Yläkerran kylppärissä

IMG_0701

Kurkistetaan paikkaan, joka ei ole aiemmin blogissa näkynyt, nimittäin yläkerran kylpyhuoneeseen. Täällä aika on seisahtanut hetkeen kaksi vuotta sitten. Meillä on iät ajat ollut suunnitteilla kaksi asiaa liittyen: kylpyammeesta eroon hankkiutuminen sekä peilikaapin hankinta allaskaapin yläpuolelle. Kylpyamme on kuitenkin jäänyt, sillä lapsille se on kiva, joskin harvakseeltaan käytetty pulikointipaikka.

Ai miksi en kylve ammeessa itse? Tuota… minä en oikein välitä kylpemisestä. En sillä tavalla, että jaksaisin makoilla altaassa veden jäähtymiseen asti. Jotenkin se veden paine ahdistaa eikä rentouta niin kuin kai pitäisi. (Kyllä, nyt olen lyhyen ajan sisällä paljastanut, etten välitä saunomisesta enkä kylpemisestä. Mitä vielä? Että takapihalla on käyttämätön palju? Siihen olin vasta tulossa…)

IMG_0703

Kylpyhuoneen seinä- ja lattialaatat ovatkin jo kodin muista kosteista tiloista tuttuja. Yhdellä seinällä on tehosteena samaa hennon vaakaraidallista laattaa, jolla takka on päällystetty.

IMG_0705

Huoneen toisella puolella seisovat siistissä joskin vähän ahtaassa rivissä muut vesikalusteet. Tästä kuvasta käy hyvin ilmi toinen syy sille, miksen kylve tässä tilassa itse. Esimerkiksi hiusten peseminen on lähes mahdotonta suorittaa niin, ettei vesi roisku ympäriinsä, mitään suojaseinää kun ei ole. Minusta paras ratkaisu olisi ammeen poistaminen ja yksinkertaisen suihkuseinän asentaminen wc-istuimen eteen. Mies taas haluaisi samanlaisen höyrykaapin, jollainen meillä oli aiemmassa kodissa. Siinä tapuksessa pitäisi ainakin löytää riittävän kapea malli, joka mahtuisi osoitettuun tilaan.

IMG_0708Kun ammeella nyt kuitenkin on kaksi iloista käyttäjää, käännetään katseet puuttuvaan kaappiin. Haussa on siis yksinkertainen yksiovinen peilikaappi, jonka leveys on sama kuin allaskaapilla eli 60 cm. Kaapissa saisi mieluusti olla integroitu valaisin ja pistorasia sisäpuolella (sähköt kaapille on jo vedettu ja koteloitu). Googlettamalla löytyikin jo muutama vaihtoehto, joten toivottavasti saadaan tämä ikuisuusprojekti pian päätökseen.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 22.11.2014
  mapsi said:

  Meilläkin on yläkerran kylppärissä myös amme, ja silloin kun lapset olivat pieniä, kaikki kolme pulisivat siellä monta kertaa viikossa. Nykyään sitäkäytetään hyvin harvakseltaan, omasta kylpemisestä on ainakin vuosi, tunnustan. Mutta kun alakerrassa on suihku, niin eipä ole tullut hankkiuduttua eroonkaan. Enemmän tosin yläkerralla olisi käyttöä, jos tilalla olisi pelkkä suihku…

  • 22.11.2014
   lisbet e. said:

   Meillä pojat pulikoivat usein alakerran kylppärissä vanhassa vauvan ammeessa samalla kun jompi kumpi vanhemmista käy pesulla. Mutta välillä täytetään tämä isompikin amme.

 2. 22.11.2014

  Heh, muistan kun eräässä vuokrakodissani oli kylpyamme. Olin näytön jälkeen ihan superfiiliksissä siitä – ja lopulta kolmen vuoden asumisen aikana käytin sitä ehkä viidesti. 🙂

  Suihkuverhohan tuossa ammeen parina on ihan toimiva ratkaisu. Sen estetiikka taas…

  • 22.11.2014
   lisbet e. said:

   😀 Niinhän siinä usein käy.

   Minäkin ajattelin ennen, että kun esim. hotellihuoneessa saa käyttöönsä kylpyammeen, pitää heti rynnätä nauttimaan ihanasta rentoutushetkestä. Meni pitkään, ennen kuin tunnustin itselleni, etten oikeastaan pahemmin piittaa kylvyistä.

   Jep, kuten varmaan arvasitkin, suihkuverho ei tässä tapauksessa tule kysymykseen…

 3. 23.11.2014
  Jessy said:

  Minäkään en välitä kylpemisestä, lapset toki tykkäävät!

  Saisihan tuohon viritettyä sellaisen lasisen suihkuseinän/puoliseinän, joka tukee ammeen reunaan. Olisi tyylikkäämpi ratkaisu kuin suihkuverho.

  • 23.11.2014
   lisbet e. said:

   Sellainen ehkä pitäisi tilaan virittää, jos aikoo ammetta katsella pitempään. Vielä nyt pikkumiehet suihkuttelee ammeen pohjalla ilman pahempia roiskeita, mutta tilanne tietysti muuttuu vähitellen…