Happy birthday to me

Juhlin synttäreitäni muutama päivä sitten. Lahjaksi itselleni laitoin jo ennen joulua Net-a-Porterista tilaukseen nämä Jimmy Choon Gilbert-avokkaat, joiden tarkkaavainen lukija tietää keikkuneen toivelistallani pitemmän aikaa. Viimeksi ne taisivat vilahtaa CPU-postauksessa. Viime keväänä ja kesänä kaipasin jatkuvasti tämän värisiä, neutraaleja korkkareita. Käyttömahdollisuudet vaihtelevat työ- ja juhla-asuista vähän rennompiin siviilitilaisuuksiinkin.

Tilasin koon 37,5. Olen kengännumeroltani melko puhdasverinen kolmeseiska, mutta päätin aloittaa sovittamisen puolta numeroa suuremmasta, kuten tämän merkin kohdalla suositellaan. Tilaamani koko osoittautui sopivaksi, eikä lipsu jalasta edes sukkiksia käyttäessä, joten se saa jäädä. Lestin leveyden puolesta minulle kelpaisi vähän isompikin, mutta niin on valitettavasti lähes kaikkien kenkämerkkien kohdalla.

Loppuun täysin päätön asukuva demonstroimaan, miltä kengät näyttävät jalassa. Pitäisi tosiaan panostaa enemmän asukuvaukseen = pitäisi esiintyä kotioloissakin kuvauskelpoisena. Uuden vuoden lupaus!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 6.1.2013
  Hekku said:

  Synttärionnittelut! Hienon lahjan ostit ja kiva kuulla tuosta mitoituksesta, koska se on aina se hankalin asia erityisesti kenkiä netin kautta ostaessa (itse tilaan aina pari kokoa -> tilaan vain kaupoista, joissa on helppo palautus).

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Tuo on ehdottomasti varmin tapa tilata pari kokoa. Mulla on vaan huonoja kokemuksia NAP:in palautuksen ja DHL:n kanssa sähläämisestä. Mun mielestä ovelle toimittavat kuriiripalvelut eivät ole suinkaan kätevin tapa saada haluamansa. En ole koskaan kotona, kun ne yrittävät ja työajat ovat niin epäsäännöllisiä, ettei sinnekään kannata pyytää toimitusta. Nämäkin kengät päädyin noutamaan itse DHL:n toimipisteestä viimeisenä säilytyspäivänä…

 2. 6.1.2013
  Nelsson said:

  Onnea jälikäteen, kauniin lahjan ostit 🙂 Kivaa törmätä muihin alku vuodesta juhliviin, minä juhlin vuoden toinen päivä.

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Siinä tapauksessa onnea sinnekin näin jälkikäteen! Tammikuu on hyvä aika juhlia:)

 3. 6.1.2013
  Sara said:

  Upeat kengät! Tätä seuraa täysin suomalaiskansallinen kysymys: onko niillä hyvä kävellä? En tarkoita maratonia, vaan ihan lyhyitä pyrähdyksiä. 🙂

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Erittäin hyvä (ja erittäin suomalaiskansallinen) kysymys tosiaankin! Mielestäni ovat mukavat jalassa. Korko on kuitenkin ”vain” 8,5 cm, olen käyttänyt korkeampiakin. Laatu näkyy istuvuudessa ja materiaaleissa. Eivät ole silti ne maailman mukavimmat korkkarit, joista legendoja silloin tällöin kuulee ja joiden väitetään tuntuvan yhtä mukavilta kuin lenkkitossujen. Mulle saa vinkata, jos ne korkkarit löytyvät – tosin tämä taitaa olla aikas yksilöllistä. Ja lausunto on siis laadittu sen perusteella, että pidin näitä uutenavuotena kotona jalassa pari tuntia:)

 4. 6.1.2013
  Marja said:

  Oi kuinka kauniit! Hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen sinulle täältäkin suunnalta 🙂

  Voi kunpa minäkin osaisin kulkea koroilla.. korkokengät ovat kyllä niin naisellisen näköisiä verrattuna mataliin avokkaisiin.

