Terveisiä työputkesta (ja myöhästynyt vlogi)

Meneillään on todella työntäyteinen kuukausi, mikä väkisin heijastuu tänne blogiinkin. Teen tutkintoni viimeistä amanuenssipalvelua työskentelemällä lääkärinä päivystyksessä ja sen lisäksi olen jonkin verran myös sääkartoilla. Tänään päättyi yhdentoista päivän putki, jonka aikana olen ollut joka päivä töissä ja parhaina päivinä tehnyt kaksikin työvuoroa.

Työnpaljous on itseaiheutettu ongelma, joten en valita enempää. Tämä kuu oli otollinen hetki astua täyspäiväisesti lääkärin saappaisiin, kun mieheni on vielä vanhempainvapaalla ja pojat koulussa. Amanuenssipalvelun suorittaminen edellyttää, että on vähintään neljän viikon yhtäjaksoisen pätkän töissä lääkäriharjoittelijana tai lääkärin sijaisena. Muissa yliopistoissa palveluja voi käsittääkseni suorittaa osa-aikaisena tai pätkissä, mutta meillä Helsingissä säännöt ovat tiukemmat, mikä on näin aikuisopiskelijan kannalta ollut hieman hankalaa. Palveluja on voinut käytännössä tehdä vain kesäloman aikana, ja sen ajan olen ensisijaisesti halunnut viettää perheen parissa. Palvelukuukausia vaaditaan neljä: yksi kirurgian ja yksi sisätautien alalla, yksi perusterveydenhuollossa ja yksi ala on vapaavalintainen (teen nyt päivystyksessä vapaavalintaista palvelua).

Nyt on kuitenkin perjantai ja vapaa viikonloppu edessä. Vielä joskus käännän perjantaisin autoni keulan kohti järven rannalla sijaitsevaa kesämökkiäni, mutta sen haaveen totetumista odotellessa puulämmitteisen paljun ja pizzataikinan tuoksu saattelevat yhtä lailla viikonlopun viettoon.

Niin, täysin aiheeseen liittymättä tai ehkä hieman opiskeluaihetta sivuten minulla on teille katsottavaksi vlogi, jos sellainen sattuu kiinnostamaan! Kuvasin ja suureksi osaksi editoinkin tämän jo kevättalvella, mutta sitten se vain jäi julkaisematta. Ja kun otollinen hetki menee ohi ja ruohokin vihertää, tuntuu tyhmältä julkaista vlogia, jossa on pakkasta ja toppatakkeja. Kiitos kuitenkin Jennylle, joka jätti kommentin edelliseen postaukseen ja sanoi, että videoita olisi mukava nähdä lisää – sain tarvittavan sysäyksen tämän julkaisemiseen.

En lupaa yhtään mitään videoiden jatkosta, mutta onhan näitä hauska tehdä, jos vain aikaa sattuu olemaan. Kanavani Youtubessa voit tilata täältä.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 kommentti(a)

 1. 5.13.23
  Jenny said:

  Toiveisiini on vastattu! 😁 Ihanaa, kiitos! Ainakin minusta näitä sinun vlogeja on niin kiva katsoa! Nämä on taitavasti ja mielenkiintoisesti toteutettu. 😍
  Niin ja kiitos myös lääkisinspiksestä. Ehkäpä kaivan taas kesällä pääsykoekirjat esille ja lähden tavoittelemaan myös tätä unelmaa.

  • 5.18.23
   lisbet said:

   Ihanaa jos tykkäsit tästä! Ja tsemppiä urakkaan, jos päätät lähteä siihen. Tässä alassa on ehdottomasti hyvät puolensa ja opiskelu oli minusta mahtavaa. Mutta nyt töiden alkumetreillä on ollut tosi raskasta, en voi sitä yhtään salailla. Aika näyttää, helpottuuko tämä tästä (toivottavasti, tai sitten opin vain sietämään epävarmuutta paremmin).

   • 5.18.23
    Jenny said:

    Lääkärin ammatissa viehättäisi kyllä niin moni asia. Näin aikuisena ja useamman tutkinnon käyneenä olisi kyllä helpottavaa, että myös työllistyminen olisi kohtuullisen varmalla pohjalla ja se, että töitä voisi tehdä missäpäin Suomea tahansa.
    Varmasti sinullakin työt helpottuu, kun aikaa kuluu ja kokemusta saa lisää. 😊 Tsemppiä kesän työkoitoksiin!

 2. 5.13.23
  Saga said:

  Aivan ihana video!

  • 5.13.23
   Karoliina said:

   Tosi kiva video! Tykkäsin laadusta, sun kuulumisista, taustamusasta; kaikesta!

   • 5.18.23
    lisbet said:

    Niin kiva kuulla Karoliina! Tällainen digitaalinen näpertely on kyllä suosikkihommaani. Vieläköhän tuota alanvaihtoa pitäisi miettiä uudelleen… 🙂

  • 5.18.23
   lisbet said:

   Kiitos Saga!

 3. 5.30.23
  Ella said:

  Tosi kiva blogi! Löysin vasta nyt tämän kun googlailin lääkiskokemuksia. Itselläkin lääkis taas mielessä, ikää on reilusti ja ihan toiselta alalta pitkä kokemus, mutta lääkis se aina vaan kummittelee taustalla. Olisi tosi mielenkiintoista jos ehtisit kertoa blogissa vähän enemmän siitä, miltä ns seniorimpana opiskelu on tuntunut siltä kannalta että miten olet sopeutunut nuorten joukkoon ja onko tullut tilanteita missä olisit kokenut iästä olevan haittaa, esim kollegojen asenteiden takia? Ja millaista on nyt aloitella työelämää käytännössä? Tsemppiä tulevaan kesään ja jään seurailemaan blogia!

  • 6.9.23
   lisbet said:

   Pidän tämän mielessä ja yritän rustata aiheesta jotain!