Kasvoille ulkoisesti ja sisäisesti

Ihonhoitotuotteeni tulivat poseeraamaan teille sunnuntaipäivän ratoksi. Aluksi varoitus, että minun pitäisi pikemminkin saada kuin jakaa ihonhoitovinkkejä. Oma ihoni on onneksi melko ongelmaton, mitä nyt pintakuivuutta tahtoo esiintyä varsinkin tähän aikaan vuodesta.

Kuten kuvista näkyy, olen hyvin merkkiuskollinen. Suurin syy taitaa olla laiskuus. En millään jaksaisi ryhtyä testaamaan eri merkkejä löytääkseni täydellisen tuotteen, joten olen tyytynyt siihen, minkä olen kohtuullisen hyväksi havainnut. Toisekseen visualistin silmää hellii, kun kylpyhuoneen kaapissa on toisiinsa sointuvia pakkauksia. Kolmannekseen ihonhoito on se alue, jossa olen valmis hieman pihistelemään, enkä haaveile kalliista ryppyvoiteista. Vaikka yleensä ottaen ajattelen, että kalliimpi hinta viittaa korkeampaan laatuun, en yhtä helposti usko tämän pätevän kosmetiikkaan. Rehellisesti sanottuna en usko ryppyvoiteista olevan mitään hyötyä.

No, tässäkin mieli voi muuttua, kun ikää tulee lisää.

Ihonhoito lähtee tietenkin puhdistusemulsiosta niinä päivinä, kun olen käyttänyt meikkiä. Muina päivinä pelkkä huuhtaisu riittää. Kasvoveden merkityksestä en ole vakuuttunut, mutta käytän sitä silti. Jos investoisin johonkin kalliimpaan ihonhoitotuotteeseen, saattaisin ostaa juuri jonkun superhyväksi mainostetun kasvoveden.

Kasvojen kuorinta kuuluu ohjelmaan kerran viikossa. Pidän kuorintavoiteista, joissa ei ole isoja tuntuvia osasia joukossa, mutta jotka kuitenkin tuntuvat karkealta iholla. Oikeaa koostumusta voisi kuvailla hieman hammastahnamaiseksi. Biothermillä oli tähän ennen vielä parempi tuote, jonka tuotanto kuitenkin lopetettiin, nyyh. Kasvonaamioita olen opetellut käyttämään vasta hiljattain, mutta ainakin talvi-iho tuntuu tykkäävän. Joskus naamio katoaa ihon uumeniin pelottavan nopeasti.

Kosteusvoide on Biothermin Aquasourcen herkälle ja kuivalle iholle tarkoitettu versio. Kesällä saatan käyttää kevyempiä, emulsiomaisia tuotteita. Olen käyttänyt Aquasourcea jos vuosia, mutta nyt tammikuussa, kun ostin tämän purkin, koostumus tuntui jotenkin erilaiselta. Se on paksumpi kuin ennen ja imeytyy iholle huonommin. Kasvoille saattaa jäädä vaaleita voidelaikkuja, joita saa tosissaan hieroa näkymättömiin. Onko muilla vastaavia kokemuksia vai onkohan erässä ollut jotain vikaa?

Silmänympärysvoiteena on tällä erää Cliniquen tuote, joka vetelee jo viimeisiään. Minulle on suositeltu tehokkaampiakin silmänympärysvoiteita, vaikka ensimmäiset rypyt ovat kyllä ilmaantuneet ihan muualle kuin silmien ympärille.

Tätä Cliniquen tuotetta en ole vielä uskaltautunut testaamaan. Äitini tuo usein matkoiltaan minulle tuliaiseksi Cliniquen Dramatically Different Moisturizeria (se keltainen pullo), mutta viimeksi tulikin tällainen. Mitähän äiti yrittää kertoa?

Sanoin aluksi, etten usko ryppyvoiteiden voimaan. Sen verran voin pehmentää sanomisiani, että niistä saattaa olla paikallista ja hetkellistä hyötyä ihonhoidossa. Pitemmällä jaksolla uskon kuitenkin, että tärkeämpää on sisäisesti, ei ulkoisesti nautittu rasva. Erityisesti olen havainnut kalaöljykapseleiden positiivisen vaikutuksen. Käsivarsiini muodostuu hyvin herkästi tukkeutuneita talirauhasia muistuttavia näppylöitä, mutta kalaöljyä syömällä nekin ovat hävinneet. Tajusin yhteyden oikeastaan vasta viime kesänä, jolloin pidin taukoa kapselien syömisestä ja näppylät palasivat.

Toinen ihonhoitovinkki talvipuolelle on ilmankostutin. Pakkasella huoneilma on yleensä rutikuivaa. Meillä ilmankostutin tohottaa makuuhuoneessa. Mielestäni sillä on ollut positiivista vaikutusta sekä ihon että hengitysteiden kuntoon. Ilman erillistä kostutintakin kuulemma pärjää vaikka tuomalla pyykinkuivatustelineen oleskelutiloihin tai avaamalla kylpytilojen oven saunaillan jälkeen.

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

9 keskustelu

 1. 2.29.12
  Mrs J. said:

  Mua viehättää myös Biothermin kauniit ja yksinkertaiset purkit. Samaa sarjaa käytin pitkään, mutta nyt on ollut kokeilussa muut merkit. Täydellistä ei ole löytynyt vieläkään :(. Pitäisikin kokeilla uudelleen, kun parempaakaan ei kerta ole löytynyt.

  • 3.8.12
   lisbet said:

   Niinpä, kokeilemalla ne täydelliset tuotteet varmaan lopulta löytyisivät, vaan on se pitkä tie.

 2. 3.3.12
  Tibs said:

  Cliniquen tuotteet on aina hyvia. Mulla on moisture surgea aina kaapissa silta varalta etta iho jostain syysta artyy.
  Ootko kokeillut Ole Henriksenin tuotteita? Aivan ihania!

  Terveisin,
  Tibs
  shoptravelfood.blogspot.com

  • 3.8.12
   lisbet said:

   Ole Henriksenistä ei ole mitään kokemusta, mutta kiitos vinkistä!

 3. 3.4.12

  Moikka. Hieman samoja mietteitä ihonhoidosta. Ei oikein uppoa ne ryppyvoiteiden suuret lupaukset. Itse kärsin rasvoittuvasta ihosta (toinen roa-kuuri loppui tammikussa, ja iho alkaa taas rasvoittua päänahkaa myöden), mutta samalla iho on myös ohut ja herkkä. Ryppyjä on paljon, ja varsinkin ikääni nähden tosi paljon. Mutta tottakai voiteita käyttää ja parasta toivoo. Itselläni on myös suosikkina se keltainen clinique, tosin joudun läträämään myös lääkevoiteiden kanssa. Sisäinen ”lääkintä” on kuitenkin se paras. Myös rasvoittuva iho nauttii kalaöljykapseleista, pitämällä taukoa niistä, olen myös tuon tehon huomannut.

  • 3.8.12
   lisbet said:

   Totta, kyllä minäkin niitä voiteita käytän ihan ”varmuuden vuoksi”:)

 4. 3.5.12
  Neiti X said:

  Heippa. Blogistani löytyy pikkuinen haaste sinulle! 🙂