Kahvia ja teetä

IMG_8680

Mies täytti alkuviikosta vuosia ja lahjoin häntä Moccamasterin kahvinkeittimellä. Aiempi vuosia vanha Braunin keitin oli kulkeutunut meille muistaakseni vanhemmiltani ja ajattelin, että pieni päivitys saattaisi olla raksamiehelle tervetullut. Moccamasterissa on hauskaa retrotunnelmaa, joka on nyt muutenkin kovasti pinnalla kodinkoneissa, ja värivalikoimaakin on kasvatettu. Tämä meidän on ”metallic white”, kylmään taittava valkoinen.

IMG_8683

Minä puolestani en kahvia juo enkä suunnittele aloittavani. Olen helposti addiktoituvaa sorttia, joten suhteeni kahviin saattaisi muodostua – ahem – epäterveeksi. Teetä sen sijaan kuluu paljon. Arkisuosikkejani ovat Nordqvistin mustat ja vihreät teelaadut, mutta ensimmäisen syysflunssan kunniaksi päätin helliä itseäni jollain erikoisemmalla ja kaivoin kaapin perukoilta sinne puoliksi unohtuneet ihanat tuliaisteet. En enää muista, onko tästä Théhuoneen Yu Huan -teestä kiittäminen Paavoa ja Kaisaa vai Hannaa ja Hessua, mutta terveiset joka tapauksessa.

IMG_8684IMG_8703 IMG_8690

Meillä on vuosien varrella ollut useita teenkeittimiä, mutta mikään niistä ei ole kestänyt kovassa käytössä pitkään. Nykyään keitänkin teet mieluiten perinteisellä menetelmällä kuppiin tai pannuun hauduttamalla. Boschin vedenkeitin on kätevä, sillä siinä saa valittua veden halutun loppulämpötilan. Monet teelaaduthan neuvotaan keittämään kiehumispistettä alempaan lämpötilaan, jotta lopputulos ei olisi kitkerä. Esimerkiksi tälle keltaiselle teelle suositeltiin 80 asteen haudutusta. Hyvää oli, nuhainen nenäni havaitsi teestä miellyttävän savun aromin.

Onkohan tämä jokin Instagramin kautta tarttuva flunssa, kun niin moni muukin bloggaaja valittelee oloaan?

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

17 keskustelu

 1. 9.4.14

  Aika hauska kun mieheni myös sai samanlaisen synttärilahjaksi noin viikko sitten. Ollaanko me pesty ne valkoiseen väriin? Mieheni yksin vielä asuessa taisi kaikki olla mustaa tai ruskeaa 😀 Värin keittimeen sai ihan itse valita. Edellinen moccamaster palveli monta monta vuotta, ei ollut omanikaan valkoinen, mutta kahvit se osaa keittää. 🙂

  • 9.5.14
   lisbet e. said:

   Mä en edes ottanut sitä riskiä, että mies valitsisi jonkin muun värin, vaan hankin tämän ihan pyytämättä ja yllätyksenä:D Todennäköisesti mies olisi valinnut hopeanharmaan, olisihan sekin kyllä meille sopinut. Toivotaan, että tämänkin jaksaa puksuttaa meillä pitkään!

 2. 9.5.14
  Minna said:

  Hei!
  Minä en jokunen vuosi sitten juonut kahvia kuin ehkä pari kuppia jouluna torttujen kanssa, mutta kun lopetin työt edellisessä työpaikassa pari vuotta sitten kesällä, aloin käydä aamukahvilla torilla. Ja nyt sitten menee kahvia pari kertaa päivässä ja hankin jopa kapselikahvinkeittimenkin. Moccamaster olisi kyllä hyvä hankinta, kahvinkeittimeni on jo palvellut lähes 20 vuotta. Taidan laittaa toiveen moccamasterista joulupukille…
  -Minna

  • 9.5.14
   lisbet e. said:

   Toivotaan, että pukki kuulee toiveen! Tällä hetkellä en juo kahvia koskaan, en edes pidä sen mausta. Mutta välillä on töissä aikaisten aamujen ja myöhäisten iltojen vuoksi niin väsynyt, että pieni virkistys käy kyllä mielessä. Pelkään vain oikeasti, että kahvin juominen riistäytyisi käsistä.

   • 9.7.14
    Katri said:

    Kahvi on erittäin tutkittu juoma ja kaikki tutkimustulokset puhuvat sen puolesta, että kohta sitä hoidaan nimittää terveyttä edistäväksi elintarvikkeeksi. Se ehkäisee mm. 2-tyypin diabetesta, alzheimerin tautia. Ainoaksi haittapuoleksi on todettu, että se ei sovi herkkävatsaisille. Muita haittoja kahvista ei ole todettu ihmiselle olevan. Riippuvuuttahan se aiheuttaa tai pikemminkin vieroitusoireita, mutta eikö ole hyvä olla riippuvainen ”terveysjuomasta”

    • 9.9.14
     lisbet e. said:

     Kofeiinissa on varmaan haittansa, jos sitä saa liikaa? Olen ajatellut, että kahvi/tee/kolariippuvuus on varmaan pienimipiä ongelmia tässä maailmassa, mutta en ehkä halua silti enää kahvinjuontia(kin) kontolleni.

