Uusi objektiivi – laajempi kuvakulma

Olen pitkään kaivannut sellaista valovoimaista objektiivia, jolla pystyisi ottamaan hyviä sisustuskuvia – 50-millinen Canonin lasi, jolla lähes kaikki blogikuvani otan, kun ei kroppikennoisen kamerani kanssa anna kovin laajaa kuvakulmaa. Toisaalta varsinainen laajakulmaobjektiivini vääristää kuvaa reunoilta ja lopputulos muistuttaa enemmän Etuovi.comia kuin Avotakkaa. Tämä kamerakalustohaave on nyt toteutunut, sillä olen Sigman 30 mm f/1.4 -objektiivin onnellinen omistaja. Alunperin kiinnostuin objektiivista Karlan reilun vuoden takaisen postauksen ansiosta, kiitos vinkistä!

Ylläolevat kuvat valottavat, kuinka näköalani uuden objektiivin ansiosta ovat laajentuneet. Ylempi on otettu vanhalla 50-millisellä ja alempi samalta paikalta uudella 30-millisellä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kuvailemaan kotia uuden lasin läpi! Nyt täällä on kuitenkin hieman kiireiset ajat meneillään. Naapurien kanssa aloitettu tuija-aidan istutusurakka laajeni näet yllättäen pihanmuokkaustöiksi – ja onhan siinä sivussa maalattu taloakin (bongaa alakuvasta miehen käsi pitelemässä maaliämpäriä). Itse en ole näihin rientoihin juuri voinut ottaa osaa, sillä pitelemistä on ollut riittämiin nälkäisen kaksiviikkoisen ja uhmakkaan kolmevuotiaan kanssa. Palailen kommentteihin piakkoin, kuullaan!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 11.7.2013
  Vekarus said:

  Onpa iso vaikutus!

 2. 11.7.2013
  Cara said:

  Tämä oli kiinostava postaus, olen itsekin ruvennut katselemaan tuollaista hieman laajempikuvaista linssiä juuri. Nyt katselin jotain 20-millistä, ajattelin, että sen pitäisi olla sen verran laaja. Tuo kommentti reunojen vääristämisestä oli juuri mielenkiintoinen. Hmm… pitää vielä tuumailla tätä, ihan heti en ole kamerakauppaan syöksymässä, mutta vähän kyllä kutkuttaisi uusi objektiivi.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Vink vink, tällä saa myös hyviä asukuvia sisätiloissa!

 3. 11.7.2013
  Melina G said:

  Sun kuvat olivat kyllä aiemminkin jo ihan Avotakka-kamaa, mutta kylläpä on tosiaan objektiivilla eroa! 🙂

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Odotan kovasti, että pääsisin kokeilemaan tätä täyskennoisen kameran kanssa, silloin näkymä on vielä laajempi!

 4. 11.7.2013
  Padmerine said:

  Erittäin mielenkiintoinen postaus! Itselläkin ostoslistalla uusi objektiivi ja tämä olisi hyvä vaihtoehto 🙂 Ja sinun kuvat on aina upeita <3

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Suosittelen kyllä sisustusbloggareille. Hintakin on noin objektiiviksi kohtuullinen.

 5. 11.7.2013
  StyleC said:

  Samoja mietteitä ollut itselläkin -kiitos vinkistä 🙂

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Eipä kestä, hyvät vinkit täytyy laittaa kiertämään.

 6. 11.7.2013
  Henna said:

  Voi vitsi, ero on kyllä aika huima! Minulla olisi kova kamerakuume, mutta tarvitsisin kyllä lisää objektiivejakin. Canonin 50-millinen on tosiaan loistava, mutta turhan usein törmää siihen että tila loppuu kesken. Ja kameran mukana tulleella objektiivilla ei oikein kummoisia kuvia saa..

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Sama juttu täällä, että kittilinssiä ei viitsi enää edes kaivaa esiin. Tässä ei tosiaan tarvitse jalkazoomata niin paljon – ja asukuvatkin onnistuvat sisätiloissa niin, että koko bloggari mahtuu kuvaan:D

 7. 11.7.2013
  Petriina said:

  Omistan saman Sigman samoista syistä ja olen ollut tosi tyytyväinen valintaani. Varsinkin sisätiloissa kuvatessatämä objektiivi on ollut ihan ehdoton, tarpeeksi valovoimainen ja laajakulmainen.

  Nälkäinen kaksiviikkoinen ja uhmakas kolmevuotias sen sijaan, uh. Onneksi omat lapset ovat jo vähän isommat !

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Joo… reipas yksivuotias ja omatoiminen nelivuotiaskin kuulostaisi jo paremmalta:)

 8. 12.7.2013
  LH said:

  Oih, näyttääpä hyvältä. Odottelen juuri kuumeisesti viestiä paketin saapumisesta postiin, sillä sama objektiivi on tulossa myös meidän kotiin. Erityisesti itse kaipaan juuri sisällä valovoimaisuutta. 🙂

  Tsemppiä arkeen.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Kas vain, toivottavasti pääset testailemaan pian uutta linssiä!

 9. 12.7.2013
  Leena said:

  Hienoja kuvia! Mistä tuo teidän keittiön pöydän lamppu on hommattu? Itse olen suunnitellut vastaavanlaisen hankkimista, ja Kodin1:ssä on ainakin tuonnäköinen valaisin ja vielä kotimaista designia!

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Meidän lamppu on Design by Frandsenin Half Moon, hankittu Iskusta joskus puoli vuosikymmentä sitten. Luulisin, että on kyllä myynnissä edelleen!

 10. 13.7.2013
  Rilla said:

  Samainen objektiivi on myös minulla hankintalistalla, syytkin yhtenevät.

  Tsemppiä piha/maalauspuuhiin ja voi huokaus, miten tahrattoman siistiä teillä on 🙂

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Kai bloggaajana tiedät, että imuroin tietty ruoantähteet pöydän alta ennen kuvan ottamista:D

 11. 16.7.2013
  nieinda said:

  Onpa suuri ero! Itse kuvaan nykyisin 35 millisellä ja tuntuu silläkin loppuvan tila kesken kun on siihen tottunut! Onneksi en ainakaan valinnut 50 millistä, vaikka se varmasti monissa muissa tilanteissa onkin mainio objektiivi. 🙂

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   Minäkin katselin Canonin omaa 35-millistä, mutta osittain hintasyistä päädyin tähän Sigmaan.

 12. 17.7.2013
  Liisa said:

  Minulla on ollut täsmälleen sama linssi pari vuotta, ja taisin ensimmäistä kertaa vaihtaa sen zoomilinssiin nyt muutama viikko sitten, kun vietimme juhannuksen Le Bourget’lla. 🙂

  Ennen tuota Sigmaa hankkimani Nikonin 50 mm linssi on minulla jäänyt käytännössä kokonaan käyttämättä. Se on jotenkin liian tele sisälle, mutta ei tarpeeksi tele ulos, että en vaan ole keksinyt sille käyttöä. Pitäisi myydä pois koko mötikkä.

  • 19.7.2013
   lisbet e. said:

   50-millinen oli mulle just sopiva blogin alkuaikoina, mutta sisustusaiheiden lisäännyttyä piti laajentaa kuvakulmaa. Le Bourget kuulostaa muuten hyvältä, voih! Meidänkin piti mennä sinne muutama vuosi takaperin, oli jo hotellit varattuna ja kaikki – mutta sitten sairastuttiin molemmat ja se juhannus oli siinä.