Keittiön plussat ja miinukset

IMG_8575Blogini to-do-listalla on pitkään ollut keittiön kuvaaminen uudelleen. Aiempia kuvia löytyy keittiö-tunnisteen alta, mutta kokonaiskuvat on otettu 50-millisellä linssilläni, kun taas nykyään käyttämälläni 30-millisellä saa laajempia kuvia.

Pidän keittiön ilmeestä ja erityisesti noista valkoisista kvartsitasoista, mutta paljon on myös sellaista, minkä olisin itse tehnyt toisin. Esimerkiksi tuo nurkka, johon sekä tiskikone että jätelaatikko avautuvat, ei ole kovin käytännöllinen – usein tiskikonetta täyttäessä haluaisi pitää myös roskiksen auki! Keittiö.netin laadussa on ollut toivomisen varaa ja asennuskin voisi olla huolellisempi, mutta näillä mennään. Toisaalta keittiössä on hyviäkin oivalluksia, esimerkiksi liesitason sijoittaminen saarekkeen nurkkaan eikä keskelle, kuten yleensä näkee tehtävän. Meillä tuo sijainti on toiminut erinomaisesti ja saarekkeesta vapautuu iso osa muulle työskentelylle.

IMG_8578 IMG_8582 IMG_8589

Keittiöremonttia ei ole suunnitteilla, mutta pientä makeoveria olen pyöritellyt mielessäni. Lisäsimme kuvissa näkyvän rosterilevyn välitilaan melko pian taloon muutettuamme, sillä hanan takana oleva seinä tarvitsi jonkin suojan. Sen sijaan tuo keittimien taakse jäävä osa ei ole kovin roiskealtis ja mietin, ottaisinko teräslevyn kokonaan pois ja maalaisin seinän tummalla tehostevärillä. Tilaa olisi juuri ja juuri kapeille hyllyille, ripustuskoukuille tai jopa valaisimelle. Nyt kun seinä on tyhjä, se näyttää jotenkin ylimääräiseltä.

Altaan taakse jäävä välitila pitäisi silti suojata jollain. Mahdollisimman huomaamaton lasilevy on yksi vaihtoehto. Tai onkohan olemassa jotain kipsilevyseinälle tarkoitettua vedenkestävää pinnoitetta tähän tarkoitukseen?

IMG_8590 IMG_8593

Säilytystilaa keittiössä on mukavasti – ei ylenpalttisesti mutta riittävästi tarpeisiimme. Anoppilasta tulisi helposti kiikutettua kotiin vaikka mitä kaunista keramiikkaa, mutta onneksi kaappitilan rajallisuus pitää hamstraamisen kurissa.

IMG_8595

Asiasta toiseen, blogimuuttooni on enää muutama päivä aikaa! Ensi maanantaina blogini löytyy uudesta osoitteesta http://lisbet-e.indiedays.com. Nyt alkaa jo vähän jännittää…

Lisbet e. on arjen fantasiaa, ikuinen projekti kauniimman kodin, toimivamman vaatekaapin ja sulavamman arjen eteen. Blogia kirjoittaa Liisa - työelämässä luonnontieteiden moniottelija, siviilissä osa-aikainen haaveilija ja kolmen lapsen äiti. Tukikohtana on koti maaseudun ja kaupungin rajamailla.

seuraa blogia

toivelistalla

Avainsanat

Sivustollani on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä*. Jos teet ostoksia linkkien kautta, saan niistä pienen komission. Tämä ei vaikuta tuotteen hintaan.

arkistojen aarre

Modernin maalaistyylin jäljillä

Aiemmassa postauksessa kerroin, että klassinen mutta kuitenkin moderni maalaistyyli on alkanut viehättää viime vuosina yhä enemmän. Sain Lauralta postaustoiveen kertoa vähän tarkemmin, minkälaista tyyliä sillä…

keskustele

22 kommentti(a)

 1. 8.28.14
  Petra said:

  Heippa! Olen uusi lukijasi ja olen niin tykästynyt blogiisi. Kaunis kotisi hivelee esteetikon silmää. 🙂 Pidän itsekin pelkistetystä tyylistä ja musta-valkoisuudesta pienine yksityiskohtineen. Me like. 🙂 P.S. Ihanan tyylikäs tuo pöydällä oleva musta kaadin/sirotin/maljakko/mikälie? Mistä voisi löytää?

