Kahvittelun arvoisia juttuja

moccamaster-1

Kaupallinen yhteistyö Moccamasterin kanssa

Miehelläni on ollut aihetta juhlaan. Syntymäpäivät, kandityön palautus ja kesäloma ovat aina kahvittelun arvoisia juttuja. Harmi, että itse olen totaalisesti joutunut syksyn ja arjen imuun enkä ole juurikaan pystynyt jakamaan mieheni kesälomafiilistä. Olen kuitenkin oppinut, että juuri silloin kun on kiireisintä, on myös tärkeintä lohkaista se pala arjesta, jolloin ottaa esille häälahjaksi saadun pöytäliinan ja kysyy, mitä toiselle kuuluu.

Mieheni ei tehnyt onnekkaita naimakauppoja leivontataitojen suhteen, mutta onneksi satun tietämään oikotien hänen sydämeensä. Täytekakut eivät uppoaisi, mutta suklainen Sacherkakku sen sijaan häviää viimeistä murusta myöten ja muistuttaa Wienin reissuilla vietetyistä mukavista hetkistä. Kyytipojaksi tarjoillaan tummapaahtoista kahvia ja kerma jätetään kakun kylkeen.


Mies on meidän perheessä se, jolle kahvi maistuu. Sinänsä ihmettelen itsekin, miten en ole koskaan tullut aloittaneeksi kahvinjuontia, vaikka siihen on ollut monta hyvää tilaisuutta ja syytä – vuorotyö ei suinkaan niistä vähäisin. Mies on ottanut tavaksi jauhaa itse papunsa käsikäyttöisellä myllyllä, ja joinain aamuina siitä leviävä kahvintuoksu on lähes vastustamaton…

moccamaster-2

Vaikka en kahvinkeittoon siis osallistu, olen kuitenkin valinnut keittimemme. Moccamaster on itse asiassa syntymäpäivälahja miehelleni, tasan kaksi vuotta sitten ostettu. Väri on ”Metallic White” joka sopii hyvin valkoisen keittiön tasoille, ja esillä keitin saa ollakin, sitä ei piilotella kaappiin. Ostohetkellä harkitsin myös ”Polished Silver” -väriä, joka olisi ollut askeleen retrohenkisempi. Myös Metallic Editionin kuparinvärinen Moccamaster on aika herkullisen näköinen.

Ostaessani keitintä aprikoin hieman, onko se vaikea pitää puhtaana. Huoli on kuitenkin ollut turha, sillä emaloitu metalli on superhelppo pyyhkäistä kahviroiskeista ja irtonaiset osat voi pestä erikseen. Sen verran opin kuitenkin taustoittaessani tätä blogikirjoitusta, että mustia muoviosia ei suositella laitettavaksi astianpesukoneeseen (juuri niin olemme tehneet kahden vuoden ajan), vaan pesu harjalla ja tiskiaineella on soveliaampi. Eivät muoviosat toisaalta ole miksikään toiminnastamme vielä menneet. Sekin lohduttaa, että Moccamasterin klassikkokeittimeen saa varaosia suunnilleen niin kauan kuin kahvinjuonti sivilisaatiossamme jatkuu.

Ja jatkuuhan se, vaikka terassikahvit taisivat jäädä vuoden viimeiseksi.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Elämä on yhdistelmä uraa, opiskelua ja perhettä, jonka tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

nousussa nyt

seuraa blogia

arkisto

bloginostot

Avainsanat

keskustelu