Kylppärin pientä makeoveria

Olen vältellyt kodin kylpy- ja wc-tilojen kuvaamista kahdesta syystä. Ensinnäkin pienessä ja keinovalaistussa tilassa on hankala ottaa kuvia. Nämä ovat laajimmat kuvakulmat, jotka sain alakerran wc:stä 30-millisellä objektiivillani (tajusin vasta jälkikäteen, että olisihan minulla tarkoitukseen sopiva varsinainen laajakulmakin, jolla olen ottanut mm. saunaremontin kuvat). Toisekseen tilat ovat aika keskeneräiset ja kaipaisivat naulakkoa ja hyllyä seinään, mattoa lattialle ja jotain pientä kivaa valkoisten pintojen lisäksi. Sinänsä pidän laatta- ja kalustevalinnoista, varsinkin tuo wc-istuimen taustaseinällä oleva Cubica Blanco -laatta on hauska tehoste.

Olen vallannut tämän wc:n omaksi meikkaustilakseni. Kuten näkyy, laskutilaa voisi olla enemmän, mutta näillä mennään. Säilytystilaakin tarvittaisiin lisää. Nurkassa olisi juuri sopivan kokoinen kolo korkealle ja kapealle kylpyhuonekaapille, mutta ongelma on siinä, että jossain tuon seinän takana kulkee yläkerrasta tuleva viemäriputki. Vesivahingon pelossa seinää ei tohdi sohia porakoneella. En millään haluaisi laittaa nurkkaan jaloilla seisovaa kaappia, mutta se taitaa olla ainoa vaihtoehto. Viime viikkoina olen myös leikitellyt ajatuksella kevyestä avohyllystä, esimerkiksi Ikean Lerberg-hyllystä. Olisin saattanut käydä sellaisen jo ostamassa, mutta kuinka ollakaan, kapea 35 cm:n levyinen malli on juuri tänä syksynä poistunut valikoimista!

Nämä alakerran wc:n kuvat ovat siis eräänlaisia before-otoksia. Käsipyyhkeille on sentään saatu jo koukut seinään. Makeoveriin kuuluu allaskaapin kehnosti toimivien puskusalpojen korvaaminen kromisilla vetimillä, jotka on jo tilattu Temalilta. Lisäksi hankintalistalla ovat matto ja poljinroskis. Mikäli sisustusblogeja on uskominen, näiden suhteen ainoat oikeat valinnat ovat Pappelina ja Vipp, mutta katsotaan, mihin tämä bloggaaja päätyy.

Lapuan kankureiden Lähde-pyyhkeet, Luhta Homen korit, Ikean Lerberg-metallihylly, Nomessin mustat vanupuikot, Vippin poljinroskis, Pappelinan Linn-muovimatto, Nomessin Toolbox-säilytyslaatikko

Avohylly olisi siitäkin kiva, että siihen voisi asettaa jonkin viherkasvin. Vähän kuitenkin arveluttaa, miten kasvi wc:ssä oikeasti selviää. Tilan pieni ikkuna antaa varjoisalle terassille, joten luonnonvaloa on niukasti. Sisustuskuvissa kasveja näkee kylppäreissä silloin tällöin, mutta onko ne tuotu paikalle vain stailaustarkoituksissa? Onko joku oikeasti onnistunut pitämään orkidean hengissä kylpytilassa?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 28.8.2013

  Mä haluaisin myös viherkasvin kylpyhuoneeseen, mutta ikkunattomaan tilaan se on mahdoton ajatus. Sisustuskuvissa näkyvät kasvit ovat joko tekokasveja, kuvausrekvisiittaa tai sitten kyseisessä tilassa on tarpeeksi valoa antava ikkuna. Luulen, että tekokasvi olisi järkevä sijoitus. Niitäkin kun nykyään saa jo suhteellisen aidon näköisinä. 🙂

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Voisi hyvinkin olla järkevä sijoitus ja mikä parasta, mahdoton tappaa:)

 2. 28.8.2013
  Kaati said:

  Meillä on myös wc-remontti edessä, mutta kun en osaa päättää kaakeleista ja kalusteista. Pieni tila on haastava..

  Uskon, että orkideat kukkivat wc:ssä yhtä kauan kuin muuallakin. Orkideahan on muutenkin aina kauneimmillaan korkeintaan muutaman kuukauden ostohetkestä, jonka jälkeen uutta kukintaa saakin toivoa aika hartaasti.. Olen alkanut suhtautua orkideoihin vähän kertakäyttöisinä, koska en ole niitä saanut uudelleen kukkimaan, enkä jaksa niitä muuten katsella! 🙂

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Minäkin olin kauhuissani, kun piti tehdä laattavalintoja aiemman kodin kylppäriremonttiin. Se tuntui niin lopulliselta. Onneksi pitäydyttiin varsin klassisissa valinnoissa, hyvältä näytti vielä parin vuoden jälkeenkin.

