Uusi matto yläaulaan

IMG_8312

Arvanette varmaan, että yläkerran aulatila ei ole lempipaikkani talossa, sen verran harvoin se vilahtelee kuvissa. Tässä tilassa tullaan kutenkin syksyllä ja talvella oleskelemaan paljon, joten muutama sisustusteko on suunnitelmissa. Ensimmäinen on tietysti matto, lempijuttuni. Voisin spekuloida tässä erilaisilla saatavilla olevilla vaihtoehdoilla mutta tosiasiassa olen jo tehnyt päätöksen. Tilaukseen lähti Formen mustavalkoraidallinen Aino-puuvillamatto koossa 160 cm x 230 cm. Formella on muitakin hauskoja raitamattoja, mutta klassinen tasaraita ja ryhdikkäät mustat kanttaukset veivät voiton tällä kertaa.

Päätöstä vauhditti se, että matto on saatavilla myös valkaistulla kuteella tavanomaisemman luonnonvalkoisen sijaan. Kuten olen aiemminkin valitellut, lattialaminaatin kylmä sävy rajoittaa mattomahdollisuuksia, sillä kellertävät valkoiset sopivat huonosti yhteen sen kanssa.

aino
Kuva: Forme

IMG_8313Yläaula on muuten vähän liian korkealentoinen nimitys paikalle, jossa on tarkoitus löhöillä, leikkiä ja katsoa TV:tä. Lapsuudenkodissani oli samanlainen ratkaisu yläkerrassa, ja sitä nimitettiin yksinkertaisesti telkkarihuoneeksi. En kuitenkaan haluaisi nimetä kokonaista huonetta television mukaan. Mikä teidän mielestä sopisi tilan nimeksi?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

17 keskustelu

 1. 8.19.14
  Rva W said:

  Meille tulee joskus tulevaan kotiin ylä-aula, joka tulee toimimaan mm. tv-huoneena ja monessa muuna monitoimitilana. Meillä nimitys on ehdottomasti arkiolohuone.

 2. 8.19.14
  Sara said:

  Arkiolohuone kuulostaa hyvältä tai ehkä oleskelutila? Yhtä kaikki, tuo matto näyttää kivalta. Kävin kurkkaamassa nettikaupasta ja meille sopisi hyvin (paraati)eteiseen tuollainen mustavalkoinen matto. Kiitos siis vinkistä. 😉

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Alkaa kuulostaa, että arkiolkkari siitä on tulossa 😀

 3. 8.19.14
  Iisa said:

  Arkiolohuonetta olisin minäkin ehdottanut 🙂

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Se olis sitten jo kolme ääntä arkiolohuoneelle 😀

 4. 8.19.14
  Sanna said:

  Heh, yläaula se meilläkin on, ja voi että onkin kinkkinen sisustettava! Pitkulainen tila, jossa porrasaukon lisäksi on neljä sisäovea ja parvekkeen ovi. Yksi lyhyt seinä telkkarille ja vastapäätä toinen sohvalle.. Mikä on tuo teidän aulassanne oleva sohva? Onko se näkyvissä jossakin postauksessa kokonaisuudessaan? Meillä olisi sohva hankinnassa alkerran telkkarihuoneeseen, mutten ole vielä löytänyt haluamanilaista..

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Sohvat ovat Ikean Söderhamnit, ja näköjään löysitkin jo postauksen, jossa se kerrottiin. ”Kunnon” kuvia en ole vielä ottanut. Nämä ovat olleet hintaansa nähden hyvät, telkkarilöhöilyyn suorastaan loistavat.

 5. 8.20.14
  Sinirinta said:

  Pohjanmaalla yläkerta tai ullakko on kokki. ”Mennä kokille”. Sen voisi nykysuomentaa suoraan, että nimi olisi ”koki”?
  Tornio-Oulu seudulla ulkoeteinen on taasen ”tampuuri”. Näitä yhdistelemällä saisi vaikka ”kokitampuurin” 🙂

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Pohjalaisjuuria löytyy tästäkin talosta, joten pitäisikö yrittää juurruttaa ”kokki” perheen sanavarastoon? Myönnettäköön, että kuulin sanan nyt ensimmäisen kerran.

 6. 8.20.14
  Henna said:

  Mä olen aivan heikkona mustavalkoraidallisiin mattoihin… ne tuovat särmää ja ryhdikkyyttä! Tilasinkin meille mittojen mukaan keittiönmatoksi hyvin samantyylisen maton kuin kuvassa. Keittiönmatoksi se ei ollut hyvä ratkaisu lapsiperheessä… sekä valkoiset että mustat raidat likaantuvat keittiökäytössä (matto on mm. lieden ja astianpesukoneen edessä) alta aikayksikön. Pesun jälkeen matto näyttää hetken hyvältä, mutta suurimman osan aikaa ei. En suosittelisi myöskään eteiseen, kuten tuossa joku aikaisemmin pohti. Mutta arkiolohuoneeseen kyllä!

  • 8.21.14
   Sara said:

   Kiitos Henna! .Taitaa olla parasta kääntyä Pappelinan puoleen, jos haluaa raidallisen eteiseen. 🙂

   • 8.21.14
    Henna said:

    En tosiaan osannut kuvitellakaan, kuinka helposti matto likaantuu… meilläkin nyt Pappelina suunnitelmissa . 🙂

    • 8.30.14
     lisbet said:

     Teillä onkin ollut hyvä keskustelu mutta komppaan nyt mukana, että ainakaan meillä valkoraidallinen matto ei pärjäisi eteisessä ja keittiössä, vaikka olen sellaista molempiin haaveillut. Pappelinassa ja samantyylisissä Brita Swedenin muovimatoissa on puolestaan se juttu, että niiden valkoinen väri on sitä luonnonvalkoista – sopii hyvin puulattioiden kaveriksi muttei yhtään meidän kylmänharmaalle laminaatille 🙁

 7. 8.21.14
  Minni said:

  Ehdotukseni on Arkkari eli arkiolohuone, kutsutaanhan olohuonettakin olkkariksi 🙂