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Heippa, kiva että olet löytänyt tänne! Musta sirotin on mieheni vanhempien perheyrityksen, Amforan tuotantoa.
   http://www.amfora.fi/index.php?page=301&lang=1
   Verkkokauppaan tuotetta ei näy valitettavasti listatun, mutta sähköpostitse tiedustelemalla asia varmaan selviää. Sirottimesta on useita koko- ja värivaihtoehtoja, tämän postauksen toiseksi alimmassa kuvassa niitä on kokonainen lauma:
   http://www.lisbet-e.net/?p=160

 2. 8.28.14
  carie said:

  Hei, upea keittiö ja erityisesti tasot on ihanat korkeakiiltoisuuden lisäksi. Mistä tuo välitilan rosteri on? Mikäli otat sen pätkän pois, ostaisin sen mikäli raaskit siitä luopua, tarvitsisin mökille vain pienen pätkän rosteria 🙂

  • 8.30.14
   lisbet said:

   En tiedä, kannattaako tuota rosteria kierrättää eteenpäin, sillä sitä on leikattu ja taivuteltu aika paljon prosessin aikana ja alareunaan on hitsattu metallinen lista. Lisäksi se ei ole ihan priimaa tavaraa alun perinkään, mikä on yksi syy sille, että haluaisin sen pois seinästä. Se on käyty hakemassa täältä: http://www.helsinginmetallijarauta.fi
   Mieletön paikka, ei kannata antaa ulkonäön pettää:D Jos tarvitset vain pienen palan niin suosittelen suuntaamaan tuonne.

 3. 8.28.14
  Sanna said:

  Kaunista kaunista! Tumma seinä-ajatukskaan ei kyllä kuulosta yhtään huonolta. Voisi tuoda hauskaa kontrastia.
  Meillä ei ole mitään vesipisteen takana kuin maalattu seinä, mutta toisaalta meillä tulee vähän enemmän matkaa hanasta seinään, koska seinän vieressä on ensin kouru ja sitten vasta lähtee työtaso. Ne muutamat pisarat mitä seinään joskus roiskuu saa kyllä luutulla pois….

  http://luumutar.blogspot.fi

  • 8.30.14
   lisbet said:

   En varmaan laittaisi siihen ihan tummaa, mutta jonkin ”selvästi valkoisesta erottuvan” kuitenkin 😀 Teidän keittiö on kyllä ihan unelma! Onkin ollut hyvä idea olla asentamatta tasoa suoraan seinän viereen.

 4. 8.29.14
  JohannaL said:

  Kyllä on kaunis keittiö. Seinän maalaus kuulostaa oikein hyvältä.

 5. 8.29.14
  Jenny said:

  Meillä on välitila maalattu Luja-maalilla, kestää hyvin kaikki roiskeetkin! Olemme olleet ratkaisuun todella tyytyväisiä. Maalattu pinta on kauniin puolihimmeä. Eikä siinä myöskään näy niin selvästi ne pyyhkimättä jääneet vesiroiskeet…

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Kiitos vinkistä! Lähteeköhän siitä irti kaikki tomaattikastikkeet ja sen sellaiset? Meillä tahtoo välillä roiskua vähän isommaltikin.

 6. 8.29.14
  Vekarus said:

  Niin kaunis keittiö teillä!

  Ihanaa viikonloppua ja onnea matkaan uudelle tielle!

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Hyvää viikonloppua sinnekin!

 7. 8.29.14
  A- White Dream Home said:

  Henkeä salpaavan upea keittiö ja kaunis koti muutenkin. Pidän juurikin pelkistetystä, modernista ja raikkaasta tyylistä. Kiitos myös hyvistä keittiövinkeistä. Jos joskus uuden keittiön saamme olisi se juuri tuollainen! 🙂

 8. 8.29.14
  Elisa said:

  Me laitoimme välitilaan Tunto Hieno struktuurimaalia ja tuolloin selvittelin Tikkurilalta, mitä suosittelisivat sen päälle, jotta pinta on roiske-/pyyhintäkestävä. Heidän mukaan pinta on hyvä lakata (sävyttömällä) kalustelakalla ja näin teimmekin. Lopputulos on hyvä ja kestävä, eikä lakka muuttanut struktuuripinnan sävyä lainkaan. Lakkaa löytyy eri kiiltoisuusasteissa ja meillä on muistaakseni puolikiiltävä lakka.