 3. 9.5.14
  Hanna said:

  Kiitos hyvästä vedenkeitinvinkistä, joka vielä kauniskin. Toistaiseksi meidän vedenkeitin on kaapissa, kun induktioliesi osoittautui nopeammaksi.

  • 9.5.14
   lisbet e. said:

   Meilläkään ei ollut aluksi tässä kodissa vedenkeitintä, induktio tosiaan kiehauttaa veden nopeasti. Keitin hankittiin vuosi sitten kesälomareissulla, kun olimme hotellissa reilun kk:n ikäisen vauvan kanssa ja tarvitsimme kuumaa vettä desinfiointiin. (Edelleen hämmästelen kyllä sitä, ettei Naantalin kylpylästä irronnut keitintä huoneeseemme…) Mies lähti hakemaan ”mahdollisimman halpaa ja yksinkertaista” mutta tulikin sitten takaisin tämän kanssa.

 4. 9.5.14
  Aurora said:

  Voi miten kaunis vedenkeitin. Meidän nyk kammotus-vedenekeitin onkin sitä mallia, jota joutuu säilyttämään kaapissa ja nostamaan j-o-k-a kerta pöydälle ja taas takaisin kaappiin. Minkähän hintaluokan keitin tämä boschilainen on, osaatko sanoa?

  • 9.5.14
   lisbet e. said:

   En tiedä hintaa, mutta ei ollut aivan halvimmasta päästä. Olisiko ollut satasen kieppeillä? Hankintatarinan kirjoitin jo tuohon ylle. Jälkeenpäin olemme olleet tyytyväisiä siihen, että otettiin vähän hintavampi kuin että oltaisiin tehty lähes kertakäyttöinen ostos.

 5. 9.5.14
  Mari said:

  Meillä on myös tuo vedenkeitin ja tykätään. Lämpötilan säädin on oiva keksintö. Ei tarvitse jättää enää kuppiin tilaa kylmälle vedelle kun voi suoraan keittää oikea-asteiseksi. 🙂 Pikaista paranemista flunssaan!

  • 9.9.14
   lisbet e. said:

   Kiitos, onneksi flunssa alkaa jo hellittää.

 6. 9.5.14
  Sinirinta said:

  Meillä on tuo samainen Bochin valkoinen vedenkeitin. Ostin sen viime talvena vaimolle yllärilahjaksi kun edellinen vedenkeitin keitti enemmän hermoja kuin vettä. Hyväksi on laite koettu varsinkin oikean lämpöisen teeveden keitossa. On myös todettu hyväksi tuo veden pitäminen lämpimänä kun on vieraita ja ihmiset juovat eritahtiin juomiansa.
  Nykyiseen kahvinkeittimeen (Moccamaster Clement Design) olen hyvinkin kyllästynyt. Nopea ja hyvä kone se on, mutta vesisäiliön puhdistus ja puhtaana pitäminen on osoittautunut rasittavaksi.
  Olenkin haaveillut hankkivani seuraavaksi keittimeksi Wilfan WSP-1Bn . On ihan älyttömän hyvännäköinen. Onnistunut design ja keittää hyvät kahvitkin. Mun kone 🙂

  • 9.9.14
   lisbet e. said:

   Ai niin, olin jo unohtanut että siinä on toiminto, joka pitää veden lämpimänä. Rehellisesti sanottuna en ole tainnut koskaan opetella käyttämään sitä. Nyt taitaa olla aika!

   Eikös sen vesisäiliön saa irti konepesua varten? Ainakin siinä oli ruuvit pohjassa. Ei niitä tietysti ihan päivittäin tule irrotettua. Toisaalta meidän aiemmassa keittimessä ei ollut vesisäiliön puhdistukseen minkäänlaista mahdollisuutta.

   • 9.10.14
    Sinirinta said:

    Juu, totta kai on ruuvit. Ovat laittaneet mukavat Torx-ruuvit sinne ja kolmannen ruuvin ovat laittaneet kätevästi vesiputken pohjalle. Ei sitä helpoksi ainakaan ole tehty 🙂

    • 9.10.14
     lisbet e. said:

     No mä katoin että niistä torxeista olisi vielä jotenkin selvitty, mutta että kolmas vesiputken pohjalla? Huh huh. Se siitä irrotettavuudesta…

     • 9.10.14
      Sinirinta said:

      Olisitpa nähnyt reaktioni aikanaan kun tajusin ostamani torx-vääntimen olevan liian lyhyt ylttääkseni putken pohjalle. Ei naurattanut. 🙂