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Kiitos Marja! Olen itse sellainen tappi, että korkkarikävelyä on ollut ”pakko” harjoitella.

 5. 6.1.2013
  Anonymous said:

  Kovin kauniit ovat, elegantit ja varmasti moneen sopivat. Toivottavasti osoittautuvat myös jalkaystävällisiksi 🙂 itsekin lahjoin itseäni parin päivän takaisen syntymäpäivän johdosta eräällä laukku-ihanuudella, jota mietin, laskeskelin ja perustelin itselleni kauan juurikin CPU-ajattelulla. Enkä usko katuvani, mieleisestä ja laadukkaasta hankinnasta on iloa varmasti vuosikausiksi.

  -handy

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Jalkaystävällisyyttä toivon minäkin. Todellinen tulikoe sen suhteen on vielä edessä. Sinunkin hankintasi kuulostaa harkitulta, uskon että siitä tulee olemaan iloa!

 6. 6.1.2013
  Lumo said:

  Myöhäiset synttärionnittelut. Kauniit kengät, itse tosin en jaksa vähänkään liian kapeissa kengissä olla. Muistan yhdet isot iltapukujuhlar, joissa olin aavistuksen liian tiukoissa kengissä, puolet illasta oli aika tuskaa.

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Taidan muistaa aika monet sellaiset juhlat… mutta ainahan sitä voi tanssia loppuillasta paljain jaloin!

 7. 6.1.2013

  Upeat kengät! Ihan henkeäsalpaavan kauniit. Ja hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen:)

 8. 6.1.2013
  Marjukka said:

  Hyvää syntymäpäivää! Aivan mahtavan upeat kengät! Omallakin listallani keikkuvat nudet korkkarit, olen haaveillut Miu Miun yksilöistä, mutta tällä hetkellä kokoni on loppu. : )

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Ehdin kytätä näitäkin pitkään ja huomasin, että oma kokoni lähti aina nopeasti kävelemään. Nyt kun uusi erä saapui, päätin reagoida nopeasti, nämä kun eivät kuitenkaan olisi tulleet alennukseen.

 9. 6.1.2013
  Mervi said:

  Myöhästyneet onnittelut 🙂 Nuo avokkaat ovat jumalaiset!

 10. 6.1.2013
  Tibs said:

  Nudet on niin kauniit ja tyylikkaat!

  Itse ostin Jimmy Choon wedget:
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2012/10/jimmy.html
  ja vahan aikaisemmin Pradan nudet korkkarit:
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2012/05/nudes.html

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Ihanat Jimmyt siellä! Ja haluun kanssa tonne Wienin Outlettiin:)

 11. 6.1.2013
  Riina said:

  Kauniit ja ajattomat kengät olet ostanut. Onnittelut myös minulta näin jälkikäteen! 🙂

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Kiitos, Riina! Näin minäkin tuumailin, että väri ja koron muoto ovat melko iättömät.

 12. 6.1.2013
  Jonna said:

  Kauniit kengät! Ja myöhästyneet onnittelut =)

 13. 6.1.2013
  Moana said:

  Onnittelut syntymäpäivän johdosta! Upeat, klassiset kengät!

 14. 6.1.2013

  tosi kauniit kengät, sävy on täydellinen! myöhästyneet onnentoivotukset 🙂

  mulla olisi myös kysymys noista aiemmin näkyneistä kulhoista, joissa sisällä mustavalkoista raitaa – ovatko Amfora Shopista? oon jo pitemmän aikaa miettinyt niiden hankintaa, yhdessä välissä niitä ei saanut, tilasin jo sellaisen tuikkumaljakon ja piti kysyä, että onko näissä kulhoissakin se valkoinen osuus enemmänkin luonnonvalkoinen kuin vitivalkoinen? kiitos jos ehdit vastata!

