Video: näin syntyy kotimainen pallomaljakko

Ihanat pallomaljakot ovat sisustuksessa kovasti pinnalla: kurkatkaapa vaikka Valkoisen Harmajan lilaan vivahtava lasinen pallomaljakko ja Beauty of Lifen nerokas DIY-projekti. Ruotsalaisen Eightmoodin namupaloja voi ihailla mm. Villa Ilonassa ja Syyskuun kuudes-blogissa. Oma, blogissa tiuhaan vilahdellut pallomaljakkoni on keramiikkaa ja tulee mieheni vanhempien perheyritys Amforasta. Näihin kuviin päätin pukea sen hieman tavanomaista romanttisempaan asuun! Rondo-maljakkoa on saatavissa täysvalkoisen lisäksi eri maalauksin sekä ajankohtaisena mattamustana.

Oheisella videolla pääsette seuraamaan, miten tällainen ruukku syntyy anoppini, taiteilija Päivi Rintaniemen käsissä ja mitä kaikkia työvaiheita siihen liittyy. Video ei ole tällä erää omaa käsialaani, vaan taitavan Sofian kuvaama ja editoima.

IMG_6007

IMG_6012

Kaikki Amforan tuotteet valmistetaan alusta alkaen Seinäjoella, ja varmaan arvaattekin jo paikkakunnan perusteella, että lähestyvillä asuntomessuilla sekä Amfora että Päivin taideteokset ovat näkyvästi esillä. Sofia on muuten lupaillut, että videotuotantoja on tulossa lisää – jos haluat nähdä niitä jatkossakin, kannattaa liittyä Amforan seuraajaksi Facebookissa.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

16 kommentti(a)

 1. 6.10.16

  Siis olipas magee video. Silmät pyöreinä ja hymyssä suin katsoin pätkän.

  Upea maljakko <3

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Sofia on kyllä tehnyt hienon pätkän! Ja sun maljakko on upea myös 😀

 2. 6.10.16
  Tiia said:

  Aivan mielettömän upeaa käsityötä! Itse keramiikkakurssilla käyneenä, tiedän, ettei ole mikään maailman helpoin laji. Ja mitkä määrät erilaisia työkaluja vaaditaan noin upean lopputuloksen saamiseksi.

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Minustakin on hienoa, miten tuo video näyttää kaikki maljakon tekoon kuluvat vaiheet käsitöineen. Sitä mitä video ei näytä, ovat pieleen menneet yksilöt, poltoissa pilaantuneet etc. Työtä vaaditaan.

 3. 6.10.16

  Mieletöntä kätten taitoa, ei voi kuin ihailla! Niin kauniita tuotteita.

 4. 6.10.16
  seija said:

  Aivan ihanaa taidetta , kaunista! Ja pionit krunaa maljakon . Matkalla tässä Seinäjoelle.
  Seija

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Hyvää Seinäjoen viikonloppua sinne 😀

 5. 6.10.16

  Vau mikä video. Upeita maljakoita ja kotimainen muotoilu kiinnostaa suuresti.

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Niinpä, ja tässä vielä niitä harvalukuisia tuotteita, jotka todella valmistetaankin kotimaassa.

 6. 6.10.16
  Marjukka said:

  Hienoa käsityötä, taidetta! Matka käy heinäkuussa Seinäjoelle, näkee livenä Amforan tuotteita, odotan mielenkiinnolla.

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Mukava kuulla, messuilla Amforan tuotteita on kuulemma seitsemässä kohteessa ja pieni myyntipistekin löytyy 😀

 7. 6.11.16
  Tuikku said:

  Upea video ja ihana esittely taidokkaasta käsityöstä! Tällainen maljakko voittaa mennen tullen kaikki massatuotannot. Kiva nähdä, mitä asuntomessuilla on Amforalta esillä 🙂

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Seinäjoelle siis 😀 Joko tiedät, milloin olet menossa?

 8. 6.11.16
  Piia said:

  On kyllä mielettömän hienoja maljakoita.
  Osallistu kastehelmi tarjoilu lautasen arvontaan mun blogissa.

  • 6.12.16
   lisbet said:

   Pitääpä käydä kurkkaamassa!