Amfora

Varmaankin yleisin blogini kommenttiboksissa esiintyvä tiedustelu on: ”Mistä tuo teekuppi/kulho/kynttilänjalka/jne. on hankittu?” Vastaus kuuluu, että kaikki tuotteet ovat kotimaisen Amforan valmistamia. Ajattelin nyt valottaa hieman tarkemmin, mistä näissä kauniissa esineissä on kyse.

Amforan käyttökeramiikka ja sisustustuotteet valmistetaan pieninä sarjoina Seinäjoella mieheni vanhempien perheyrityksessä. Tuotannossa näkyy pitkä kokemus ja jotkin tuotteet, kuten näissäkin kuvissa kynttiläpurkkina esiintyvä yrttiruukku, ovat olleet valmistuksessa kolme vuosikymmentä. Myös uusia tuotteita ja osia luodaan koko ajan, hauskana esimerkkinä tänä keväänä myyntiin tullut välipohja kyseiseen ruukkuun. Pitääkin testata tuota pian!

Tuotteiden suunnittelusta vastaa anoppini Päivi Rintaniemi. Teollisen muotoilun lisäksi Päivi on kulkenut pitkän tien myös taiteilijana, jonka käsissä syntyy herkkiä mutta vahvoja keramiikkaveistoksia. Tänään lähetänkin Seinäjoelle erityiset onnittelut, sillä kansainvälinen muotoilun huippupalkinto Premio Faenza on juuri myönnetty Päiville. Kyse on Euroviisuvoiton vertaisesta harvinaisuudesta, sillä edellisen kerran pääpalkinto on tullut Suomeen vuonna 1968, jolloin sen sai Arabian taiteilija Hilkka-Liisa Ahola.

Esineet tämän päivän kuvissa ovat valkoinen oksamaljakko, kahden litran vetoinen Tri-kaadin sekä aiemmin mainittu yrttiruukku, joka muuten on tällä hetkellä alennuksessa Amforan verkkokaupassa.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 13.5.2013
  Lumo said:

  Kauniin yksinkertaisia esineitä.

 2. 13.5.2013

  Kuinka yksinkertainen osaakin olla kaunista!

  • 14.5.2013
   lisbet e. said:

   Minusta erityisesti tuo kannu on ihana, niin klassinen muotoilultaan!

 3. 13.5.2013
  By J said:

  Miten upeat värit, kuvasi ovat aina todella kauniita!

  • 14.5.2013
   lisbet e. said:

   Kiitos, minäkin pidän noista väreistä. Mutta muuten kyllä kaikkeen blogissa julkaistuun pätee kuuden tunnin sääntö: kuuden tunnin kuluttua alat huomata kaikki virheet kuvissa, tekstissä jne. Tekisi mieli poistaa koko juttu julkaisusta. Mutta kai tässäkin pitää hyväksyä oma tasonsa ja jatkaa harjoituksia…

 4. 14.5.2013

  Ihana mekko!

  • 14.5.2013
   lisbet e. said:

   Niinpä, kunpa se vain mahtuisi päälle:)

 5. 14.5.2013
  Cherry said:

  Nämä on todella kauniita!

 6. 15.5.2013
  marita said:

  Päivin luomat tuotteet eivät ole pelkästään kauniita. Ne ovat myös ihania käyttää. Esim. teekupit; en ole koskaan aiemmin törmännyt niin ’suunmukaisiin’ kuppeihin kuin nuo Päivin. Teehetki on todella juhlahetki, kun käytössä ovat Päivin kupit.

  • 21.5.2013
   lisbet e. said:

   Totta. Niitä pyöritellessä on monta pulmaa ratkennut tai ainakin muuttunut pienemmäksi:)

  • 24.5.2013
   marita said:

   Ja isäksi ne tuntuvat kädessä ihanilta…… ihan kuin stressi hellittäis kun niitä ’hyväilee’ käsissä.