Happy birthday to me

Juhlin synttäreitäni muutama päivä sitten. Lahjaksi itselleni laitoin jo ennen joulua Net-a-Porterista tilaukseen nämä Jimmy Choon Gilbert-avokkaat, joiden tarkkaavainen lukija tietää keikkuneen toivelistallani pitemmän aikaa. Viimeksi ne taisivat vilahtaa CPU-postauksessa. Viime keväänä ja kesänä kaipasin jatkuvasti tämän värisiä, neutraaleja korkkareita. Käyttömahdollisuudet vaihtelevat työ- ja juhla-asuista vähän rennompiin siviilitilaisuuksiinkin.

Tilasin koon 37,5. Olen kengännumeroltani melko puhdasverinen kolmeseiska, mutta päätin aloittaa sovittamisen puolta numeroa suuremmasta, kuten tämän merkin kohdalla suositellaan. Tilaamani koko osoittautui sopivaksi, eikä lipsu jalasta edes sukkiksia käyttäessä, joten se saa jäädä. Lestin leveyden puolesta minulle kelpaisi vähän isompikin, mutta niin on valitettavasti lähes kaikkien kenkämerkkien kohdalla.

Loppuun täysin päätön asukuva demonstroimaan, miltä kengät näyttävät jalassa. Pitäisi tosiaan panostaa enemmän asukuvaukseen = pitäisi esiintyä kotioloissakin kuvauskelpoisena. Uuden vuoden lupaus!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

47 kommentti(a)

 1. 1.6.13
  Hekku said:

  Synttärionnittelut! Hienon lahjan ostit ja kiva kuulla tuosta mitoituksesta, koska se on aina se hankalin asia erityisesti kenkiä netin kautta ostaessa (itse tilaan aina pari kokoa -> tilaan vain kaupoista, joissa on helppo palautus).

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Tuo on ehdottomasti varmin tapa tilata pari kokoa. Mulla on vaan huonoja kokemuksia NAP:in palautuksen ja DHL:n kanssa sähläämisestä. Mun mielestä ovelle toimittavat kuriiripalvelut eivät ole suinkaan kätevin tapa saada haluamansa. En ole koskaan kotona, kun ne yrittävät ja työajat ovat niin epäsäännöllisiä, ettei sinnekään kannata pyytää toimitusta. Nämäkin kengät päädyin noutamaan itse DHL:n toimipisteestä viimeisenä säilytyspäivänä…

 2. 1.6.13
  Nelsson said:

  Onnea jälikäteen, kauniin lahjan ostit 🙂 Kivaa törmätä muihin alku vuodesta juhliviin, minä juhlin vuoden toinen päivä.

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Siinä tapauksessa onnea sinnekin näin jälkikäteen! Tammikuu on hyvä aika juhlia:)

 3. 1.6.13
  Sara said:

  Upeat kengät! Tätä seuraa täysin suomalaiskansallinen kysymys: onko niillä hyvä kävellä? En tarkoita maratonia, vaan ihan lyhyitä pyrähdyksiä. 🙂

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Erittäin hyvä (ja erittäin suomalaiskansallinen) kysymys tosiaankin! Mielestäni ovat mukavat jalassa. Korko on kuitenkin ”vain” 8,5 cm, olen käyttänyt korkeampiakin. Laatu näkyy istuvuudessa ja materiaaleissa. Eivät ole silti ne maailman mukavimmat korkkarit, joista legendoja silloin tällöin kuulee ja joiden väitetään tuntuvan yhtä mukavilta kuin lenkkitossujen. Mulle saa vinkata, jos ne korkkarit löytyvät – tosin tämä taitaa olla aikas yksilöllistä. Ja lausunto on siis laadittu sen perusteella, että pidin näitä uutenavuotena kotona jalassa pari tuntia:)

 4. 1.6.13
  Marja said:

  Oi kuinka kauniit! Hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen sinulle täältäkin suunnalta 🙂

  Voi kunpa minäkin osaisin kulkea koroilla.. korkokengät ovat kyllä niin naisellisen näköisiä verrattuna mataliin avokkaisiin.