 3. 28.8.2013
  KlS said:

  Meiltä löytyy kylppäristä kasveja, tosin muovisina versioina! Olen kuitenkin onnistunut löytämään melko aidon näköisiä yksilöitä, joten niitä kehtaa pitää esilläkin 🙂 Joskus yritin pitää hengissä jotain jukkapalmun tyylistä kasvia, mutta eihän siinä kauhean kauaa henki pihissyt..

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Joo, muovikukkia ehdoteltiin myös tuossa ylhäällä ja olen ehkä valmis tarttumaan haasteeseen:D

 4. 29.8.2013
  Sara said:

  Meikkaustilasi näyttää upealta! Meillä on samanlainen peili ja sen ääressä on hyvä meikata. Tuon automaattihanan kanssa en tule toimeen, sillä olen kai niin nopea käänteissäni, että vesi vain valuu ja valuu eikä käsitä loppua tulemasta. Muiden perheenjäsenten kanssa ei ole samaa ongelmaa. 🙂

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Tunnustan, että minullakin menee hermo automaattihanaan! Se voisi olla kätevä, jos tila olisi pelkkänä vieras-WC:nä, mutta kun tuon altaan äärellä pitäisi voida tehdä paljon muutakin. Suunnitelmissa on vaihtaa hana jossain vaiheessa.

 5. 29.8.2013

  Kauniiseen pohjaan onkin helppo lähteä tuomaan piristeitä tekstiileinä ja kasveina. 🙂 Pidän paljon tuosta taustaseinän laatasta, upea!

  Meillä on wc-tilassa kasvi. Tosin ikkunasyvennys on sen verran syvä, että olen saanut sen purkissa suoraan siihen, joten valo varmaankin riittänee, koska on menestynyt.

  Löytyy varmasti paljon kasveja, jotka viihtyvät vähän niukemmassakin valossa, ainakin palmuvehka ja nuo muorinkukat ovat tälläisiä (meillä siis muorinkukka, niitäkin useita erilaisia). Nuo muorinkukat ovat myös superedullisia, että jos menee mönkään niin ei ole paljosta kiinni.

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos vinkeistä! Muorinkukka kuulostaa jo nimensä puolesta mulle sopivalta:) Ei siis hajuakaan, miltä sellainen näyttää, mut onneksi Google tietää.

 6. 29.8.2013
  Vekarus said:

  Oi, kaunista, heti tuli mieleen oma kylppärimme, jonne kaipaisin hieman isompaa makeoveria 🙂

  Meillä on pieni ikkuna ja kasvit ovat sen avulla hengissä pysyneet, meillä tosin ikkunasta paistaa aurinko sisään myöhään iltapäivällä eli hetken aikaa ainakin on vähän valoisempaa. Kasvivalinta voi auttaa, kuten Cinnabaria sanoi, tai sitten hankkii edullisemman kasvin ja uusii tarvittaessa.

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Pitää tosiaan kartoittaa, millaiset kasvit pärjäävät ikuisessa varjossa. Tässä on tullutkin jo hyviä vinkkejä.

 7. 29.8.2013
  Martta said:

  Takaseinän laatta on kaunis! Mulla on palmuvehka ikkunattomassa eteisessä ja se pärjää siinä ihan hyvin. Uskoisin, että voisi toimia teilläkin, kun vessassa on kuitenkin jonkinlainen ikkuna. On lisäksi mielettömän helppohoitoinen kasvi.

  • 31.8.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos vinkistä, tsekataanpa miltä sellainen näyttää!

 8. 4.9.2013
  Lilli said:

  Mä oon tavannut pitää ikkunattomassa wcssä kaarimurattia, viihtyy siellä tosi hyvin. Ehkäpä osittain kosteuden ansiosta? Palmuvehkakin on tosiaan varmasti fiksu valinta kylppäriin 🙂 Kaunis tuo takaseinä!

 9. 13.9.2013
  Anonymous said:

  hei, minkälainen pinta tuossa wc-pöntön takana olevassa laatassa on, ovatko ”urat” miten syvät? Kaunis on, mutta mietin, että minkälainen on puhdistaa? Kyselee yksi mamma, jolla 8v ja 9v pojat, jotka toistuvista kielloista huolimatta innostuvat aina silloin tällöin pissailemaan kaksi ristiin ja joiden sihti ei muutenkaan kiiressä aina ihan osu pönttöön. Eli wc-pöntön ympäristöä joutuu aika usein pesemään.