  • 8.30.14
   lisbet said:

   Kiitos hyvistä vinkeistä. Tuo lakkaus voisi sopia meillekin, seinään roiskuu kuitenkin aina kaikenlaista ja pelkään maalipinnan olevan liian huokoinen.

 9. 8.31.14
  Lisa said:

  Ihana keittiö, kaunis tuo kvartsitaso onko se huoleton käytössä?

 10. 9.3.14
  Ritutiina said:

  Hei Lisbet!

  Vihdoin uskaltauduin kommentoimaan, olen hiljaisena lukijana blogiasi seurannutkin näköjään lähes alusta asti. Meillä tehtiin keittiöremppa reilu vuosi sitten, laitettiin altaan puoleiselle seinälle kaakelit (joku kumma mielenhäiriö) ja viereiselle seinustalle, jolla puolen sijaitsee keittotaso, ihan vain Tikkurilan Luja himmeä pintamaali, plus tason päälle seinän alareunaan pahimpien roiskeiden siivousta helpottamaan kiiltäväpintainen optiwhite lasi, 20 cm korkeana. Optiwhite siksi, että ei vääristäisi alla olevan maalin sävyä, tavallinen lasi kun taittaa hieman vihreään. Meillä asuva mies ideoi lasin kiinnityksen kirkkaalla liimamassalla alareunastaan ja yläreunastaan, eli ei tarvittu mitään rumia metallilistoja estetiikkaa rikkomaan. Lasin taustapinta maalattiin seinämaalin sävyyn sävytetyllä maalilla, aivan vain siksi, että mahdolliset seinän ja lasin väliin jostain eksyvät epäpuhtaudet eivät myöhemmin alkaisi rassata silmää. Jos nyt kysyttäisiin mielipidettä, tekisin tuon altaan puoleisen seinänkin samalla tavalla. On nimittäin ehkä maailman helpoin ja ihanin pinta pitää puhtaana tuo sileä lasi ja sileä kostealla pyyhkimistä kestävä maalipinta. Ja makuasiana vielä: neutraalina yksivärisenä pintana seinä ei häiriköi silmää kun keittiön tasoilla kuitenkin on aina jotain ”eloa tuovaa yksityiskohtaa” (lue: sekalaista keittiökamaa). Toivottavasti teillekin löytyy sopiva ja mieleinen ratkaisu seinäpintaan. Tykkään sinun sisustuksellisesta otteesta, joten odotan mielenkiinnolla mitä valitsette rosterin tilalle.
  Mukavaa ja rauhaisaa syksyn alkua toivotellen, Ritutiina.

  • 9.5.14
   lisbet e. said:

   Heippa Rituliina ja kiitos kommentista. Mietinkin tässä hiljattain, vieläköhän blogillani mahtaa olla monta sellaista lukijaa, joka olisi seurannut alkumetreiltä. Blogin punainen lanka kun on muuttunut moneen otteeseen ja ollut välillä ihan kadoksissakin:D Kiitos lasivinkistä. Meillä oli sellainen aiemmassa kodissa ja pidin siitä paljon, se oli tosiaan helppo puhdistaa! Meillä oli vain juurikin nuo metallilistat ja vihertävä sävy. Mutta pitääpä miettiä asiaa uudelleen noilla vinkeillä. Lasi voisi olla juuri hyvä tuohon hanan taakse ja sitten vain maali toiselle seinälle.

 11. 9.5.14
  lisbet e. said:

  On! Materiaali ei naarmuunnu herkästi eikä ole saanut merkittäviä kolhuja. Pinttyneen lian puhdistan taikasienellä ja taso on kestää sitäkin käsittelyä hyvin.