Ikea-sohvan tuunausta Bemz-päällisillä

IMG_6491

Iltapäivän tuoksinassa ehdin ottaa nämä kuvat yläkerran aulasta ja sohvista, jotka eivät ole blogissa aiemmin vilahtaneekaan. Kyseessä ovat Ikean Söderhamn-sohvat, jotka sopivat täydellisesti TV:n ääressä löhöilyyn, leikkien alustaksi tai vaikka varavuoteeksi. Pohdiskelin kuitenkin hankintaa pitkään, sillä Ikean tarjoamat verhoiluvaihtoehdot eivät oikein vakuuttaneet. Olisin halunnut jonkin neutraalin värin, en kuitenkaan valkoista tai mustaa. Jossain vaiheessa ryhdyin muistelemaan, että jokin taho tekee irtopäällisiä Ikean sohviin, ja googletuksen kautta ajauduin ruotsalaisen Bemzin sivuille. Bemzin idea lyhykäisyydessään on tarjota laaja valikoima kankaita, joista voidaan teettää verhoilu Ikean sohvamalliin. Useimmissa Ikean sohvissahan päällinen on joka tapauksessa irroitettava ja konepestävä. Nykyään valikoima on laajentunut Ikea-tuotteiden ulkopuolelle ja kankaista voi teettää muitakin sisustustuotteita. Valikoima on laaja, ja Bemz tekee myös yhteistyötä muiden sisustustalojen kanssa – joukossa on esimerkiksi Marimekon printtejä.

Hankin siis Ikeasta vain sohvien rungot harsoverhoilulla ja päälliset tilasin Bemziltä. Värivalintani oli vaalea harmaa (Silver Grey Panama Cotton). Se sopii lattian sävyihin, antaa keveän vaikutelman eikä kuitenkaan näytä ihan jokaista tahmaista sormenjälkeä. Väri on niin turvallinen, että se tuntuu minusta jopa hieman tylsältä. Ajattelin, että tasapaksua harmautta voisi piristää terhakalla kontrastilla, joten kasasin sohvalle testiluontoisesti kotoa löytyviä mustavalkoisiakoristetyynyjä. Ainakin tuo Fine Little Dayn kuusiprintti toimii tässä yhdistelmässä, ja taidankin tarttua mustavalkoiseen ajatukseen mattoa ja kalusteita hankittaessa.

IMG_6495 IMG_6502Nyt kun sohvilla on yhdet varman päälle valitut päälliset, voisin harkita hankkivani vaihtelun vuoksi toiset. Niiden kanssa sopisi jo vähän revitellä ja hyödyntää Bemzin laajaa kangasvalikoimaa. Mitä mieltä olette esimerkiksi allaolevista vaihtoehdoista? Mustavalkoisuus toimisi näidenkin kanssa, vai kuinka?bemz

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

12 keskustelu

 1. 6.8.14
  Jutta said:

  Kiitos, tästäpä taas ideaa meidän saunahuoneeseen ja kuin myös mökille! 🙂

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Monelta varmaan löytyy jotain tuunattavaa ikealaista kotoa!

 2. 6.9.14
  Tarja said:

  Kiitos vinkistä Bemz-sivustolle! Juuri sellaista olen kaivannutkin. Mielenkiintoisia juttuja vastaisuudessakin toivoen… blogisi on ihana, kaunis ja selkeä. Ihan kuin ranskanpastilli.

  • 6.13.14
   lisbet said:

   Kiitos kauniista kommentista Tarja, toivottavasti tästä oli apua!

 3. 6.12.14

  Olen harkinnut Bemziä pitkään, mutta epäilyttää värin valinta, kun tietokoneen näyttö valehtelee aina. Ei kai heiltä saa värikarttaa postitse tilaamalla kotiin?

  • 6.12.14
   lisbet said:

   Bemziltä voi tilata viisi väritilkkua ilmaiseksi, samalla saa pääsee tunnustelemaan kankaan laatua!

 4. 6.12.14

  Olen harkinnut Bemziä pitkään, mutta epäilyttää värin valinta, kun tietokoneen näyttö valehtelee aina. Ei kai heiltä saa värikarttaa postitse tilaamalla kotiin?

 5. 6.14.14
  @T said:

  Tyylikkäältä näyttää! Miten käytännössä päällisen tilaaminen meni eli tilasitko eri ”osioille” omat päälliset? Yhtenäistä kulmasohvan päällistä kun tuolla ei näyttäisi olevan…

  • 6.15.14
   lisbet said:

   Meidän Söderhamnit ovat 3- ja yhdenistuttavat käsinojattomat versiot ja niille löytyi omat paketit. Niin, siellä taitaa olla vain yhdelle kulmapalalle oma verhoilu. (Pudotusvalikosta ”corner section”.) Varmaan teidänkin sohva on jaettavissa osioiksi, joille voi tilata omat verhoilut.

 6. 8.19.14
  Sanna said:

  Jaahas, täältähän tämä sohva löytyi! Se on kiva, ja juurikin noilla päällisillä!
  🙂

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Kiitti, vaikka kyllä mua ne värikkäätkin päälliset houkuttaa edelleen!