Asuntomessuille

Tällä viikolla olen taas lomalla. Kun säät ovat olleet mitä olleet, on monessa blogissa kaivettu jo kynttilät esiin. Täällä myös. Ihan niin pitkälle en ole mennyt, että olisin oikeasti polttanut niitä, joku roti sentään! Eilen sadesäällä kävimme pojan kanssa Ikeassa lihapullilla ja samalla ostin kuvan Fenomen-tuikkukynttilät, jotka on tarkoitettu kellumaan vedessä. Minusta ne sopivat hyvin tavallisten, alumiinirasiaan valettujen tuikkukynttilöiden tilalle, muoto on kaunis eikä tule metallijätettä.

Huomenna tai ylihuomenna on tarkoitus suorittaa täsmäisku asuntomessuille. Olen kartoittanut messuluettelosta etukäteen kiinnostavimmat kohteet ja ainakin nämä haluaisin käydä katsomassa:

 • 13. Mutteri: hauska muoto ja raikas sisustus
 • 14. Villa Hesse: tyylikäs kivitalo yhdessä tasossa
 • 15. Vuorela: kompakti, raikas lapsiperheen koti
 • 16. Jämerä-Onni: Harri Koskisen sisustus kiinnostaa, vaikka kuvia ei vielä katalogiin saatu
 • 19. Ruusuvuori: moderni versio 70-luvun atriumtalosta
 • 20. Estelle: moderni versio 70-luvun puoliatriumtalosta
 • 26. Villa Ilo: aika hulppean näköinen kohde
 • 32. Käpylä 163: Helsinki-pientalo toteutettuna
 • 33. Villa Pärssinen: messujen kiinnostavin arkkitehtuuri
 • 37. Casa Forte: betonipinnat nähtävä luonnossa

Kamera lähtee luonnollisesti mukaan ja linssiksi ajattelin ottaa uuden, laajakulmaisen Sigman 10-20 mm f3.5 objektiivini, blogikuvien ottamisessa rakastamallani kiinteävälisellä 50-millisellä kun ei oikein sisustuskuvauksessa tee mitään. Mitään ihmeitä en kuitenkaan odota, sillä ensinnäkin kauniin valotuksen saamiseksi tämä objektiivi vaatisi oikeastaan seurakseen jalustan (jota en todellakaan ota mukaan) ja toisekseen kuvaaminen messuvieraiden kansoittamassa ja esteköysin rajatussa ympäristössä on vähän niin ja näin. Kolmannekseen suurin osa ajasta taitaa mennä 2-vuotiaan vahtimiseen. Mukava kuitenkin päästä testaamaan objektiivia käytännössä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

5 kommentti(a)

 1. 7.19.12
  M said:

  Hauskaa! Olin eilen retkellä Tampereella, mutta en jaksanut lähetä messualueelle :/ Dekosta näkyi aika hyvin kaikki oleellinen ja ’uusi’ 🙂 En ollut käynyt niin pitkään aikaan tuolla, että nähtävää riitti keskustassakin.

  • 7.19.12
   lisbet said:

   Samaa mieltä, että usein niistä lehtien kuvista näkee sisustusjutut paljon paremmin kuin paikan päällä tungeksimalla. Me taas ei keskustaan asti jaksettu ollenkaan!

 2. 7.19.12
  Hanilo said:

  Ite kävin viime vuonna asuntomessuilla Kokkolassa ja kuvien ottaminen olikin yllättäen helpompaa kuin olin kuvitellut. Asunnoista tietyt osat (esim olohuoneen sohvaryhmät) oli rajattu köysillä ettei niihin päässyt ihmiset pyörimään eteen, joten kuvatkin sai otettua siten, ettei tullut ylimääräisiä päitä kuviin. Talon ulkopuolella olikin sitten vaikeampaa ottaa sellaisia kuvia ettei olisi ihmisiä. Tänä vuonna taitaa jäädä asuntomessut väliin ellen sitten elokuun alusta löydä vapaata viikonloppua.

  • 7.19.12
   lisbet said:

   Joo, samalla tavoin Tampereella. Joistain sisäkohteista saa kyllä hyvin kuvia, mutta juuri ulkokuvia on mahdoton ottaa ilman, että niihin eksyisi vieraita kasvoja.