Huollettu second hand -ostos ja kuratointihaaveita

Suoritin tänään pienen huollon välipäivinä nettikirpparilta ostetulle Odd Mollyn Canna-puuvillaneuletakille. Viimeaikaiset seikkailuni second hand -markkinoilla ovat tuottaneet sekä positiivisia että negatiivisia yllätyksiä. Tämäkin vaate oli periaatteessa ehjä ja puhdas mutta tuoksui minun nenääni voimakkaasti huuhteluaineelta tai joltain muulta hajusteelta. Tuoksu onneksi hävisi pesussa. Usein tuote myös näyttää livenä huonokuntoisemmalta kuin myyntikuvissa ja niin oli tämänkin neuleen laita. Siinä oli esimerkiksi pinnassa paljon nukkaa, jota puuvillaneuleisiin ilmaantuu herkästi pesujen myötä. Käsittelin vaatteen kauttaaltaan nypynpoistajalla ja ilme kirkastui aika lailla. Samalla napsin pois ompelelankojen törröttäviä päitä ja lopuksi vielä prässäsin vaatteen huolellisesti. Neuleesta tuli oikein soma, kuin uusi.

Vaatteiden ostamisen ja myymisen käytettynä ennustetaan olevan myös alkavan vuoden megatrendi. Niinikään second hand -tuotteiden kuratoinnin – jotta haluamansa löytää ehjänä, huollettuna ja oikean kokoisena – ennakoidaan olevan suosittua. Olisikin hauska (jos olisi aikaa) leikkiä hetki putiikinpitäjää kokoamalla jonkun tai joidenkin merkkien vaatteista pieni second hand shop. Esimerkiksi Odd Mollyn viime vuosikymmenen vaatekappaleet olisivat oiva kohde, materiaalia on paljon tarjolla kohtuuhintaan. Huollettuna, silitettynä ja kauniisti kuvattuna tuotteista saisi koottua visuaalisesti herkullisen valikoiman. Toisaalta viime aikoina moni merkki on ottanut ohjat omiin käsiinsä ja alkanut pyörittää tuotteidensa second hand -markkinapaikkaa, esimerkiksi Marimekko ja Filippa K. Polarn O. Pyret puolestaan ottaa vastaan käytettyjä vaatteitaan myymälöissään ja myy ne eteenpäin. Luonnollisesti muualtakin kuin vaatemarkkinoilta löytyy vastaavia esimerkkejä, päällimmäisenä tulee mieleen Artek 2nd Cycle ja tuoreena tulokkaana Ikea.

Asukuvia en ehtinyt ennen illan pimenemistä ottaa, mutta ehkäpä ensi viikolla. Uuteen viikkoon ja arkeen, blogiystävät!

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

3 keskustelu

 1. 1.11.23
  Karoliina said:

  Tuo on niin kaunis neule ja just hyvä secondhand-löytö. En yhtään ihmettele tuota megatrendisuuntausta, esim. Torissa on nyt tullut vastaan paljon lempimerkkien vaatteita, joissa on vielä laputkin kiinni.

  • 1.13.23
   lisbet said:

   Jep, itsellenikin on tullut tavaksi tarkistaa ostoksia tehdessä, saisiko sen ensiksi jostain käytettynä. Toisaalta tuo laputettujen vaatteiden myyminen kertoo omaa karua kieltään nykypäivän shoppailulkäyttäytymisestä. Ja second hand -markkinoitakin on kritisoitu siitä, että ne houkuttelevat ihmisiä ylikulutukseen, kun sen voi ”aina myydä sitten eteenpäin.”