Hiusten teippituuhennus Long Bob -mitassa

Pitkään jahkailin, mutta nyt vihdoin tein sen ja otin hiuksiini teippituuhennuksen. Kun aloitan kertomaan ohuista hiuksistani, kuulen yleensä jonkinlaisia (kohteliaita) vastalauseita: ”Mutta eiväthän sinun hiuksesi ole ohuet!” Kyllä ne ovat. Kovalla työllä, kihartamisella, tupeeraamisella ja kuivashampoolla pystyn huijaamaan hetken, mutta arkisin näky on toisenlainen, kun hiukset ovat pesun jäljiltä muotoilematta ja perusponnarilla niskassa.

Molempien raskauksien jälkeen minulta on lähtenyt paljon hiuksia. Esikoisesta kuontalo vielä toipui, mutta kuopuksen jälkeen sulkasato ei tuntunut loppuvan ollenkaan. Nyt kun tuosta hetkestä on kulunut jo kuusi vuotta, olen myöntänyt, ettei kyse ole stressin tai hormonien aiheuttamista muutoksista, vaan kyseessä on yksi ikääntymisen iloista. Hiuksia lähtee paljon, mutta onneksi niitä vielä kasvaa myös tilalle. Hiusmalliin se on kuitenkin vaikuttanut niin, että nykyistä long bob -mittaa pitemmästä kuontalosta minun ei kannata haaveilla, enkä haaveilekaan. Tämä on juuri hyvä mitta, se tuntuu naiselliselta ja sitä pystyy vähän laittamaan, mutta toisaalta sen saa kätevästi kiinni tarvittaessa. Paksuutta olen kuitenkin toivonut lisää. Käytännössä en ole pitänyt hiuksia koskaan auki arkisin, koska hiukset ovat olleet lähinnä parina suortuvaisena klimppinä kaulalla.

Olen tietysti kuullut ne samat kauhutarinat hiuksia syövistä pidennyksistä kuin tekin. Entä kuinka paljon vaivaa teippien hoitamisesta ja huoltamisesta koituisi ja miltä ne tuntuisivat päässä? Myös ihmishiuksen eettisyys askarrutti. Lisäksi arvostan jonkinlaista luonnollisuutta ja välillä vastaan on tullut – öhöm – ei niin luonnollisia jatkeita. Kaikkein viimeksi haluaisin, että teipit näkyisivät omien hiusteni alta. (Olen siis valmis kertomaan avoimesti lisäkkeistä, mutta en halua että ne erottuvat.)

Molempien raskauksien jälkeen minulta on lähtenyt paljon hiuksia. Esikoisesta kuontalo vielä toipui, mutta kuopuksen jälkeen sulkasato ei tuntunut loppuvan ollenkaan.

Minulla on kuitenkin hyvä kampaaja, jolla olen käynyt jo kymmenen vuotta ja jolla on pitkä kokemus pidennyksistä ja jatkeista. Hänen mukaansa teipit ovat varsin hellävaraiset, kun taas esimerkiksi sinettejä hän ei minulle suositellut. Sain mukaani hyvät hoito-ohjeet, mutta ensimmäinen pesukerta on vielä edessä. Tähän asti elo teippien kanssa on sujunut hyvin, en tunne niitä päässäni ollenkaan ja nukkuessakaan ne eivät häiritse. Suunnitelmissa on pitää huoltoväli aika tiheänä, kun joka tapauksessa käyn kampaajalla kuuden viikon välein tyvivärissä. Koska kyseessä on tuuhennus, eikä tarkoitus ollut pidentää mittaa, minulla ei ole päässä kuin puntin verran teippejä ja niissäkin varsin kapeat teippikiinnitukset. Teippiosat on pystytty asentamaan aika alas ja ne jäävät hyvin päälle laskeutuvien hiusten peittoon.

Mitä eettisyyteen tulee, nämä minulle laitetut tuuhennukset ovat ns. slaavitukkaa. Valmistajan mukaan hiukset on ostettu suoraan eurooppalaisilta luovuttajilta ja heille on maksettu asianmukainen korvaus. Tämän pitemmälle en alkuperää pystynyt jäljittämään. (Mielessä tietysti välähtää, että omien hiusten myynti ei varmaan ole kenenkään ylin haave, joten täysin viaton olo touhusta ei jää.)

