Aamuvirkut & unikoulun väliaikatietoja

Huomenta meiltä! Kohta kaksi työviikkoa takana. Vaihto on mennyt muuten ihan hyvin, mutta kun olen aamuöisin lähtenyt töihin, vauva on huudellut perääni eikä ole huolinut tuttipulloa; miehelläkin on siis ollut superaikaisia aamuja. Olemme nyt kolmen yön ajan tehneet niin, että mies on nukkunut vauvan kanssa ja minä tulpat korvissa toisessa huoneessa. Tarkoitus on ollut vieroittaa vauvaa rinnalla roikkumisesta öisin ja kokeilu näyttää onnistuneen hyvin. Ensimmäisenä yönä oli pitempi huuto, mutta sen jälkeen vauva on rauhoittunut miehen käsittelyssä ja suostunut syömään myös pullosta. Heräilyt ovat vähentyneet ja unipätkät pidentyneet.

Tänä aamuna kuulin viereisestä huoneesta jokeltelua hieman kuuden jälkeen ja kävin noukkimassa iloisen seuralaisen mukaani alakertaan, jotta mies saisi nukkua pitempään. Vauva tuntuu aamuisin jotenkin erityisen ihanalta, lämpimältä, tuoksuvalta mukeloiselta yöhaalarissaan. Istuimme ensin pitkään sohvalla sylikkäin, hän rintamaitoa nauttien. Sitten seurustelimme leikkimatolla, ja vaippaa vaihtaessa vauva näytti, miten hän osaa kääntyä selältä vatsalleen; tämä taito oli ilmeisesti opittu eilisillan aikana. Pistelimme aamupalaksi puuroa ja hän avasi suunsa kuin linnun nokan jokaiselle lusikalliselle.

Kuulin alakertaan saapuneelta mieheltä, että viime yönä (hänen muistikuviensa mukaan) herätyksiä oli vain yksi. Suotuisaa kehitystä, vaikka tarkoitus ei ole luopua yösyömisistä kokonaan. Uskon, että yöpullot jäävät pois itsestään sitten jossain vaiheessa, kun päivän ruokarytmi on muodostunut.

Tässä aamupalalla oli puhetta hiihtämisestä. Saatan taas saada seuraa ladulle. Hyvää viikonloppua sinne!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

4 keskustelu

 1. 2.25.23
  Ulla said:

  Ihana kuva teistä. 🙂

  • 2.26.23
   lisbet said:

   Kiitos<3 Itse kaukolaukaisimella otettu. Poikien kanssa kävi niin, että koska olin itse aina kameran takana, minusta ei ole juuri ollenkaan kuvia vauvan kanssa. Tällä kertaa pelataan varman päälle ja otetaan kuvat itse 🙂

   • 2.27.23
    Saga said:

    Voi, kun haikeudella muistelen noita aikoja ja aamuisia pehmeänlämpimiä vauvoja…
    Ihailen jaksamistasi, olen samanikäinen, mutta ikinä minusta ei olisi samaan. Olet kyllä energisin tietämäni nainen! 💕
    Aurinkoista kevättä ja ihana lukea tätä ainoaa vanhaa kunnon blogia, mihin enää tulee postauksia!

    • 3.1.23
     lisbet said:

     En kyllä itse taida olla energisin tietämäni nainen:D mutta aurinkoista alkanutta maaliskuuta sinnekin! (Ihana kommentti, mullakin on välillä niin ikävä monia vanhoja blogeja.)