Uusi objektiivi – laajempi kuvakulma

Olen pitkään kaivannut sellaista valovoimaista objektiivia, jolla pystyisi ottamaan hyviä sisustuskuvia – 50-millinen Canonin lasi, jolla lähes kaikki blogikuvani otan, kun ei kroppikennoisen kamerani kanssa anna kovin laajaa kuvakulmaa. Toisaalta varsinainen laajakulmaobjektiivini vääristää kuvaa reunoilta ja lopputulos muistuttaa enemmän Etuovi.comia kuin Avotakkaa. Tämä kamerakalustohaave on nyt toteutunut, sillä olen Sigman 30 mm f/1.4 -objektiivin onnellinen omistaja. Alunperin kiinnostuin objektiivista Karlan reilun vuoden takaisen postauksen ansiosta, kiitos vinkistä!

Ylläolevat kuvat valottavat, kuinka näköalani uuden objektiivin ansiosta ovat laajentuneet. Ylempi on otettu vanhalla 50-millisellä ja alempi samalta paikalta uudella 30-millisellä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kuvailemaan kotia uuden lasin läpi! Nyt täällä on kuitenkin hieman kiireiset ajat meneillään. Naapurien kanssa aloitettu tuija-aidan istutusurakka laajeni näet yllättäen pihanmuokkaustöiksi – ja onhan siinä sivussa maalattu taloakin (bongaa alakuvasta miehen käsi pitelemässä maaliämpäriä). Itse en ole näihin rientoihin juuri voinut ottaa osaa, sillä pitelemistä on ollut riittämiin nälkäisen kaksiviikkoisen ja uhmakkaan kolmevuotiaan kanssa. Palailen kommentteihin piakkoin, kuullaan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

25 keskustelu

 1. 7.11.13
  Vekarus said:

  Onpa iso vaikutus!

 2. 7.11.13
  Cara said:

  Tämä oli kiinostava postaus, olen itsekin ruvennut katselemaan tuollaista hieman laajempikuvaista linssiä juuri. Nyt katselin jotain 20-millistä, ajattelin, että sen pitäisi olla sen verran laaja. Tuo kommentti reunojen vääristämisestä oli juuri mielenkiintoinen. Hmm… pitää vielä tuumailla tätä, ihan heti en ole kamerakauppaan syöksymässä, mutta vähän kyllä kutkuttaisi uusi objektiivi.

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Vink vink, tällä saa myös hyviä asukuvia sisätiloissa!

 3. 7.11.13
  Melina G said:

  Sun kuvat olivat kyllä aiemminkin jo ihan Avotakka-kamaa, mutta kylläpä on tosiaan objektiivilla eroa! 🙂

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Odotan kovasti, että pääsisin kokeilemaan tätä täyskennoisen kameran kanssa, silloin näkymä on vielä laajempi!

 4. 7.11.13
  Padmerine said:

  Erittäin mielenkiintoinen postaus! Itselläkin ostoslistalla uusi objektiivi ja tämä olisi hyvä vaihtoehto 🙂 Ja sinun kuvat on aina upeita <3

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Suosittelen kyllä sisustusbloggareille. Hintakin on noin objektiiviksi kohtuullinen.

 5. 7.11.13
  StyleC said:

  Samoja mietteitä ollut itselläkin -kiitos vinkistä 🙂

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Eipä kestä, hyvät vinkit täytyy laittaa kiertämään.

 6. 7.11.13
  Henna said:

  Voi vitsi, ero on kyllä aika huima! Minulla olisi kova kamerakuume, mutta tarvitsisin kyllä lisää objektiivejakin. Canonin 50-millinen on tosiaan loistava, mutta turhan usein törmää siihen että tila loppuu kesken. Ja kameran mukana tulleella objektiivilla ei oikein kummoisia kuvia saa..

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Sama juttu täällä, että kittilinssiä ei viitsi enää edes kaivaa esiin. Tässä ei tosiaan tarvitse jalkazoomata niin paljon – ja asukuvatkin onnistuvat sisätiloissa niin, että koko bloggari mahtuu kuvaan:D

 7. 7.11.13
  Petriina said:

  Omistan saman Sigman samoista syistä ja olen ollut tosi tyytyväinen valintaani. Varsinkin sisätiloissa kuvatessatämä objektiivi on ollut ihan ehdoton, tarpeeksi valovoimainen ja laajakulmainen.

  Nälkäinen kaksiviikkoinen ja uhmakas kolmevuotias sen sijaan, uh. Onneksi omat lapset ovat jo vähän isommat !

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Joo… reipas yksivuotias ja omatoiminen nelivuotiaskin kuulostaisi jo paremmalta:)

 8. 7.12.13
  LH said:

  Oih, näyttääpä hyvältä. Odottelen juuri kuumeisesti viestiä paketin saapumisesta postiin, sillä sama objektiivi on tulossa myös meidän kotiin. Erityisesti itse kaipaan juuri sisällä valovoimaisuutta. 🙂

  Tsemppiä arkeen.

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Kas vain, toivottavasti pääset testailemaan pian uutta linssiä!

 9. 7.12.13
  Leena said:

  Hienoja kuvia! Mistä tuo teidän keittiön pöydän lamppu on hommattu? Itse olen suunnitellut vastaavanlaisen hankkimista, ja Kodin1:ssä on ainakin tuonnäköinen valaisin ja vielä kotimaista designia!

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Meidän lamppu on Design by Frandsenin Half Moon, hankittu Iskusta joskus puoli vuosikymmentä sitten. Luulisin, että on kyllä myynnissä edelleen!

 10. 7.13.13
  Rilla said:

  Samainen objektiivi on myös minulla hankintalistalla, syytkin yhtenevät.

  Tsemppiä piha/maalauspuuhiin ja voi huokaus, miten tahrattoman siistiä teillä on 🙂

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Kai bloggaajana tiedät, että imuroin tietty ruoantähteet pöydän alta ennen kuvan ottamista:D

 11. 7.16.13
  nieinda said:

  Onpa suuri ero! Itse kuvaan nykyisin 35 millisellä ja tuntuu silläkin loppuvan tila kesken kun on siihen tottunut! Onneksi en ainakaan valinnut 50 millistä, vaikka se varmasti monissa muissa tilanteissa onkin mainio objektiivi. 🙂

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   Minäkin katselin Canonin omaa 35-millistä, mutta osittain hintasyistä päädyin tähän Sigmaan.

 12. 7.17.13
  Liisa said:

  Minulla on ollut täsmälleen sama linssi pari vuotta, ja taisin ensimmäistä kertaa vaihtaa sen zoomilinssiin nyt muutama viikko sitten, kun vietimme juhannuksen Le Bourget’lla. 🙂

  Ennen tuota Sigmaa hankkimani Nikonin 50 mm linssi on minulla jäänyt käytännössä kokonaan käyttämättä. Se on jotenkin liian tele sisälle, mutta ei tarpeeksi tele ulos, että en vaan ole keksinyt sille käyttöä. Pitäisi myydä pois koko mötikkä.

  • 7.19.13
   lisbet e. said:

   50-millinen oli mulle just sopiva blogin alkuaikoina, mutta sisustusaiheiden lisäännyttyä piti laajentaa kuvakulmaa. Le Bourget kuulostaa muuten hyvältä, voih! Meidänkin piti mennä sinne muutama vuosi takaperin, oli jo hotellit varattuna ja kaikki – mutta sitten sairastuttiin molemmat ja se juhannus oli siinä.