Tuuhennokset siis käytetään useaan kertaan ja huoltokerroilla ne irrotetaan, puhdistetaan ja kiinnitetään uudelleen. Tällainen pehmeämpi hius ei välttämättä ole niin pitkäkestoista, mutta ainakin puoli vuotta pitäisi pärjätä samoilla karvoilla, ehkä vuosikin. Aika näyttää, haluanko pitää näitä jatkossakin, mutta ainakin nyt ensi päivinä olen ollut tuuhennukseen tyytyväinen. Olen pitänyt hiuksia paljon auki, mutta toisaalta ne saa myös ihanan paksulle ponnarille.

Aika näyttää, haluanko pitää näitä jatkossakin, mutta ainakin nyt ensi päivinä olen ollut tuuhennukseen tyytyväinen. Olen pitänyt hiuksia paljon auki, mutta toisaalta ne saa myös ihanan paksulle ponnarille.

Oikeastaan minulla oli tarkoitus kirjoittaa pitemmältikin ulkonäköasioista, kaikista saatavilla olevista apukeinoista sekä niiden tarpeellisuudesta. Nyt neljänkympin iässä asia on kummasti muuttunut ajankohtaiseksi. Tässä tuli jo kuitenkin sen verran asiaa, että jätän ne pohdinnat toiseen postaukseen.

Onko teillä kokemusta pidennyksistä tai tuuhennuksista? Positiivisia vai negatiivisia?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu

 1. 2.10.2019
  Malla said:

  Mulla oli teippipidennys liuhutukka-syystä varmaan 10 vuotta. Pituutta 50cm, eli se oli pitkä, joskin myös oma hius lapoihin asti. Se oli i-h-a-n-a. Mulla piti vaihtaa hiukset/teipit uusiin n. vuoden välein, mutta käsittelin kiitä myös raudalla n. 3-4 krt viikossa. Tuntuma juuri laitettujen teippipidennysten kanssa oli alkuun ikään kuin olisi ollut pinnikampaus päässä, mutta kun oma hiys kasvou 1-2 mm niin tunne häipyi heti. Ja siihen myös tottui.

  Hyvää: paksut, pitkät ja todella luonnollinen look (kukaan kenelle kerroin ei alkuun uskonut että kyseessä on pidennys), oma hius ei kärsinyt edes 10 vuoden käytön ajan.

  Huonoa: kalliit (itsellä ns. punttia hiusta), koko päänahkaa ei voi hieroa tai harjata jos siitä tykkää 😊, aamuisin meni pidemmän aikaa jos hiukset oli pesty (kuivuminen kestää pidempään, jos laittaa kiharaa tms. niin kestää koska hiusta vaan on paljon).

  Miksi itsellä ei nyt ole pidennyksiä? Halusin olla rohkea ja kokeilla long bob lookia. Joskin aika ajoin taas haaveilen pitkistä hiuksista; niihin ottaisin uudelleen teipit.

  • 2.10.2019
   Malla said:

   Uih, puhelimella tulleita typoja – anteeksi 🙈.

   Tuolta jäi puuttumaan yksi kohta, eli itsellä oli 2 punttia hiusta.

   • 5.10.2019
    lisbet said:

    Kiitos kun jaoit kokemuksesi! Tuntuu olevan aika yksilöllistä, miten hiukset kestävät teippejä. Mulla on nyt eka pesu takana ja yllätyin miten kauan kuivumisessa tosiaan kesti – oma tukka kuivui itsestään puolessa tunnissa. Mutta takkuja yms ei tullut ollenkaan. Mulla on tässä tietysti puolet vähemmän lisäkkeitä kuin sinulla. Ilmaista huviahan tämä ei tosiaan ole, mutta onneksi suurin alkuinvestointi on nyt takana ja uudet jatkeet tulee hankittavaksi sitten myöhemmin jos tulee.

 2. 19.10.2019
  Viivi said:

  Mielestäni voit olla huoleton kestääkö hiusten alkuperä eettisen tarkastelun. Esim. Tyttäreni halusi vapaaehtoisesti eroon pitkistä, tuuheista hiuksistaan. Samalla hän teki hyvää ja lähetti hiuksensa jonnekin missä niistä tehdään peruukkeja syöpähoidoissa hiuksensa menettäneille. Uskon, että tuuhennuksesi voit käyttää hyvillä mielin.

  • 20.10.2019
   lisbet said:

   Ihana teko ja arvokas lahja tyttäreltäsi! Hienoa, että jollain riittää tukkaa lahjoitettavaksi asti.