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Kiitos Marja! Olen itse sellainen tappi, että korkkarikävelyä on ollut ”pakko” harjoitella.

 5. 1.6.13
  Anonymous said:

  Kovin kauniit ovat, elegantit ja varmasti moneen sopivat. Toivottavasti osoittautuvat myös jalkaystävällisiksi 🙂 itsekin lahjoin itseäni parin päivän takaisen syntymäpäivän johdosta eräällä laukku-ihanuudella, jota mietin, laskeskelin ja perustelin itselleni kauan juurikin CPU-ajattelulla. Enkä usko katuvani, mieleisestä ja laadukkaasta hankinnasta on iloa varmasti vuosikausiksi.

  -handy

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Jalkaystävällisyyttä toivon minäkin. Todellinen tulikoe sen suhteen on vielä edessä. Sinunkin hankintasi kuulostaa harkitulta, uskon että siitä tulee olemaan iloa!

 6. 1.6.13
  Lumo said:

  Myöhäiset synttärionnittelut. Kauniit kengät, itse tosin en jaksa vähänkään liian kapeissa kengissä olla. Muistan yhdet isot iltapukujuhlar, joissa olin aavistuksen liian tiukoissa kengissä, puolet illasta oli aika tuskaa.

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Taidan muistaa aika monet sellaiset juhlat… mutta ainahan sitä voi tanssia loppuillasta paljain jaloin!

 7. 1.6.13

  Upeat kengät! Ihan henkeäsalpaavan kauniit. Ja hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen:)

 8. 1.6.13
  Marjukka said:

  Hyvää syntymäpäivää! Aivan mahtavan upeat kengät! Omallakin listallani keikkuvat nudet korkkarit, olen haaveillut Miu Miun yksilöistä, mutta tällä hetkellä kokoni on loppu. : )

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Ehdin kytätä näitäkin pitkään ja huomasin, että oma kokoni lähti aina nopeasti kävelemään. Nyt kun uusi erä saapui, päätin reagoida nopeasti, nämä kun eivät kuitenkaan olisi tulleet alennukseen.

 9. 1.6.13
  Mervi said:

  Myöhästyneet onnittelut 🙂 Nuo avokkaat ovat jumalaiset!

 10. 1.6.13
  Tibs said:

  Nudet on niin kauniit ja tyylikkaat!

  Itse ostin Jimmy Choon wedget:
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2012/10/jimmy.html
  ja vahan aikaisemmin Pradan nudet korkkarit:
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2012/05/nudes.html

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Ihanat Jimmyt siellä! Ja haluun kanssa tonne Wienin Outlettiin:)

 11. 1.6.13
  Riina said:

  Kauniit ja ajattomat kengät olet ostanut. Onnittelut myös minulta näin jälkikäteen! 🙂

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Kiitos, Riina! Näin minäkin tuumailin, että väri ja koron muoto ovat melko iättömät.

 12. 1.6.13
  Jonna said:

  Kauniit kengät! Ja myöhästyneet onnittelut =)

 13. 1.6.13
  Moana said:

  Onnittelut syntymäpäivän johdosta! Upeat, klassiset kengät!

 14. 1.6.13

  tosi kauniit kengät, sävy on täydellinen! myöhästyneet onnentoivotukset 🙂

  mulla olisi myös kysymys noista aiemmin näkyneistä kulhoista, joissa sisällä mustavalkoista raitaa – ovatko Amfora Shopista? oon jo pitemmän aikaa miettinyt niiden hankintaa, yhdessä välissä niitä ei saanut, tilasin jo sellaisen tuikkumaljakon ja piti kysyä, että onko näissä kulhoissakin se valkoinen osuus enemmänkin luonnonvalkoinen kuin vitivalkoinen? kiitos jos ehdit vastata!