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Moi S, joo kulhot ovat hyvinkin Amforaa (kuten suunnillen kaikki keramiikka tässä kodissa:) Käsittääkseni kaikkiin tuotteisiin käytetään samaa massaa, joten pohjaväri on kaikissa sama, hieman luonnonvalkoiseen taittava. Päällä on väritön lasite, mikäli esine on valkoinen tai osittain maalattu.

   Muuten, nettikaupassa ei välttämättä ole kaikkia tuotteita esillä, vaikka niitä todennäköisesti hyllystä löytyykin. Pistä vaikka mulle meiliä, jos olet jostain tuotteesta lähemmin kiinnostunut.

  • 8.1.2013
   S said:

   ok kiva. ehdinkin laittaa tilauksen jo menemään: tilasin noita kulhoja ja valkoisia tuikkumaljakoita, ihania! 🙂

 15. 6.1.2013
  R said:

  Täydelliset kengät! Itselläni on vain nudet Pradan peep toet, pitäisi saada myös varpaat kiinni nudeisena 😉 Niin upee istuvuus noissa, wau!

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Ainakin täällä kotomaassa on hyvä olla tällaisetkin versiot:)

 16. 6.1.2013
  M said:

  Onnittelut vielä minunkin puolesta! Ja upean lahjan olet klikannut itsellesi! Kivaa alkanutta vuotta:)

 17. 6.1.2013
  Kerttu said:

  Vau, aivan ihanat! Itse en ole koskaan uskaltanut Ugg-kenkiä lukuunottamatta tilata kenkiä netistä. Mutta nuo ovat niin kauniit, että!

  Kerttu / http://modernistikodikas.blogspot.fi

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Mä taas rakastan nettishoppailua niin paljon, että olen valmis ottamaan kenkienkin kohdalla riskin! Olen aika ujo liveshoppailija, enkä voisi kuvitella tuosta vain käveleväni jonkin luksusmerkin liikkeeseen sisään katselemaan ja sovittelemaan, vaikka sitä vartenhan se puoti siellä tietysti on. Ihanaa, että voi tilata jotain ja tehdä ostopäätöksen kaikessa rauhassa kotona testaillen.

 18. 6.1.2013

  Haha, mulla on välillä ihan sama ongelma, ettei tuu otettua asukuvia jos ei ole lähdössä johonkin :–D En yksinkertasesti vaan esiinny pelkästän kotona niin älyttömän kuvauskelpoisena.

  Korkkarit on täydelliset!

  • 8.1.2013
   lisbet said:

   Niinpä, musta kanssa tuntuu, että lukijat saattaisivat kaikota, jos näkisivät musta kuvia normivarustuksessa = aamutakki tai verkkarit 😀

 19. 7.1.2013
  Ronja said:

  Synttärionnea! Upeat Jimmychoot!

 20. 7.1.2013
  Suvi said:

  Onnittelut. 🙂 Ihanat kengät.

 21. 8.1.2013
  Anonymous said:

  Myöhäiset onnittelut täältäkin 🙂 Aika jännä tuo koko-juttu, nimittäin mulla on samat kengät (mustana tosin) ja mulla on myös 37 jalka mutta nämä kengät mulla on koossa 36,5.

  t.Tiiu

  • 10.1.2013
   lisbet said:

   Jännä tosiaan! Sulla on sitten varmaan selvästi kapeampi ja sirompi jalka kuin minulla. Oma jalkani on hankalasti päkiän ja varpaiden kohdalta leveä, kannasta kapea – mistä seuraa se, että riittävän suuressa koossa kanta nousee helposti kävellessä ulos kengästä.

 22. 10.1.2013
  Anniina said:

  Todella upeat korkokengät!!:)

 23. 14.1.2013
  Zeta said:

  Minä kokeilin noita samoja koossa 37, mutta puristivat liikaa. Harmitti, koska aleprossa oli -50%. Onneksi löysin toiset, jotka olivat myöskin kokoa 37 ja täydellisen sopivat. Ei vaan ihan samaan käyttötarkoitukseen… Voit kurkata blogistani! 🙂

  • 16.1.2013
   lisbet said:

   Kääk, mistä olet löytänyt nämä alennuksesta?