Alakerran kylppäri

Nyt on vuorossa kuvia alakerran wc:stä kutakuinkin siinä asussa kuin aiemmassa postauksessa suunnittelin. Allaskaappi on saanut vetimensä, matto saapunut perille ja orkideakin löysi tiensä altaan kulmalle. Sain teiltä monia hyviä vinkkejä vähävaloisissa tiloissa viihtyvistä kasveista ja kenties hankin jonkin niistä siinä vaiheessa, kun tämä yksilö (ennemmin tai myöhemmin) saapuu tiensä päähän. En ole koskaan onnistunut kukittamaan orkideaa uudelleen.

No niin. En väitä, että tuo Ikean Lerberg-hyllykkö olisi aivan napakymppiratkaisu, mutta se tuo kylppäriin lisää säilytys- ja laskutilaa. Kaikkein paras olisi mielestäni edelleen allaskaapin viereen porattu kiinteä kaapisto, mutta seinän sisässä kulkevat yläkerrasta tulevat viemäriputket estävät sellaisen asentamisen. Ikean tuotannosta poistunut hylly ostettiin käytettynä ja Luhta Homen polyrottinkiset sisustuskorit löytyivät kotoa entuudestaan, joten kokonaisuus syntyi edullisesti.

Lattialla on Brita Swedenin Gunnel-matto, josta jo kirjoittelinkin.

Että olenkin tykästynyt kesällä hankkimiini Lähde-pyyhkeisiin! Siispä olikin suru kuulla, että Lapuan Kankurit ovat lopettamassa niiden valmistuksen. Ainakin näitä käsipyyhkeitä on tarkoitus hamstrata lisää sitä ennen…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

27 kommentti(a)

 1. 10.15.13
  Anonymous said:

  Asunnossamme seilaa erinäistä epämääräistä tavaraa. Taidan käydä katsomassa samanlaisia Luhdan laatikoita.

  PS. Kommentin jättäminen ei onnistu nimen ja URL:n kanssa, koska ko. tiedot kysytään kommenttikentän päällä.

  Mathias

  • 10.16.13
   Mari Susa said:

   Hyvin onnistuu, se loota katoaa kun painaa ”jatka” 😉

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Mathias, näitä nimenomaisia laatikoita ei taida enää olla saatavilla mutta paria samantapaista kyllä.

   Joo, tämä Bloggerin uusin kommenttisysteemi on vähän hassu. Kommentointi pitäisi tosiaan onnistua Mari Susan ohjein. Ainakin mun Safari-selaimella toimii.

  • 10.17.13
   Mathias said:

   Katsos, niinpäs onnistuikin. Kiitos molemmille! 🙂

 2. 10.16.13

  Hei Lisbet,
  Menin ja haastoin sut. Ota koppi, jos innostaa, etkä ole jo jostain päin ottanut. 🙂
  http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2013/10/nurkan-takana-blogataan.html

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Kiitos haasteesta, eipä ole vielä osunut kohdalle!

 3. 10.16.13
  Anonymous said:

  Hei Lisbet. Ihana blogi! Olen etsiny uusia sisustuskoreja ja nuo Luhdan korit olisivat juuri tyyliltään sopivat. Mistä olet hankkinut nuo sisustuskorit?

  Ps. Olet suosikki tv-meteorologi, toivottavasti sinua nähdään taas pian ruudussa?

  T. Paula

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Moi Paula, mistäköhän olisin nuo hankkinut, jostain Anttilasta tai Prismasta varmaan? Ihan samoja ei ole enää myynnissä mutta lähes samanlaisia paperinarukoreja kyllä. Töihin olisi tarkoitus palata ensi vuoden alkupuolella, odotan sitä jo kovasti!

 4. 10.16.13
  piipadoo said:

  Voi ei, mielin juurikin tuota samaa kimaltavaa seinälaattaa meidän kylppäriin, mutta se ei valitettavasti onnistunut ja jouduin päätymään tavan lasimosaiikkiin, joka on valkoisenakin vihertävä. Näissä kuvissa näyttää niin kauniilta, että sieluun sattuu.

  -Paula

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Voi kökkö, harmi ettei onnistunut! Pidän kyllä itsekin tuosta laatasta kovasti, vaikkei se ole edes itse valitsemani. Ja parhaimmillaan se on juuri tuollaisena yhden seinän tehosteena.

 5. 10.16.13

  Huomioni kiinnittyi taas ihan epäolennaiseen: kerrothan, millainen tuo Bossin tuoksu on?

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Mitenhän sitä kuvailisin… Sain sen itse asiassa vähän pyytämättä ja yllätyksenä: mies toi sen tuliaisena työreissultaan. Tuoksu on hieman erilainen kuin mitä itse valitsisin, pidän yleensä aika makeista ja hedelmäisistä tuoksuista. Tämä on sellainen asiallinen ja puhdas. Juuri sellainen, jota Gwyneth Paltrow’n voisi kuvitella käyttävän; siinä mielessä tuoksun keulakuva on kyllä hyvin valittu.

 6. 10.17.13
  Noona S said:

  Kauniilta näyttää kylppäri, tykkään tuosta hyllyköstä kyllä. Meilläkin taitaa olla samaa leveämpänä ja harmaana, pitäisikin maalata valkoiseksi..

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Katselinkin sellaista tummanharmaata leveää ja mietin, että se olisi kätevä kesällä terassilla yrttien ja kukkien kasvattamiseen. Sopisi meillä hyvin talon ulkoväritykseen.

 7. 10.17.13
  Alma said:

  Onpa nättiä ja harmonista!
  Tuollainen ”portaikko” voisi toimia meidänkin kylppärissä – sinne kun ei myöskään oikein saa mitään kiinteää kaapistoa.

  • 10.17.13
   lisbet e. said:

   Kiitos Alma! Minäkin katselin esim. Ellokselta sellaisia tikasmallisia valkoisia hyllyjä, nekin olisivat voineet sopia tarkoitukseen, tosin vähän porausta niidenkin kiinnittäminen vaatii.

 8. 10.18.13

  Ihailen aina sinun näitä kuvia.<3 Mikä kamera ja linssi taas sinulla olikaan? Ostin juuri Canonin 600d:n ja ekat räpsyt löytyy blogistani. Ihan uskomattoman iso ero edellisiin kuviin!! 🙂

  • 10.21.13
   lisbet e. said:

   Tällä hetkellä mennään Canonin 550D:llä ja Sigman 30mm/f1.4 -objektiivilla. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota linssiä sisustustarkoituksiin. Mutta aika paljon jälkikäsittelyä nämä keinovalossa otetut kuvat kyllä vaativat ja osassa on käytetty ulkoista salamaakin apuna.

   Näin ne järkkärikuvat blogissasi ja upeita olivat!

 9. 10.18.13
  Anonymous said:

  Moikka! Tarttisin sun apua vähän HTML koodin kanssa tms. Miten oot saanu ton taustan tosta yläpalkista jossa lukee etusivulle, sisustusta yms tietyn värikseksi? Itse en ole löytänyt vielä mistään tällasta koodin pätkää tms? 🙂

  • 10.21.13
   lisbet e. said:

   Se ei ehkä ihan pienellä koodin pätkällä käykään, vaan pitää muokata blogin HTML-koodia käsin. Itse teen sitä kautta kaikki muokkaukset blogiini. Tuo yläpalkkikaan ei ole Bloggerin muodostama perinteinen yläpalkki vaan itse koodattu…

   Tässä kuitenkin kopioituna mun blogin koodista värillistä yläpalkkia tai mitä tahansa laatikkoa muotoileva koodi sekä koodi linkkien värin vaihtamiseen:

   .pinkbox {
   color: #ffffff;
   letter-spacing: 4px;
   background-color: #FCB0AC;
   font-family: ’Lato’, sans-serif;
   font-size: 13px;
   font-weight: 700;
   letter-spacing: 4px;
   text-align: center;
   text-transform: uppercase;
   padding: 12px;
   }
   .pinkbox a:link,
   .pinkbox a:visited {
   color: #ffffff;
   text-decoration: none;
   }
   .pinkbox a:hover {
   color: #ffffff;
   text-decoration: underline;
   }

   Enpä tiedä, oliko tästä apua, mutta suosittelen lämpimästi tutustumista HTML:n saloihin!

  • 11.13.13
   Anonymous said:

   Kiitos todella paljon!! 🙂

  • 11.13.13
   Anonymous said:

   Pienenä ongelmana on vielä se, että miten laatikkoon saa tekstiä ja mihin kohtaan se tulisi HTML:ssä laittaa? 🙂

  • 11.17.13
   lisbet e. said:

   Tähän ei ole olemassa lyhyttä vastausta. Annanpa sinulle kivan linkkivinkin: http://koodikielella.blogspot.fi Tuolla on paljon ohjeita Blogger-pohjien kustomointiin. Oma tapani on kuitenkin koodata HTML:ää aika pitkälle käsin, se vaatii ehkä jo vähän opiskelua.

 10. 10.18.13
  Mia said:

  Onpa kauniita kuvia ja ihana matto – ja nätti on vessakin. Yritin juuri taannoin kuvata meidän huussia, ja eihän kuvista tullut oikein mitään vaikka objektiiviakin vaihtelin. Tosi hankalaa!

  • 10.21.13
   lisbet e. said:

   Kylppäreitä on niin hankala kuvata! Kyllä on iPhotoa pyöritelty muutaman kerran, että näistä kuvista tuli julkaisukelpoisia.

   Tirsk, tuli just mieleen, ettei sisustusblogeissa ikinä sanota ”vessa”. Miksiköhän?

 11. 11.3.13
  Cherry said:

  Todella kaunista! Oi, olisipas meilläkin tilaa laittaa kaikki noin ihanan väljästi ja upeasti! Tuo seinälaatta saa aina ihastusta täältä suunnalta 🙂

  • 11.17.13
   lisbet e. said:

   Kiitos Cherry! Joo, no yhdessä asiassa elän niin kuin opetan ja se on se, ettei mulla ole kovinkaan paljon meikkejä, hiustuotteita tai muita kosmetiikkaa. Siksi ne kai mahtuvat noin vähään tilaan.