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Moi S, joo kulhot ovat hyvinkin Amforaa (kuten suunnillen kaikki keramiikka tässä kodissa:) Käsittääkseni kaikkiin tuotteisiin käytetään samaa massaa, joten pohjaväri on kaikissa sama, hieman luonnonvalkoiseen taittava. Päällä on väritön lasite, mikäli esine on valkoinen tai osittain maalattu.

   Muuten, nettikaupassa ei välttämättä ole kaikkia tuotteita esillä, vaikka niitä todennäköisesti hyllystä löytyykin. Pistä vaikka mulle meiliä, jos olet jostain tuotteesta lähemmin kiinnostunut.

  • 1.8.13
   S said:

   ok kiva. ehdinkin laittaa tilauksen jo menemään: tilasin noita kulhoja ja valkoisia tuikkumaljakoita, ihania! 🙂

 15. 1.6.13
  R said:

  Täydelliset kengät! Itselläni on vain nudet Pradan peep toet, pitäisi saada myös varpaat kiinni nudeisena 😉 Niin upee istuvuus noissa, wau!

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Ainakin täällä kotomaassa on hyvä olla tällaisetkin versiot:)

 16. 1.6.13
  M said:

  Onnittelut vielä minunkin puolesta! Ja upean lahjan olet klikannut itsellesi! Kivaa alkanutta vuotta:)

 17. 1.6.13
  Kerttu said:

  Vau, aivan ihanat! Itse en ole koskaan uskaltanut Ugg-kenkiä lukuunottamatta tilata kenkiä netistä. Mutta nuo ovat niin kauniit, että!

  Kerttu / http://modernistikodikas.blogspot.fi

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Mä taas rakastan nettishoppailua niin paljon, että olen valmis ottamaan kenkienkin kohdalla riskin! Olen aika ujo liveshoppailija, enkä voisi kuvitella tuosta vain käveleväni jonkin luksusmerkin liikkeeseen sisään katselemaan ja sovittelemaan, vaikka sitä vartenhan se puoti siellä tietysti on. Ihanaa, että voi tilata jotain ja tehdä ostopäätöksen kaikessa rauhassa kotona testaillen.

 18. 1.6.13

  Haha, mulla on välillä ihan sama ongelma, ettei tuu otettua asukuvia jos ei ole lähdössä johonkin :–D En yksinkertasesti vaan esiinny pelkästän kotona niin älyttömän kuvauskelpoisena.

  Korkkarit on täydelliset!

  • 1.8.13
   lisbet said:

   Niinpä, musta kanssa tuntuu, että lukijat saattaisivat kaikota, jos näkisivät musta kuvia normivarustuksessa = aamutakki tai verkkarit 😀

 19. 1.7.13
  Ronja said:

  Synttärionnea! Upeat Jimmychoot!

 20. 1.7.13
  Suvi said:

  Onnittelut. 🙂 Ihanat kengät.

 21. 1.8.13
  Anonymous said:

  Myöhäiset onnittelut täältäkin 🙂 Aika jännä tuo koko-juttu, nimittäin mulla on samat kengät (mustana tosin) ja mulla on myös 37 jalka mutta nämä kengät mulla on koossa 36,5.

  t.Tiiu

  • 1.10.13
   lisbet said:

   Jännä tosiaan! Sulla on sitten varmaan selvästi kapeampi ja sirompi jalka kuin minulla. Oma jalkani on hankalasti päkiän ja varpaiden kohdalta leveä, kannasta kapea – mistä seuraa se, että riittävän suuressa koossa kanta nousee helposti kävellessä ulos kengästä.

 22. 1.10.13
  Anniina said:

  Todella upeat korkokengät!!:)

 23. 1.14.13
  Zeta said:

  Minä kokeilin noita samoja koossa 37, mutta puristivat liikaa. Harmitti, koska aleprossa oli -50%. Onneksi löysin toiset, jotka olivat myöskin kokoa 37 ja täydellisen sopivat. Ei vaan ihan samaan käyttötarkoitukseen… Voit kurkata blogistani! 🙂

  • 1.16.13
   lisbet said:

   Kääk, mistä olet löytänyt nämä alennuksesta?