Etteikö sittenkään mustavalkoista?

IMG_8809

Aina välillä sitä saa muistutuksen siitä, millainen noviisi onkaan sisustusasioissa. Toivoisin, että kodin sisustaminen olisi suoraviivainen prosessi, jossa tekisin tarvehankintoja yksi toisensa perään ja palat loksahtelisivat kohdilleen kuin palapelissä. Virheostosten pelossa harkitsen ja punnitsen eri vaihtoehtoja pitkään. Formen matto yläkertaan oli jahkailun lopputulema mutta nyt kun se on paikoillaan, en olekaan enää aivan varma valinnastani. Matto sinänsä on hieno ja ryhdikäs – mutta haluanko arkiolohuoneesta sittenkään graafisen mustavalkoista? Hetken mielijohteesta tulin tänään kiikuttaneeksi Chhatwal & Jonssonin tyynyparin alakerran sohvalta ylös ja ai, kuinka mukavasti ne pehmensivät ikeasohvan kulmikkaita muotoja.  Tosin olen merkin tekstiileihin tällä hetkellä niin ihastunut, että ne näyttäisivät mielestäni täydellisiltä melkein missä vain.

Kun mustaraitainen matto ei puhunut saamaa kieltä tyynyjen kanssa, kääräisin sen rullalle ja vein lastenhuoneeseen. Mitäs tuumaatte? Tunnelma on ehkä vähän stars and stripes, mutta muuten raidat kyllä nappaavat mukavasti kiinni huoneen mustiin aksentteihin. Kokonsa puolesta matto mahtuu huoneeseen, mutta varta vasten tähän tilaan olisin ottanut pikkuisen pienemmän koon. Tällä hetkellä huoneessa on vain pieni leikkimatto (kuvia lastenhuoneesta aiemmassa postauksessa), joten uusi matto sinänsä olisi tarpeen.

IMG_8849

Somistusleikin päätteeksi kiikutin matot ja tyynyt takaisin alkuperäisille paikoilleen, mutta jäin miettimään. Tulikohan tehtyä hutiostos?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 9.9.2014
  Casa 23 said:

  Mun mielestä tuo sopii lastenhuoneeseen ainakin kuvasi perusteella oikein hyvin. Mattojenkin paikkoja voi vaihdella fiiliksen mukaan, liian helposti samat matot jämähtävät tiettyihin huoneisiin.

  • 10.9.2014
   lisbet e. said:

   En ole koskaan oikein ollut sitä tyyppiä, joka vaihtelee huonekalujen paikkoja tai siirtelee mattoja ja tyynyjä huoneesta toiseen, joten maton laittaminen muualle kuin suunniteltuun sijaintiinsa tuntuu… epäonnistumiselta. Typerää, tiedän! Mutta kyllä se minustakin hyvin tuonne lastenhuoneeseen sopii. Ja ehkä muihinkin huoneisiin, työhuoneeseen esimerkiksi?

 2. 10.9.2014
  Hanna said:

  Todella hyvin antaa ryhtiä lastenhuoneeseen!

  • 10.9.2014
   lisbet e. said:

   Totta, hämyinen nukkumahuoneen tunnelma on tipotiessään!

   • 10.9.2014
    Satu said:

    Tiedän niin tuon tunteen.. Ensin pohdin ja jahkaan ja kun tuote on paikoillaan, tuijottelen ja jahkaan vieläkin.. 🙂 meillä on tuo sama matto pojan huoneessa ja tykkään kovasti! Kokeilin kerran olohuoneeseenkin, muttei lopulta tuntunut sinne hyvältä, ruokapöydän alla oli ihan killeri, kaikki muruset kiinni mustissa raidoissa!
    Teillä mun mielestä sopii molempiin paikkoihin tosi kivasti!
    Satu

    • 11.9.2014
     lisbet e. said:

     Jep, mustat raidat näyttävät joka murusen. Meidän ruokapöydän alla ei kyllä pärjäisi mikään muukaan matto…

     • 12.9.2014
      nata said:

      heh, ruokapöydän alla mustavalkoraidallinen matto ja hyvin toimii. juhani imuroi kerran viikossa. ;D

     • 22.9.2014
      lisbet e. said:

      Hehe, Junni ei taida olla ihan niin epäsiistiä ruokaseuraa kuin mitä mun miesväki… 😀

 3. 11.9.2014
  Lisa said:

  Noin ihana matto sopii varmasti useampaan paikkaan kotonasi. Parhaiten se tulee ehkä esiin kuitenkin yläaulassa. Itse olen vähentänyt sisustuksesta mustavalkoisuutta ja nyt vähän kaipailen sitä takaisin. Mustavalkoinen sisustus on tyylikäs ja siinä on särmää!

  • 11.9.2014
   lisbet e. said:

   Johtuukohan tämä äkillinen mustavalkoisuuden kammoni siitä, että joka puolelta kuulee kyseisen trendin olevan menossa ohi…? En millään haluaisi seurata muodin oikkuja, mutta ehkä sitä väkisinkin tulee asiaa ajateltua. Pohjimmiltani olen samaa mieltä: mustavalkoisuus antaa hyvän pohjan, jota voi sitten halutessaan somistaa trendien mukaan.