Joulu, joka sai ihanat värinsä takaisin

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Vallilan kanssa

Viime aikoina on ollut kovasti puhetta värien palaamisesta sisustukseen – samaan hengenvetoon on yleensä muistettu mainita jotain ivallista sisustusblogien valkoisista kodeista. Kyllä minä niin mieleni pahoitin! Heh, en oikeasti. En myöskään ole kokenut tarvetta muokata kotia toisen näköiseksi, vaikka se edustaakin epätrendikkääksi käyvää vaaleaa tyyliä. Minusta valkoinen on hyvä pohja, johon yhdistää niitä värejä, jotka kulloinkin sattuvat silmää miellyttämään. Värien merkeissä ajattelin kuitenkin yllättää teidät jouluvideollani, jota voisi pitää miltei ilotulituksena tavanomaiseen tyyliini nähden. Apua tähän sain Vallilalta, jonka suunnittelijat taitavat skandinaavisen tyylin ja rohkean värien käytön.

dsc00521-3

Värien lisäksi päätin yhdistellä rohkeasti erilaisia kuoseja. Sohvalla on Tanja Orsjoen suunnittelemia Varvikko-tyynyjä, Matleena Issakaisen Bergen-kuosissa on puolestaan pieni pala norjalaista kalastajakylää. Myös astiat ovat Vallillaa: Muru-mukeissa on Saara Kurkelan suunnittelema Vaakku-printti.

Ruokailutilan pöytäliina ja verho ovat Marjatta Metsovaaran suunnittelemaa Elle-kuosia. Mikään ei rajaa tämän raikkaan printin käyttökautta vain jouluun, vaan se voisi yhtä hyvin olla esillä juhannuksena! Vaakku-tarjottimen alla on Elle-kuvioinen keittiöpyyhe. Pöydällä olevan kankaisen leipäkorin kuvio on puolestaan nimeltään Ruusunen ja sekin on Saara Kurkelan käsialaa.

dsc00499-2

(Tykästyin muuten kovasti verhoon tuossa ruokapöydän viereisessä sijainnissa ja luulenpa, että ruokailutilaamme on tulossa verhot.)

Jos joku tässä vaiheessa kokee väriahdistusta, voin lohduttaa että Vallilan kuosien joukossa on suosikkeja myös neutraaleilla sävyillä sisustaville. Esimerkiksi kynttilöiden alustana oleva tarjotin on mustavalkoista Poem-kuosia, ja Varvikko-tyynynpäällisistä on olemassa ihanan talvinen valkoharmaa versio. Kannattaa käydä kurkkaamassa myös aiemmassa postauksessa esittelemäni Lehtisade-kuosiset vuodevaatteet.

dsc00493-1

Siitä onkin jo aikaa, kun olen viimeksi kääräissyt ylleni esiliinan. Olen tosi lahjakas sotkemaan itseni keittiöpuuhissa, joten tällainen vaatekappale tulee tarpeeseen. Ja tietysti se kartuttaa myös kodinhengetärpisteitä – ihan varmasti pipareista tulee rapeampia ja kakuista kuohkeampia, jos ne valmistaa essu päällä.

Näillä kuvilla ja videolla haluan toivottaa kaikille tunnelmallista ensimmäistä adventtia ja siitä alkavaa joulun odotusta. Olkoon glöginne tasalämpöistä ja liekki kynttilässä kirkas!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

16 keskustelu

 1. 11.27.16
  Tiia S said:

  Väreillä onkin helppo tuoda kausittaista vaihtelua valkeaan pohjaan. Itse koen värit hankalammaksi omassa, harmaapohjaisessa kodissamme. Siksi meidän joulumme on valkea ja metallinhohtoinen 🙂 Mukava tunnelma myös tuossa videolla!

  • 12.11.16
   lisbet said:

   Niin, ehkä harmaaseen sopivat sitten vähän murretummat punaiset, vihreät (tai muut jouluisiksi mielletyt sävyt). Mutta valkea ja metallinhohtoinen kuulostaa myös hyvältä!

 2. 11.27.16
  Marja said:

  Todella kaunis video!

 3. 11.27.16

  Aivan ihana video! Nätisti sopivat värikkäämmätkin kuosit teidän kotiin.

