Vaihteeksi kotijoulu – ja se tietää kukkasia

Olen jo useana vuonna lausunut ääneen toiveen, että voisimme vähitellen siirtää joulunvieton painopistettä oman kodin suuntaan. Kannattaa näköjään varoa toiveitaan, sillä ne saattavat käydä toteen! Etäjoulu isovanhemmista ei nimittäin ollut toivelistalla, kun oman kodin juhlista haaveilin. No, ehkä välipäivinä, jos olemme olleet terveinä ja tilanne vaikuttaa rauhalliselta, tulee piipahdettua maakunnassakin.

Mutta nyt laitetaan joulua siis omaan kotiin ja siinä on ehdottomasti puolensa. Yksi niistä on joulukukat. Aiempina vuosina en ole raaskinut hankkia juurikaan kukkia kotiin, sillä ne olisivat kuitenkin jäänyt vaille hoitoa (ja ihailua!) reissupäivien ajaksi. Jouluruusu on yksi suosikeistani mutta vasta nyt ostin sellaisen omaan kotiin. Hankkimani lajike on vähälehtinen ’Verboom Beauty’, jonka pitäisi menestyä kohtalaisen hyvin huoneenlämmössäkin. Jouluruusun pluspuolia on se, ettei se ole kertakäyttöinen, vaan sen voi istuttaa keväällä ulos, jolloin se saattaa kukkia uudelleen.

Lisäksi kukkakauppareissulta tuli hankittua hyasintteja, jotka ehtivät tietysti kukkia hyvissä ajoin ennen joulua, sekä ainekset kranssiin – tässäkin olen ensi kertaa asialla. Kun itse tekee, saa sitä mitä tulee, vai miten se meni? Joulupöytään aion tilata vielä erikseen leikkokukat, tähän aikaan vuodesta on saatavilla vaikka mitä herkkuja myös sillä puolella, aijaijai!

Lukukausi lääkiksessä on jo ohi yhtä tenttiä lukuunottamatta, joten jouluvalmisteluille on onneksi hyvin aikaa. Ja bloggaamiselle, kuinka olenkaan tätä taas kaivannut.

Missä ja miten te vietätte joulua tänä vuonna? Tuoko poikkeusaika muutoksia joulunviettoon?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 12.9.20
  Kaisa said:

  Hei,

  ensiksi; luin pikaisesti otsikosta ”kotikoulu” ja aloin jo miettiä, että jos siellä niin kohta tälläkin, ei ei ei…

  Mutta joulu. Kotona menee meilläkin. Olen luvannut, että pk-seudulla opiskeleva tytär saa tulla kotiin, kun olen itsekin joulun lomalla – tulee pidettyä omaehtoista karanteeninomaista enkä siten riskeeraa ainakaan potilaita. (Iso)vanhempien suhteen jätän ehkä päätöksen heille – ovat kuitenkin täyspäisiä ihmisiä. Ehkä juuri jouluna voidaan tavata, kun ollaan oltu viikko sitä ennen kotona omissa oloissamme. Tässä lähellä asuvat, joten ehkä juuri me olemme heille melko pieni riski – hoitavat omat asiansa itsenäisesti ”kylillä” muutenkin.

  Muut kyläilyt kyllä varmaankin jäävät odottamaan ”parempia aikoja”.

  Tsempit viimeiseen tenttiin & rentoa, tunnelmallista joulun aikaa! Ihania kukkia <3

  • 12.10.20
   lisbet said:

   No mutta olisihan tosiaan se aika ankeaa opiskelijan jäädä jouluksi boksiinsa :/ Lähellä asuvia isovanhempia tulee varmaan nähtyä näin korona-aikanakin useammin. Meillä se vaatii käytännössä aina matkan & yöpymisen, joten en ole nähnyt kotiväkeä sitten heinäkuun. Kiitos tsempeistä! Onneksi ei ole mitään suurta kokonaisuutta enää ensi viikolla tentittävänä. Joulua kohti <3

 2. 12.11.20
  Kaisa-Leena said:

  Joulukukat ja erilaiset kukka-asetelmat tuovat tunnelmaa ja ovat vaan kertakaikkisen ihania! Enpä ole muuten milloinkaan nähnyt kukka-asetelmaa, jossa jokin olisi mennyt pieleen.. Kiinnitin kuvissa huomiota kauniiseen joutsenkoruusi -mikä on sen tarina?

  • 12.14.20
   lisbet said:

   Totta, kukkien kanssa menee harvoin vikaan! Swarovskin joutsen on miehen tuliainen työmatkalta – tarina taustalla taitaa olla se, että hän kommentoi muutama päivä sitten, etten käytä juurikaan koruja nykyään. Totta, ne ovat karsiutuneet pois lähes kokonaan. Joten joutsen pääsi pitkästä aikaa kaulaan 🙂