Viherhuoneen paluu

IMG_1654

12-vuotiaana haaveammattini oli sisustussuunnittelija. Piirsin talojen pohjapiirroksia, ja hulppeista huviloistani löytyi lähes aina myös talvipuutarha, jollaisen olin nähnyt Kotiliedessä esitellyssä talossa. Vieläkö muistatte, että talvipuutarha oli jonkinmoinen villitys 80- ja 90-lukujen taitteessa? Nykyään suositaan lasitettuja terasseja, joissa kesä saa jatkoaikaa, mutta talvipuutarhassa vallitsivat trooppiset olosuhteet ympäri vuoden. Sitten rakentamisen homeongelmiin ryhdyttiin kiinnittämään huomiota ja talvipuutarhat hävisivät vaivihkaa.

IMG_1651

Viherkasvit ovat kuitenkin nousseet jälleen sisustamisen keskiöön, ja samalla talvipuutarhan 2000-luvun versio tekee paluuta. Viime kesänä se ponnahti pinnalle esimerkiksi asuntomessuilla Honkarakenteen Savukvartsi-kohteessa. Savukvartsin viherhuone oli mielenkiintoinen ratkaisu: rakennuksen keskellä sijaitseva korkea tila, joka sai luonnonvaloa kattoikkunoiden kautta. Minusta toteutus oli omaperäisyydessään ihastuttava ja herätti vanhan talvipuutarhahaaveeni eloon.

Messuilla viherhuone oli kalustettu aika niukasti, pääpaino oli tietysti viherkasveissa. Itse olisin yrittänyt stailauksella havainnollistaa, miten tilaa voi käyttää niin aamupalahuoneena kuin työskentelyyn.

IMG_1641 IMG_1648

Jos kotoa löytyisi tällainen tila pelkästään viherkasveja varten, ei kyllä voisi enää esittää mitään tekosyitä sille, ettei saa kasveja pysymään hengissä. (Onnistuin juuri tappamaan corokian eli kummituspuun. Miten voi tappaa puun, joka näyttää jo valmiiksi kuolleelta?)

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - meteorologi, lääketieteen kandidaatti, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

keskustele