Talo kuin lyhty

IMG_8861

Tässä vaiheessa syksyä hämärtyvät illat eivät haittaa ollenkaan. Ihanaa, että lasten nukkumaanmenoaikaan on oikeasti pimeä ja että kynttilöillä on jälleen jokin funktio. Sähkövalojen puolesta meillä on talossa tilanne kutakuinkin riittävä, vaikka muutamaa jalkalamppua sekä näyttävää valaisinta olohuoneen kattoon kaipailenkin. Pihavalaistuksessa sen sijaan on vielä tekemistä. Talossa on muutama seinään kiinnitetty ulkovalaisin ja mies haluaisi kovasti valaista taloa muullakin tavoin. Minä puolestani pidän siitä, miltä talo näyttää pimeän aikaan; se on kuin lyhty, sisältä valaistu.

Näissä tänä iltana terassilta ottamissani kuvissa tavallaan toteutuu unelmataloni idea: vaalea sisältä, tumma ulkoa (oikeastihan talomme on vaaleanharmaa). Kylläpä sisusta hohtaakin vaaleana näissä kuvissa! Voitte kuvitella, että meillä on sälekaihtimet noissa isoissa ikkunoissa iltaisin usein kiinni tai ainakin vähän näköesteeksi käännetty. Ylempien ikkunoiden kaihtimet on moottoroitu ja ne toimivat kaukosäätimellä. Kesällä niitäkin tuli pidettyä paljon kiinni kuumuuden vuoksi, mutta talvipuolella niistä lankeaa mukavasti lisävaloa.

IMG_8857

Huonekalut on pyritty sijoittamaan niin, etteivät ne tuki ikkunoita. Divaanin voisi ehkä kääntää vielä toiseen asentoon, jolloin käsinoja ei näyttäisi ulos noin massiiviselta.

IMG_8859IMG_8863 IMG_8865

Sivuikkunasta näkyy pala ruokapöytää.

IMG_8867

Kierros päättyy takaovelle. Tämä on yksi suosikkinäkymistäni kotona. Huomenna lisää ulko- ja pihavalaisinajatuksia, nyt hyvää yötä!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

6 kommentti(a)

 1. 9.10.14
  Ulriikka said:

  Teillä on todella kaunista myös näin ulkoapäin katsottuna!

  Meilläkin on ”ikkunatalo”, ja tykkään itsekin kovasti juuri tuosta lyhtyfiiliksestä, joka pääsee oikeuksiinsa pimenevinä iltoina 🙂

  • 9.11.14
   lisbet e. said:

   Lyhdyssä on siis hyvä olla:D. Toivottavasti teillä on pihalla enemmän näkösuojaa kuin meillä, vähän ehkä liian framilla ollaan joskus.

 2. 9.10.14

  Minusta meidänkin talo on jotenkin erityisen symppis pimeään aikaan, ikkunoista hohtava lämmin valo tekee talosta jotenkin paljon kotoisamman oloisen. Joskus jätän puoliksi tahallaan valot päälle mennessämme pihasaunaan, jotenkin on kivampi katsella sieltä terassilta valaistua taloa kuin ihan pilkkopimeitä ikkunoita. 🙂

  Kirjoittelin juuri suomalaisesta muotoilusta ja haastoin siinut mukaan, olisi kiva kuulla ajatuksia asiasta. Teksti löytyy täältä: http://talopihkala.blogspot.fi/2014/09/suomalaisen-muotoilun-esiinmarssi.html#.VBC4jGN-WSp

  • 9.11.14
   lisbet e. said:

   Kiitos haasteesta Maija. Sulla olikin tuolla jo hyviä pointteja (ja kivoja tuotteita) mutta yritän vielä kaivaa jonkun uuden näkökulman juttuun!

 3. 9.11.14
  Lisa said:

  Onpa todella kaunis koti sinulla!