Tulppaaniunelmia talvipihalla

Vaikka edessä on vielä ainakin kaksi talvikuukautta, kevään odotus alkaa jo nyt. Keskellä kirpeimpiä pakkasia voi kääntää kasvonsa aurinkoon ja kohti valoisampia päiviä, jotka ovat jo ihan oikeasti täällä. Onhan aurinko noussut jo Utsjoellakin!

Tänään oli pakko ikuistaa luminen talvipiha kuviin muistoksi itselle. Viikon aikana sai kyllä urheilla kyllikseen lumitöiden parissa. Lumia on ollut pakko kolata istutusalueiden päälle, ja vähän murhetta on, miten havut talvehtivat lumipeitteen sisässä, varsinkin kun lumi jäätyy ja elää. Kääpiövuorimännyistä en ole niinkään huolissani mutta pelkään, että esimerkiksi sisääntulokäytävän viereen viime kesänä istutetut kartiosinikuusen taimet kärsivät. Tuija-aitakaan ei välttämättä pidä tuosta lumikuormasta, joka sen juureen on kasattu. Mutta eipä sille enää tässä vaiheessa mitään mahda.

Lumen alla uinuvat myös istutusaltaat ja sinne pyhäinpäivän tienoilla istuttamani kukkasipulit. Mullassa muhii valikoima tulppaaneja, narsisseja ja laukkoja valkoisen ja purppuran väreissä. Erityisesti jännitän, nousevatko nuo mustat papukaijatulppaanit ja valkoiset ripsureunaiset ’Honeymoon’-tulppaanit maasta. Ensimmäistä kertaa kun on asialla, saattaa vaikka istuttaa sipulit väärin päin maahan (toivottavasti ei sentään). Olisi ehkä pitänyt valita myös muutamia aikaisemmin kukkivia lajikkeita, mutta ensi syksynä on taas mahdollisuus täydentää.

Ilmeisesti daalian juurakkojenkin suhteen pitäisi olla nyt liikkeellä, jos aikoo suosituimmista lajikkeista kesällä nauttia! Onko teillä vinkkejä daalioista, joissa yhdistyisi näyttävyys ja helppohoitoisuus? Itse olen saanut inspiraatiota mm. Versoileva-podcastin daaliajaksosta – kannattaa ottaa podcastin muutkin jaksot kuunteluun, jos puutarhapuuhat kiinnostavat.

Onko siellä muita kasvukaudesta haaveilevia?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 1.23.21
  Asta said:

  Hei, itse istutan tulppaanit vain koppaamalla laakeaan kuoppaan, monesti en edes kääntele niitä vaan maata päälle vain. Kyllä ne siitä on osanneet pinnalle kasvaa 😊
  Ihanan näköinen talvi piha teillä!

  • 1.26.21
   lisbet said:

   Haha, huojentavaa kuulla 🙂 Kyllä luonto tietää!