdettömäksi riutuneessa raaskussa on nyt enemmän eloa kuin ostettaessa. Eli vettä valon lisäksi!

  • 10.1.16
   lisbet said:

   Kiitos vinkeistä! Lohdullista kuulla, että myös henkiinherätys on mahdollista. Mieluiten tietysti pitäisin puun kauniin lehtevänä jo ihan sisustuksellisista syistä.

 2. 9.29.16

  Mun oliivipuu on myöskin talvehtinut huoneenlämmössä, ja vaikka ei niin hyvin viihdykään kuin kesällä ulkona, niin ihan hengissä on säilynyt. Tärkeää on tosiaan pitää riittävän kosteana ja niin valoisassa paikassa kuin mahdollista!

  • 10.1.16
   lisbet said:

   Kiva kuulla, että useampi on onnistunut huoneolosuhteissa. Kukkien tiheä kastelu ei ole koskaan ollut vahvuuksiani, mutta aion nyt tosissani yrittää.