Pikkukarhu ja kadonneiden päiväunien metsästys

Hän kasvaa niin vauhdilla! Ennen vauvan syntymää hankin valmiiksi vain aivan pienimpiä vaatekokoja, käytännössä koon 56 vaatteita. Sen pienempiä en arvellut vauvan juuri ehtivän käyttää ja uusia vaatteita ajattelin hankkia vauvan kasvaessa. Jonkin verran isompia kokoja tuli äitiyspakkauksessa ja lahjoina, mutta nyt joululomalla on selvästi tullut ensimmäisen merkittävän päivityksen aika niin ulko- kuin sisävaatteissa. Koossa 56 hankittu Polarn O. Pyretin fleecehaalari on jäänyt pieneksi, koon 62 merinovillahaalari menee vielä. Uudeksi ulkohaalariksi hankin tämän POP:in pehmeän mutta tuulenpitävän nallehaalarin koossa 68 (sopivasti alennuksessa juuri nyt). Sillä pärjättäneen kylmän kauden yli. Äitiyspakkauksen talvihaalari on syysvauvallemme auttamatta liian suuri, mutta kylmimmillä pakkasilla sitä on käytetty vaunuissa nukkuessa.

Niin, haalaria on käytetty vaunuissa silloin, kun on sattunut nukuttamaan. Alkuun vauva nukkui vaunuissa helposti tuntien mittaisia unia; oikeastaan tarvitsi vain pukea ulkovaatteet päälle ja lykätä vaunut terassille, kun nukkumatti jo saapui. Sopivasti ristiäisten alla tämä riemu tuli päätökseen ja sen jälkeen parhaiten on nukuttu liikkuvissa vaunuissa. Yleensä ensimmäinen kiekaisu tulee vain minuutteja vaunujen pysähtymisen jälkeen. Sisälläkään vauva ei nuku päiväunia sen paremmin. Minulla ei ole mitään vaunulenkkejä vastaan, mutta olisi kätevää saada välillä päivisin kädet vapaaksi.

Reilu kuukausi sitten tuskastuin tilanteeseen toden teolla ja ryhdyin muistelemaan vaunuja hytkyttävää kapistusta, jonka olin nähnyt aikanaan lastentarvikekaupassa vaunumalleja tutkaillessa. Kävin hankkimassa sen saman tien. RockIt on siis paristoilla toimiva vaununkeinuttaja, joka kiinnitetään vaunun työntöaisaan. Minusta tämä on toiminut yllättävän hyvin. Mistään ihmeidentekijästä ei ole kyse, mutta usein vauva malttaa vielä jonkin aikaa jatkaa uniaan vaunuihin nukuttamisen jälkeen, kun keinuttimen napsauttaa päälle. Tänään sain vauvan takaterassille päiväunille lähes kahdeksi tunniksi, mikä on meillä ihan hyvä päiväunipätkä. Myös liikkeellä ollessa, esimerkiksi kaupoissa tai ravintoloissa keinutin rauhoittaa sitterissä istuvaa vauvaa.

En kyllä muista, että tällaisia vekottimia olisi ollut tarjolla edellisten vauvavuosien aikana kymmenkunta vuotta sitten, vai olenko väärässä?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu