Joulukoti (vielä) ilman punaisia höysteitä

Kuvaa olohuoneesta tänään – lähes yhtä valkoista sisällä kuin ulkonakin. Joulu on meillä tosiaan skandinaavisen vaalea joulukukkia myöten, vaikka aattoa kohden kotiin hiipii enemmän väriä. Sanotaan, että valkoiset kodit ovat menneet pois muodista, mutta pidän vaaleaa pohjaa edelleen hyvänä lähtökohtana sisustukselle. Kliinistä ja tylsää, sanovat toiset, mutta itse en kyllästy valkoiseen koskaan. Ainahan valkoista voi höystää väripilkuilla mielensä (ja trendien) mukaan.

Kuten vaikka joulunpunaisella? Ostin alla näkyvän Holidays with Lexington -kirjan marraskuussa jouluinspiraatiota tuomaan ja sehän on täynnä punaista, vihreää ja tummansinistä. Runsaiden interiöörien taustalla on kuitenkin usein valkoista tai maanläheisiä murrettuja sävyjä. Punaiset höysteet eivät ehkä ehdi meille jouluksi 2022, mutta olen ehdottomasti inspiroitunut tästä perinteisemmän joulun värimaailmasta!

Kirja on kaunis coffee table book ja erinomainen oppitunti kattausten, petausten ja olohuoneiden stailaamisesta kuvia varten. Sen kuvat taitavat olla kaikki peräisin Lexingtonin aiemmista joulukampanjoista, joten periaatteessa voit inspiroitua ihan vain hakemalla samat kuvat verkosta – aloittaa voit vaikkapa Pinterest-taulustani Joulu punaisin höystein.

Onko teillä jotain jouluista suosikkiväriä?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

2 keskustelu

 1. 12.7.22
  H said:

  Minulle rakkaimmat jouluvärit ovat tumman sininen ja tumman vihreä. Kukat kyllä ja suuret linjat valkoisina niiden lisäksi.
  Punaistakin on pilkahdus, koska mies sai vuosia sitten työpaikan lahjana kauniin syvän punaisen pellavaliinan. Liina pääsee joka joulu aaton puurokattaukseen, johon kuuluu lisänä punaiset serverit ja valkoiset kynttilät. Illaksi ja loppujouluksi väri vaihtuu johonkin noista yllä mainituista joulun lempiväreistä 🙂
  Kuulun myös valkoiseen koulukuntaa sisustuksessa. Nykyiset maanläheiset ja tummat sävyt seinissä näyttävät omaan silmään helposti liian valoa syöviltä. Valoa on liian vähän muutenkin marraskuussa. Tarvitsen tunteen, että saa silmät auki 🙂

  • 12.17.22
   lisbet said:

   Tuo mitä sanoit seinien väristä on muuten totta. Meillä on makuuhuoneessa tumman harmaat seinät ja vaikka tavallaan pidän niistä edelleen, olen huomannut, että ne rajoittavat suuresti petivaatteiden värivalikoimaa. Tai ainakin sitä, mikä näyttää kivalta.

   Punainen pellavainen joululiina kuulostaa ihanalta, etenkin valkoisella raikastettuna.