Vaatekaapin kevätsiivous tammikuussa

Päivän saavutus: järjestetty ja karsittu vaatekaappi. Tai ainakin oma kolmannekseni, joka on kuvissa näkyvillä. Keskikolmannes on miehen henkaritilaa ja vasemmanpuoleisessa kolmanneksessa on lankakorihyllyjä. Siellä säilytän neuleita, farkkuja ja sporttisempia vaatteita. Kengät ovat laatikoissaan pinossa vaatekaapin vasemmalla seinustalla; ei kovin kätevää, mutta kaivelen niitä esiin tarpeen mukaan. Alusvaatteet, sukat, t-paidat ja topit majailevat Malm-lipastossa makuuhuoneen seinustalla yhdessä korujen ja asusteiden kanssa. Esikoisen huoneen kaapistossa on joitain pitempiä henkarivaatteita, päällysvaatteet ovat eteisen kaapistossa ja muutama mekko on viikattu kausisäilöön; siinäpä vaatesäilytykseni kokonaisuudessaan.

Meillä on sekä valkoisia että puunvärisiä Ikean henkareita. Valkoiset olivat levinneet ympäri talon vaatekaappeja, mutta haalin ne kasaan omia vaatteitani varten. Järjestin pitemmät vaatteet ylärekille ja lyhemmät alas ja yritin vieläpä koodata ne värin mukaan, huomaatteko? Lopputulos miellyttää silmää ja vaatevaraston läpikäyminen kääntää katseen mukavasti kohti kevättä.

Kaiken kaikkiaan vaatevarastoni on edelleen varsin kompakti, vaikka pientä laajentumista on vuosien saatossa ollut havaittavissa. Suoritan säännöllisesti karsintaa mutta tässäkin olen tullut maltillisemmaksi. Vaatekaappiin on alkanut kertyä yhä enemmän sellaisia lempivaatteita, jotka eivät juuri nyt ole aktiivikäytössä, mutta joille otaksun vielä löytyvän joskus tarvetta.

Lähinnä halusin näin vuoden alkajaisiksi siivota vaatteiden joukosta äitiysvaatteet. Mahdun jo suureen osaan normaalivaatteistani, mutta niiden kaunis istuvuus onkin sitten eri asia. Kuten aiemmin kirjoittelin, tämän vuoden tavoitteita on raskaudesta palautuminen mutta toivottavasti myös muutamasta elintasokilosta luopuminen. Vaatekaapin tiukka editointi tässä vaiheessa ei tunnu hyvältä idealta, kun en vielä tiedä, mihin kokoni tulee lopulta asettumaan.

Myös jonkinlaista uudistumisen tarvetta on. Palaan töihin parin kuukauden päästä ja ruutuhommat tulevat edelleen olemaan osa työpalettiani. Sitä varten tarvitsen muutaman uuden, synnyttäneen äidin vartalolle armeliaan esiintymisvaatteen. Toisaalta kauniille arkivaatteillekin on tilausta: nyt kun saan olla vielä hetken kotona ja äitiyslökäpöksyt on siivottu pois kaapista, haluaisin nauttia tästä ajasta sopivan kokoisissa, ehjissä ja pliis, puhtaissa ja pukluttomissa vaatteissa!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele