Alakerran kylppäri

Nyt on vuorossa kuvia alakerran wc:stä kutakuinkin siinä asussa kuin aiemmassa postauksessa suunnittelin. Allaskaappi on saanut vetimensä, matto saapunut perille ja orkideakin löysi tiensä altaan kulmalle. Sain teiltä monia hyviä vinkkejä vähävaloisissa tiloissa viihtyvistä kasveista ja kenties hankin jonkin niistä siinä vaiheessa, kun tämä yksilö (ennemmin tai myöhemmin) saapuu tiensä päähän. En ole koskaan onnistunut kukittamaan orkideaa uudelleen.

No niin. En väitä, että tuo Ikean Lerberg-hyllykkö olisi aivan napakymppiratkaisu, mutta se tuo kylppäriin lisää säilytys- ja laskutilaa. Kaikkein paras olisi mielestäni edelleen allaskaapin viereen porattu kiinteä kaapisto, mutta seinän sisässä kulkevat yläkerrasta tulevat viemäriputket estävät sellaisen asentamisen. Ikean tuotannosta poistunut hylly ostettiin käytettynä ja Luhta Homen polyrottinkiset sisustuskorit löytyivät kotoa entuudestaan, joten kokonaisuus syntyi edullisesti.

Lattialla on Brita Swedenin Gunnel-matto, josta jo kirjoittelinkin.

Että olenkin tykästynyt kesällä hankkimiini Lähde-pyyhkeisiin! Siispä olikin suru kuulla, että Lapuan Kankurit ovat lopettamassa niiden valmistuksen. Ainakin näitä käsipyyhkeitä on tarkoitus hamstrata lisää sitä ennen…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 15.10.2013
  Anonymous said:

  Asunnossamme seilaa erinäistä epämääräistä tavaraa. Taidan käydä katsomassa samanlaisia Luhdan laatikoita.

  PS. Kommentin jättäminen ei onnistu nimen ja URL:n kanssa, koska ko. tiedot kysytään kommenttikentän päällä.

  Mathias

  • 16.10.2013
   Mari Susa said:

   Hyvin onnistuu, se loota katoaa kun painaa ”jatka” 😉

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Mathias, näitä nimenomaisia laatikoita ei taida enää olla saatavilla mutta paria samantapaista kyllä.

   Joo, tämä Bloggerin uusin kommenttisysteemi on vähän hassu. Kommentointi pitäisi tosiaan onnistua Mari Susan ohjein. Ainakin mun Safari-selaimella toimii.

  • 17.10.2013
   Mathias said:

   Katsos, niinpäs onnistuikin. Kiitos molemmille! 🙂

 2. 16.10.2013

  Hei Lisbet,
  Menin ja haastoin sut. Ota koppi, jos innostaa, etkä ole jo jostain päin ottanut. 🙂
  http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2013/10/nurkan-takana-blogataan.html

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos haasteesta, eipä ole vielä osunut kohdalle!

 3. 16.10.2013
  Anonymous said:

  Hei Lisbet. Ihana blogi! Olen etsiny uusia sisustuskoreja ja nuo Luhdan korit olisivat juuri tyyliltään sopivat. Mistä olet hankkinut nuo sisustuskorit?

  Ps. Olet suosikki tv-meteorologi, toivottavasti sinua nähdään taas pian ruudussa?

  T. Paula

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Moi Paula, mistäköhän olisin nuo hankkinut, jostain Anttilasta tai Prismasta varmaan? Ihan samoja ei ole enää myynnissä mutta lähes samanlaisia paperinarukoreja kyllä. Töihin olisi tarkoitus palata ensi vuoden alkupuolella, odotan sitä jo kovasti!

 4. 16.10.2013
  piipadoo said:

  Voi ei, mielin juurikin tuota samaa kimaltavaa seinälaattaa meidän kylppäriin, mutta se ei valitettavasti onnistunut ja jouduin päätymään tavan lasimosaiikkiin, joka on valkoisenakin vihertävä. Näissä kuvissa näyttää niin kauniilta, että sieluun sattuu.

  -Paula

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Voi kökkö, harmi ettei onnistunut! Pidän kyllä itsekin tuosta laatasta kovasti, vaikkei se ole edes itse valitsemani. Ja parhaimmillaan se on juuri tuollaisena yhden seinän tehosteena.

 5. 16.10.2013

  Huomioni kiinnittyi taas ihan epäolennaiseen: kerrothan, millainen tuo Bossin tuoksu on?

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Mitenhän sitä kuvailisin… Sain sen itse asiassa vähän pyytämättä ja yllätyksenä: mies toi sen tuliaisena työreissultaan. Tuoksu on hieman erilainen kuin mitä itse valitsisin, pidän yleensä aika makeista ja hedelmäisistä tuoksuista. Tämä on sellainen asiallinen ja puhdas. Juuri sellainen, jota Gwyneth Paltrow’n voisi kuvitella käyttävän; siinä mielessä tuoksun keulakuva on kyllä hyvin valittu.

 6. 17.10.2013
  Noona S said:

  Kauniilta näyttää kylppäri, tykkään tuosta hyllyköstä kyllä. Meilläkin taitaa olla samaa leveämpänä ja harmaana, pitäisikin maalata valkoiseksi..

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Katselinkin sellaista tummanharmaata leveää ja mietin, että se olisi kätevä kesällä terassilla yrttien ja kukkien kasvattamiseen. Sopisi meillä hyvin talon ulkoväritykseen.

 7. 17.10.2013
  Alma said:

  Onpa nättiä ja harmonista!
  Tuollainen ”portaikko” voisi toimia meidänkin kylppärissä – sinne kun ei myöskään oikein saa mitään kiinteää kaapistoa.

  • 17.10.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos Alma! Minäkin katselin esim. Ellokselta sellaisia tikasmallisia valkoisia hyllyjä, nekin olisivat voineet sopia tarkoitukseen, tosin vähän porausta niidenkin kiinnittäminen vaatii.

 8. 18.10.2013

  Ihailen aina sinun näitä kuvia.<3 Mikä kamera ja linssi taas sinulla olikaan? Ostin juuri Canonin 600d:n ja ekat räpsyt löytyy blogistani. Ihan uskomattoman iso ero edellisiin kuviin!! 🙂

  • 21.10.2013
   lisbet e. said:

   Tällä hetkellä mennään Canonin 550D:llä ja Sigman 30mm/f1.4 -objektiivilla. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota linssiä sisustustarkoituksiin. Mutta aika paljon jälkikäsittelyä nämä keinovalossa otetut kuvat kyllä vaativat ja osassa on käytetty ulkoista salamaakin apuna.

   Näin ne järkkärikuvat blogissasi ja upeita olivat!

 9. 18.10.2013
  Anonymous said:

  Moikka! Tarttisin sun apua vähän HTML koodin kanssa tms. Miten oot saanu ton taustan tosta yläpalkista jossa lukee etusivulle, sisustusta yms tietyn värikseksi? Itse en ole löytänyt vielä mistään tällasta koodin pätkää tms? 🙂

  • 21.10.2013
   lisbet e. said:

   Se ei ehkä ihan pienellä koodin pätkällä käykään, vaan pitää muokata blogin HTML-koodia käsin. Itse teen sitä kautta kaikki muokkaukset blogiini. Tuo yläpalkkikaan ei ole Bloggerin muodostama perinteinen yläpalkki vaan itse koodattu…

   Tässä kuitenkin kopioituna mun blogin koodista värillistä yläpalkkia tai mitä tahansa laatikkoa muotoileva koodi sekä koodi linkkien värin vaihtamiseen:

   .pinkbox {
   color: #ffffff;
   letter-spacing: 4px;
   background-color: #FCB0AC;
   font-family: ’Lato’, sans-serif;
   font-size: 13px;
   font-weight: 700;
   letter-spacing: 4px;
   text-align: center;
   text-transform: uppercase;
   padding: 12px;
   }
   .pinkbox a:link,
   .pinkbox a:visited {
   color: #ffffff;
   text-decoration: none;
   }
   .pinkbox a:hover {
   color: #ffffff;
   text-decoration: underline;
   }

   Enpä tiedä, oliko tästä apua, mutta suosittelen lämpimästi tutustumista HTML:n saloihin!

  • 13.11.2013
   Anonymous said:

   Kiitos todella paljon!! 🙂

  • 13.11.2013
   Anonymous said:

   Pienenä ongelmana on vielä se, että miten laatikkoon saa tekstiä ja mihin kohtaan se tulisi HTML:ssä laittaa? 🙂

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Tähän ei ole olemassa lyhyttä vastausta. Annanpa sinulle kivan linkkivinkin: http://koodikielella.blogspot.fi Tuolla on paljon ohjeita Blogger-pohjien kustomointiin. Oma tapani on kuitenkin koodata HTML:ää aika pitkälle käsin, se vaatii ehkä jo vähän opiskelua.

 10. 18.10.2013
  Mia said:

  Onpa kauniita kuvia ja ihana matto – ja nätti on vessakin. Yritin juuri taannoin kuvata meidän huussia, ja eihän kuvista tullut oikein mitään vaikka objektiiviakin vaihtelin. Tosi hankalaa!

  • 21.10.2013
   lisbet e. said:

   Kylppäreitä on niin hankala kuvata! Kyllä on iPhotoa pyöritelty muutaman kerran, että näistä kuvista tuli julkaisukelpoisia.

   Tirsk, tuli just mieleen, ettei sisustusblogeissa ikinä sanota ”vessa”. Miksiköhän?

 11. 3.11.2013
  Cherry said:

  Todella kaunista! Oi, olisipas meilläkin tilaa laittaa kaikki noin ihanan väljästi ja upeasti! Tuo seinälaatta saa aina ihastusta täältä suunnalta 🙂

  • 17.11.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos Cherry! Joo, no yhdessä asiassa elän niin kuin opetan ja se on se, ettei mulla ole kovinkaan paljon meikkejä, hiustuotteita tai muita kosmetiikkaa. Siksi ne kai mahtuvat noin vähään tilaan.