Vapun asu ja eväät

Hyvää vappupäivän iltaa! Toivottavasti olette päässeet juhlistamaan kevättä asianmukaisin menoin. Vappuaamun piknikit eivät ole houkuttaneet enää muutamaan vuoteen – tai oikeastaan jos rehellisiä ollaan, ainakaan vuosikymmeneen – mutta onneksi saimme munkinpaistoseuraa tänne kotiin. Nautimme lounasta, nostimme maljoja keväälle ja hävisimme miehen kanssa niukasti pariskunta-Aliaksen vieraillemme.

Asuni oli viime kesän alennusmyynneistä ostettu Gantin mekko, jota on edelleen saatavana ainakin Booztin outletista. Ostin mekon vähän summanmutikassa, olinhan viimeisilläni raskaana ja sovittaminen mahdotonta. Tuossa vaiheessa olin jo lopen kyllästynyt kömpelöön olomuotooni ja kaventuneeseen vaatevalikoimaani ja mekkoa ostaessani kuvittelin itseni reippaana ja raskaudesta palautuneena tulevaan kesään. Mukavaa, että vaatekappaleeseen ladatut odotukset realisoituivat tänä viikonloppuna, kun pääsin käyttämään mekkoa sekä lauantaina eräillä viisikymppisillä että nyt vappupäivänä.

Innostuin askartelemaan lobster rollseja eli hummerihampurilaisia, joita varten ostin valmiiksi keitetyt pakastehummerit. En ollut käsitellyt hummeria aiemmin, mutta netistä löytyi onneksi hyvät ohjeet (varmuuden vuoksi testasin reseptiä ja harjoittelin hummerin kuorimista kertaalleen jo vappuaattona). Käytin tätä reseptiä ja lisäksi laitoin joukkoon hieman ranskankermaa.

Lisäksi vappupöydästämme löytyi (vieraiden tuomaa herkullista) perunasalaattia ja lohta, fetasalaattia, silliä, kanansiipiä, pojille perinteisempiä nakkihodareita sekä tietysti vadelmahillolla täytettyjä munkkeja.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille, tai siis onhan viikko jo alkanut mutta kuitenkin! Meillä juhlahumu jatkuu huomenna esikoisen synttäreiden merkeissä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 5.2.23

  Aivan ihanan näköisiä vappuherkkuja siellä!

 2. 5.10.23
  Jenny said:

  Postaustoiveita jos saa esittää, niin sun aiempia videopostauksia on ollut kiva katsoa – niitä lisää! 😍 Sekä kiinnostaisi tietää, miten lääkisopinnot ovat edenneet vai joko ovat ohi? Itse kun vain ikuisesti haaveilen, että joskus kyseiseen kouluun pääsen sisään.

  Mukavaa toukokuuta joka tapauksessa! 😊

  • 5.11.23
   lisbet said:

   Kiitos Jenny kommentista! Seuraavassa postauksessa saattaakin olla jotain toiveidesi mukaista😊