 4. 11.27.16
  Marjukka said:

  Suloinen video! Ja kyllä,valkoinen on totta tosiaan loistava pohja muille väreille ja lisäksi koen valkoisen jotenkin rauhoittavan ,levollisenkin vaikutuksen eli mikään ei hypi silmille.Punainen on joulun kestoväri, tuttu ja turvallinen tässä kohtaa,raikkaita kuoseja on sinulla tässä postauksessa,miellyttävää katseltavaa.

  • 12.11.16
   lisbet said:

   Minustakin raikas valkoinen ottaa värit hyvin vastaan. Jos koti olisi jo valmiiksi kovin tummasävyinen, vaikutelma olisi ehkä tunkkaisempi.

 5. 11.27.16

  Ihanaa, olipa jouluiset värit ja kuvauksellinen nuorimies 🙂 Olen todella surkea käyttämään punaista joulusisustuksessa-nolona myönnän, että olen saanut ainakin kahdet punaiset joulupöytäliinat lahjaksi, enkä ole avannut toista vieläkään. Sen sijaan olen käyttänyt Marimekon Ananas-liinaa (valkoinen-kulta) ja Jokipiin Pellavan pöytäliinoja, joista pidän todella paljon.

  Oletko muuten keksinyt ratkaisun korkean olohuoneen verho-ongelmaan? Muistelisin, että kirjoitit aiemmassa blogissasi aiheesta ja aihe kiinnostaa itseäkin, koska meilläkin on samantyylinen olohuone isoilla ikkunoilla. Muistaakseni teilläkään ei ole näkyviä pattereita, vaan kauttaaltaan lattialämmitys (?)

  Hyvää ensimmäistä adventtia!

  • 12.11.16
   lisbet said:

   No onhan sitä toki muitakin värejä kuin punainen, joilla voi tuoda joulutunnelmaa kotiin!

   Meillä on olohuoneen ikkunaseinällä kaikissa ikkunoissa sälekaihtimet, ylärivissä niitä voi ohjata kaukosäätimellä. Näin ikkunoihin saa tarvittaessa näköesteen, ja kesällä verhot ovatkin suuren osan aikaa kiinni, koska muuten koti lämpenisi todella voimakkaasti. Ja vesikiertoinen lattialämmitys on meilläkin. En ole viime aikoina juurikaan pohtinut ikkunaseinän verhotusta. Jossain olen kyllä nähnyt, että olisi laitettu sellaiset lattiasta kattoon verhot korkeaan tilaan, mutta niitä ei ole varmaankaan tarkoitus vetää ikkunoiden eteen. Toinen suosittu ratkaisu tuntuu tällä hetkellä olevan sellaiset pystysuuntaiset lamelliverhot. Luulen, ettei meille tule tuolle ikkunaseinälle muita verhoja sälekaihtimien lisäksi, mutta kodin matalampiin osuuksiin voisin niitä kyllä laittaa!

 6. 11.27.16
  kolmen äiti said:

  Ihana tunnelma videossa! Olet hyvä kuvaaja / editoida. Ja poika on kerrassaan suloinen.

  Tuollainen essu olisi näppärä. Minulla löytyy vain puoliessuja, eivätkä ne kyllä suojaa tarpeeksi leipoessa vaikka kauniita ovatkin.

  Odotan jo matkaamme Suomen-kotiin ja joulusomisteiden esiinottoa. Joulukoristeet ja -valot eivät jotenkin meistä tunnu sopivan +35 asteeseen – niinpä olemme tyytyneet vain ovikranssiin ja ”ihailemaan” naapurin vilkkuvaloja palmussa… 😉

  • 12.11.16
   lisbet said:

   Kiitos kovasti! Ihanaa että pääsette jouluksi kotiin Suomeen.

 7. 11.27.16
  Anna said:

  Mukava tunnelma oli videossa! 🙂
  (PS. Mikä tuo teidän olohuoneen mattonne onkaan?)

  • 12.11.16
   lisbet said:

   Kiitos! Matto on Hanna Korvelan Duetto.

 8. 12.1.16

  Olipa ihana video ja todella taidokkaasti toteutettu! Kaunista katseltavaa. 🙂

  • 12.11.16
   lisbet said:

   Kiva kuulla että pidit siitä! Tätä oli hauska tehdä 🙂